Toyota Forum - Discutii despre Toyota

Go Back   Toyota Forum - Discutii despre Toyota > O Toyota ramane intotdeauna o Toyota > Toyota Yaris si Yaris Verso > Probleme tehnice

Attention Visitor:
Bine ai venit pe forumul posesorilor deTOYOTA. Pentru a posta pe acest forum iti trebuie un user. Apasa aici pentru a-ti face un user. Dupa ce iti faci user nu uita sa activezi contul accesand casuta ta de email unde vei gasi un link. Daca vrei doar sa urmaresti discutiile fara a interveni selecteaza un forum de mai jos sau foloseste functia de search Pentru mai multe informatii legate de buna functionare a forumului va rugam cititi cu atentie regulamentul.

schimb ulei yaris 1.3 vvti

Probleme tehnice

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 07-31-2008, 10:34 AM   #1
virgos9ro
Junior Member

Send a message via Yahoo to virgos9ro Send a message via Skype™ to virgos9ro
Default schimb ulei yaris 1.3 vvti

Zilele trecute am facut revizia de 1 an (7000 km) la reprezentanta Toyota din Bacau.Totul a fost ok, personal amabil.....dar am ramas surprins cand am vazut factura de deviz ca pentru schimbul de ulei nu figura nici ulei Toyota si nici Mobil 1 ci ulei Castrol SLX Professional 5w30.Nu stiu daca e ok.Am intrebat inginerul de service care mi a spus ca au acceptul Toyota Romania pentru folosirea acestui tip de ulei care este destinat in special motoarelor din grupul VW.
Pret total (schimb ulei 4 litri -nu am gasit in portbagaj diferenta de ulei), filtru ulei = 420 Ron.
virgos9ro is offline   Reply With Quote
Old 10-03-2008, 15:34 PM   #2
marte68
Junior Member

Quote:
Originally Posted by virgos9ro View Post
Zilele trecute am facut revizia de 1 an (7000 km) la reprezentanta Toyota din Bacau.Totul a fost ok, personal amabil.....dar am ramas surprins cand am vazut factura de deviz ca pentru schimbul de ulei nu figura nici ulei Toyota si nici Mobil 1 ci ulei Castrol SLX Professional 5w30.Nu stiu daca e ok.Am intrebat inginerul de service care mi a spus ca au acceptul Toyota Romania pentru folosirea acestui tip de ulei care este destinat in special motoarelor din grupul VW.
Pret total (schimb ulei 4 litri -nu am gasit in portbagaj diferenta de ulei), filtru ulei = 420 Ron.
Si eu am Toyota Yaris cumparata din Germania si nemtoaica de la care am luat-o punea tot Castrol 5w30 , care , din cate am aflat este cel mai indicat. Schimbul de ulei + filtrul de ulei m-au costat cam 170 RON , fara manopera ca am avut o relatie . Se stie ca la reprezentante au preturi umflate , dar n-ai ce face . Tocmai pe asta mizeaza si ei. Apropo , la motor de 998 intra 3.2 l de ulei.
marte68 is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2008, 21:06 PM   #3
axel_razvan
Junior Member

Quote:
Originally Posted by marte68 View Post
Si eu am Toyota Yaris cumparata din Germania si nemtoaica de la care am luat-o punea tot Castrol 5w30 , care , din cate am aflat este cel mai indicat. Schimbul de ulei + filtrul de ulei m-au costat cam 170 RON , fara manopera ca am avut o relatie . Se stie ca la reprezentante au preturi umflate , dar n-ai ce face . Tocmai pe asta mizeaza si ei. Apropo , la motor de 998 intra 3.2 l de ulei.

Intr-un motor de 1.3 de yaris intra 3.7 litri de ulei cu tot cu filtru.
axel_razvan is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2009, 12:07 PM   #4
raz74
Junior Member

Merci de infosi eu am o vvt1,1 l tre sa schimb si eu uleiul!
raz74 is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2009, 10:56 AM   #5
livius
Member

Uleiul Castrol SLX profesional pe care ti l-au pus la Toyota Bacau era 5W40, nu 5W30. De unde stiu? Pentru ca asa mi-au pus si mie. Diferenta de vascozitate nu e asa de mare, insa acest 5W40, este, totusi, prea vascos pentru un motor Toyota in garantie. Pe viitor nu mai acceptati decat 5w30, asa cum recomanda producatorul. Alte service-uri Toyota din tara am inteles ca folosesc fie 5W30 Toyota, fie 5W30 Mobil 1 ESP formula, ambele potrivite pentru motorul pe benzina de la Yaris.
livius is offline   Reply With Quote
Old 11-26-2009, 19:16 PM   #6
raz74
Junior Member

Yaris 1000 vvti 2004
Revin asupra schimbului de ulei!!!!!!Am schimbat uleiul in primavara la un srvice din Bacau la recomandarea cuiva.Nu am regretat de loc(eu fiind din Brasov)Am pus Mobile 1 S 10W40 manopera +uleiul cumparat de la eicu factura ,schimbat toate filtrele (aveam eu filtrele polen,ulei,aer) si s-au uitat la mai multe lucruri o mica revizie Pret:250 ron .Pentru doritori am sa recomand acest service Marian din Brasov
Old 11-27-2009, 11:40 AM   #7
livius
Member

Cred ca faci o confuzie, uleiul Mobil 1 nu este totuna cu Mobil S. Mobil S este uleiul "normal" iar Mobil 1 uleiul de top, de calitate. Este evident ca Mobil S este mai ieftin, dar, sincer, nu ti-as recomanda sa mai pui din asta la Toyota. Ca sa nu mai spun ca 10W40 este un ulei cam vascos, nu este full sintetic (adica lasa depuneri pe motor), si nu este recomandat iarna pentru ca la ger mareste serios uzura motorului. Si nu in ultimul rand, aici nu este voie sa faci publicitate unui service sau altul. Mai ales atunci cand nici nu ai motive...
livius is offline   Reply With Quote
Old 12-15-2009, 10:32 AM   #8
raz74
Junior Member

Livius cred ca ai dreptate este Mobil Super S .
Old 02-05-2010, 18:39 PM   #9
kvali
Member

Send a message via Yahoo to kvali

Parere personala : motorul nu are nevoie de schimb de ulei decat la 15-20kkm in regim de folosire normala (50% urban 50% exterior fara supraturari). Uzarea prematura a uleiului se face cand soferul accelereaza fara rost masina sau cand proportiile de 50%-50% tind catre folosire preponderent urbana. Insa, de dragul garantiei, de dragul prafului luat prin filtre de aer, de dragul regimurilor de mers in tara noastra, for god sake ... faceti reviziile la timp. Oricum cumparatorii de Toyota cred ca isi pot permite sa schimbe uleiul cum scrie la carte (adica nu cred ca sunt probleme financiare deosebite).
Daca faceti socoteala cat economisiti cu carburantul ajungeti la ideea ca merita masina aia sa aiba parte de un tratament corect.
Sa presupunem ca va va costa 100 euro/an * 5 ani de garantie = 500 euro. La Hyundai o factura dubla e ceva obisnuit, asa ca ....
kvali is offline   Reply With Quote

Reply

Tags
schimb, ulei, vvti, yaris

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules