|
|||||||
| Attention Visitor: |
| Bine ai venit pe forumul posesorilor deTOYOTA. Pentru a posta pe acest forum iti trebuie un user.
Apasa aici pentru a-ti face un user. Dupa ce iti faci user nu uita sa activezi contul accesand casuta ta de email unde vei gasi un link. Daca vrei doar sa urmaresti discutiile fara a interveni selecteaza un forum de mai jos sau foloseste functia de search Pentru mai multe informatii legate de buna functionare a forumului va rugam cititi cu atentie regulamentul.
|
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#1 |
|
Junior Member
|
Exista cineva pe forum care are o toyota rav 4 pe gpl?Cum functioneaza?Cit a costat instalatia?
Eu intentionez sa achizitionez un RAV 4 sh cu motor de 2000cm3. Astept orice sfat sau indrumare.Multumesc. |
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Member
|
Stimate coleg,
Sa pui pe RAV4 GPL e ca si cum ai pune pe Ferrarri GPL.... Ai auzit pe cineva sa faca asta? In plus sa-ti enumar DEZVANTAJELE GPL-ului: -pericol de explozie la toate sistemele montate artizanal -scadere de putere a motorului pina la 50% -uzura prematura a motorului din cauza ungerii insuficiente (GPL nu are proprietati de ungere ptr ca este uscat) Un motor pe GPL nu merge mai mult de aprox 50.000 km - dupa cere trebuie schimbat setul motor Mai doriti argumente contra GPL? Parerea mea e ca atit cat economisesti pe GPL pui pe piese la motor mai tirziu. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Member
|
Am uitat o completare: GPL merita pus pe Dacie 1300 - un set motor e 200 Ron + montaj 100 Ron si merge iar o vreme...
Daca faci si plinul de benzina dublezi valoarea masinii ! |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Junior Member
|
Chiar asa o fi?
Nemtii nu sunt chiar de aceeasi parere si da-mi voie sa nu fiu nici eu. Am 3 masini cu GPL(Mercedes ,Ford,Dacie-la care setul motor nu e 200ron ci vreo 450,iar manopera sa faci motorul e cam 300-500ron)de care sunt f multumit care s-au amortizat si care nu au probleme. Exista si TOYOTA cu Gpl afara,ma interesa cineva care are sa stiu cum se comporta masina. Iata citeva RAV 4 cu gpl-diferiti ani de fabricatie http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/se...tring=&lang=en |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Administrator
|
Din pacate ...ii dau dreptate colegului Puiu...
In primul rand daca ai bani de rav4 nu te apuci sa-i bagi gpl mai bine iti iei d4d daca vrei consum mai mic.... Arderea e uscata in timp deterioreaza motorul indiferent de care este ele nu au fost create pentru acest tip de ardere... Iar amortizarea pe care zici ca o faci nu e asa mare pe cat crezi...iar la ce gpl baga astia la noi mai bine lasa (aveam mai demult la o dacie si crede-ma ca am gasit apa in gpl)
Titi Aur: "daca esti pilot de raliuri si nu atingi limitele masinii in cadrul unei curse, esti un pilot prost; dar daca conduci pe drumuri publice si atingi limitele masinii, atunci esti un sofer prost".
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Member
|
Daca in toata germania s-au gasit 8 masini RAV 4 cu gpl - iti recomand sa cumperi una din ele.
Sigur sistemul a fost montat de un service autorizat si functioneaza corespunzator. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Junior Member
|
Eu nu prea am auzit ca GPL-ul arde uscat, ba din contra, chiar e mai bun decat benzina din acest punct de vedere. Am cunostinte care fac taximetrie cu Daewoo, Cielo mai exact, si au mers si peste 200000Km, fara sa faca nimic la motor; din ce spun ei, in afara de faptul ca nu mai are chiar acelasi "zvac" la acceleratie si un consum mai mare cam cu 10% fata de benzina, in rest nu e diferenta
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Administrator
|
Din pacate ma vad nevoit sa te contazic....am avut pe dacie ...si am mai avut prieteni care au gpl si crede-ma ca nu arde umed ci uscat.....asta vedeam la dacia mea cand mai reparam cate ceva la ea ....mai ales in carburator....si la bujii
Titi Aur: "daca esti pilot de raliuri si nu atingi limitele masinii in cadrul unei curse, esti un pilot prost; dar daca conduci pe drumuri publice si atingi limitele masinii, atunci esti un sofer prost".
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Member
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Junior Member
|
sincer sunt posesorul uni rav4 pe gpl din 1996.si sunt foarte multumit de ea.si nu strica deloc motorul ce-i drept se simte ca pierde din putere dar nu afecteaza nimik ce tine de motor.
|
|
|
|
|
|
![]() |
| Tags |
| gpl, toyota |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|