View Single Post
Old 01-15-2016, 07:33 AM   #9
Cristi_Xp
Administrator
 
Cristi_Xp's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Timisoara
Age: 31
Posts: 80
Default

Nu este nici macar o chestie de moralitate, este un serviciu oferit care ajuta clientii si ii scuteste de niste cheltuieli. Filtrul de particule nu modifica noxele, filtru de particule retine particulele de cenusa.
Cu noxele are treaba catalizatorul. Sunt masini care au norma EURO4 cu filtru de particule si care au norma EURO4 fara filtrul de particule, surpriza? Vezi Dacia logan euro 3 si euro4 1.5 dci ca nu au filtru de particule.
Filtru de particule este o chestie introdusa obligatoriu la norma EURO5 ...
Noxele se produc cand motorul functioneaza la temperaturi mari, adica la regenerari, asa ca daca se circula cu DPF spart, infundat cu regenerari foarte dese, ca romanul a avut 3000-4000 eur sa dea pe o masina din Germania si o ia cu DPF ca sa obtina o reducere la taxa de poluare dar nu mai are 2000 sa dea pe un filtru nou si circula asa cu ea, parerea mea e ca e o alternativa mult mai buna.
Daca nu ar exista alternativa asta, cine isi permite sa dea 2000 eur pe un filtru va da, cine nu, va merge cu el asa pe vecie, sau oricum il va taia de pe masina si va circula asa, cu regenerari dese, fumegand si poluand atmosfera.
Crede-ma niciunul din clientii care a venit, nu a venit ca sa il dea jos ca era bun, a venit ba ca mergea de 1 an de zile cu el dat jos de pe masina dar neanulat din soft, ba ca nu mai pornea masina ba ca se bloca zilnic, insa niciunul din ei nu a fost interesat de a cumpara altul nou.
Hai sa o lasam pe asta cu lupul moralist. Pana la urma este un business care ofera clientilor o alternativa sa isi foloseasca masina linistiti si sa nu mai polueze atmosfera facand regenerari de 5 ori pe zi din cauza ca filtrul este fie foarte infundat fie dat jos deja fizic despre masina. Daca nu ar exista cerere pentru astfel de servicii, nu ar exista nici oferta, dar din pacate cererea e mare si am facut masini, atat aici in tara cat si in Germania si la o perioada de cateva luni cand se strang masini acolo, ii vizitez tocmai pentru aceasta operatiune.
Documenteaza-te un pic despre ce discutam si o sa vezi ca nu vorbesc prostii.
Cristi_Xp is offline   Reply With Quote