|
|||||||
| Attention Visitor: |
| Bine ai venit pe forumul posesorilor deTOYOTA. Pentru a posta pe acest forum iti trebuie un user.
Apasa aici pentru a-ti face un user. Dupa ce iti faci user nu uita sa activezi contul accesand casuta ta de email unde vei gasi un link. Daca vrei doar sa urmaresti discutiile fara a interveni selecteaza un forum de mai jos sau foloseste functia de search Pentru mai multe informatii legate de buna functionare a forumului va rugam cititi cu atentie regulamentul.
|
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#1 |
|
Senior Member
|
Dupa 1700 de km, constat ca pedala de frana prinde tot mai jos fata de cum prindea la inceput (era chiar sus, dar imi era mai usor). Dealerul spune ca situatia vine de la uzura normala a placutelor si a discurilor de frana. Acum cursa pedalei de frana trebuie marita cu 25% fata de cum m-am obisnuit, pentru a avea acelasi efect. Voi ati patit la fel?
|
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Member
|
la mine pedala a ramas la aceeasi cursa ca atunci cand am cumparat masina.
verifica daca lichidul este ok, daca placutele sunt ok si apoi discurile. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Junior Member
|
Uzura placutelor de frana si a discurilor nu influenteaza cursa pedalei de frana. In schimb, uzura tamburilor si a sabotilor poate provoca marirea cursei pedalei, daca nu functioneaza sistemul de autoreglare a sabotilor.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Senior Member
|
Am verificat nivelul lichidului de frana si este la nivelul maxim, la fel ca la inceput. In afara de uzura placutelor de frana, nu imi pot imagina cauza.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Senior Member
|
Daca apesi de mai multe ori pedala cum se comporta? Asta in cazul in care e aer in sistem. N-are legatura uzura placutelor; e compensata de lichidul din vas.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Senior Member
|
saluatre la toata lumea!!!
nu stiu daca e aceea si problema dar si eu am o problema asemanatoare: cand apasam pedsla de frana aceasta se intarea si aveam uneori impresia ca nu pot sa o mai opresc dresi nu aveam viteza mare; asa am mers circa 8000 de km dupa acer intr-o zi pedala paraca s-a inmuiat si la fiecare apsare de frana nu mai simteam acea tarie initiala a pedalei; practic nu simt cand apas afrana iar daca o apas ceva mai tare imediat ma da cu capu de volan; deci nu exista acea toleranta in care sa-ti dai seama ca incepi usor usor sa opresti; chestia asta o face intr-o zi dupa care nu mai face nu stiu cate zile si dupa aceea iar face;e foarte ciudata chestia si mai ales ca tre sa te adaptezi in fiecare zi la cum vrea pedala de frana de parca ai conduce masini diferite !!! nu stu daca are legatura cu ce ai tu !!! eu inca nu am mers in service si nici nu o sa merg decat la revizie!!! |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Junior Member
|
cel mai bine mergeti la service la o verificare
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Senior Member
|
Cand apas pedala de mai multe ori nu se schimba comportamentul sau cursa pedalei pana cand incepe sa reduca viteza masinii. Doar prinde mai jos decat la inceput. Iar comportamentul ei este acelasi in fiecare zi, de ceva vreme incoace, nu variaza ca in cazul lui costake.
dj prometeu, raspunsul dealerului legat de service e in primul post. Ideea era daca acest lucru (un mic inconvenient pana la acest moment) este observat si la alti posesori. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Junior Member
|
Symptom : Low pedal or spongy pedal
1. 2 3 4 5 vezi in link exact ce si cum ![]() http://www.scribd.com/doc/8679424/20...anual-24-Brake Last edited by ovidiu.ro; 02-23-2010 at 15:31 PM. |
|
|
|
|
|
![]() |
| Tags |
| frana, lasat, pedala |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|