|
|||||||
| Attention Visitor: |
| Bine ai venit pe forumul posesorilor deTOYOTA. Pentru a posta pe acest forum iti trebuie un user.
Apasa aici pentru a-ti face un user. Dupa ce iti faci user nu uita sa activezi contul accesand casuta ta de email unde vei gasi un link. Daca vrei doar sa urmaresti discutiile fara a interveni selecteaza un forum de mai jos sau foloseste functia de search Pentru mai multe informatii legate de buna functionare a forumului va rugam cititi cu atentie regulamentul.
|
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#1 |
|
Junior Member
|
sunt interesat de cum se comporta rav-ul in off-road, exista careva dintre cei ce stau pe forum sa se indeletniceasca si cu asa ceva?
![]() exista vre-un sistem off-road pe rav ce poate face o garda mai mare de la sol?cu multumiri |
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Senior Member
|
He,he,he...citeam intr-un articol englezesc ca aproximativ 90% dintre cei ce conduc un SUV nu parasesc asfaltul niciodata!...
![]() Pacat, mare pacat, din punctul meu de vedere. Ce trebuie avut in vedere, insa, este sa facem diferenta intre un SUV si un off-roader veritabil. Off-roaderele adevarate sunt echipate cu cauciucuri adecvate, plus suspensii setate corespunzator. O astfel de masina este un calvar sa o conduci pe sosea: huruitul cauciucurilor te termina psihic, asta daca nu cumva la o curba luata mai in viteza nu te-ai rasturnat. Nu mai vorbesc de troliu, proiectore, limitator de viteza si alte lucruri extrem de utile cand te aventurezi cu masina pe drumuri rar umblate. RAV4, spre diferenta de multe SUV-uri AWD apraute ca ciupercile dupa ploaie, are acel ceva ce ii permite sa "o ia pe aratura", in cel mai propriu sens. .Diferentialul blocabil. Asa ca nu e chiar hazardant sa ii incerci capacitatile, insa pe un drum cu dificultate mica-medie.Am facut un astfel de traseu pe un drum ce nu apare pe toate hartile, care face legatura intre Slanic Moldova si Poiana Sarata. Drumul nu este o provocare foarte mare, cu conditia sa nu ploua. Conditiile minime:cauciucuri M&S, inca un automobil cu tractiune 4x4 si o sufa, pentru whorst case scenario.Celalalt automobil a fost un Nissan X-trail. Cu ocazia asta am facut si un mic test comparativ; ambele masini s-au descurcat fara probleme, X-trail are un plus la comfort la capitolul zdruncinaturi, datorita suspensiilor mai moi. Una peste alta, aproximativ 20 km extrem de intersanti, cu peisaje grozave. Merita incercat. Si cateva poze, nu prea grozave - capturi dupa video. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
RAV4 2.2 D-4D Yaris 1.3 VVT-i Last edited by nest; 05-13-2009 at 16:15 PM. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Senior Member
|
Si un mic video:
http://www.youtube.com/watch?v=Le_GO2lr2qs
|
|
|
#4 |
|
Junior Member
|
multumesc mult, NESTI
si totusi ma refeream la ceva mult mai in amanunt in ceea ce priveste off-road-ul, e adevarat ca 90% dintre posesorii de rav4 isi cumpara aceasta bijuterie numai de a strabate soselel in lung si-n lat, si de a se lauda ca au intrat in posesia unei masini cu adevarat bune, un ex ar fi sa iti iei un ceas de valoare si sa mergi la o nunta in romania la care sa te astept sa te intrebe careva cate ceva dspre bijuteria ce o porti la mana (bineinteles ca daca nu are diamante sa sara in ochiul ne tontului de taran nu are valoare) asa si cu rav-ul |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Senior Member
|
Mai, ce trebuie luat in considerare este ca mai mult de niste drumuri forestiere, si alea cand nu a pluat prea mult, ar fi riscant ca situatie pentru masina cu setarile din fabrica. Acum nu stiu cat se merita sa iti inalti masina, cu gandul ca daca o scoti pe aratura sa ai ground clearence suficient, iar amortizoarele sa aiba cursa lunga, daca vrei sa o folosesti numai la asa ceva...Nah, cu masina asta merg si la piata, duc copilul la gradi, ies la plimbare..si o mai si scot prin padure la aer!
![]() Ca idee, uita-te cum au modificat Hilux-ul aia la Top Gear ca sa ajunga la Polul Nord. Si asta la o masina conceputa special pentru off-road...
|
|
|
#6 |
|
Senior Member
|
Frumusel filmuletul. Daca ma gindesc prin ce transee am inotat cu Yarisul la urcarea spre Muntele Rosu, cred ca s-ar descurca si aici.
Auzisem intr-o vreme ca s-ar asfalta drumul asta. O urcare spectaculoasa, dar pe asfalt e si spre manastirea Magura. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Junior Member
|
am avut cateva experiente off-road.
Prima a fost urcarea unui deal de aprox 4 km (pana la statia meteo Bobohalma - jud Mures), la coborare a plouat torential. Am reusit pana la urma, dar apoi am schimbat amortizoarele pe spate. Am avut si cateva experiente pe drumuri forestiere in conditii de ploaie. Din pacate, fara cauciucuri de noroi esti pierdut si cred ca asta este valabil pentru multe SUV-uri. Nu recomand asumarea de riscuri inutile, mai ales in conditiile in care masina are garda destul de joasa, mai ales cotul de la teava de esapament de sun puntea spate. Rav-ul nu este masina pentru off-road, cel putin fara dotari si pregatiri speciale. In schimb se comporta excelent in conditii de iarna - pe zapada si gheata - dar cu anvelope adecvate. Nu ai cum sa ramai blocat, decat daca te duci in zapada mai mare de 70-80 cm. In opinia mea, avantajele unui SUV sunt gradul de siguranta pe care ti-l ofera, capacitatea mai mare de incarcare, abordarea unor trasee pe care alte masini ar claca (repet, fara riscuri inutile pentru ca nu este Defender) si mai ales confortul la sofatul in conditii grele de iarna. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Senior Member
|
Absolut aceeasi parere cu nest.Eu am fost cu ravul pe drumul intre lepsa si soveja iarna,pe valea rea si valea topologului in fagaras si la cetatile dacice.Aceste drumuri mi s-au parut destul de dificile si i-am despris scutul din cauza garzii la sol prea mici.Bineinteles l-am prins imediat la loc cu niste clipsuri,dar cand atingi pe dedesubt nu poti sa nu te enervezi.In rest masina s-a descurcat admirabil ,e foarte robusta si indura multe,dar e setata mai mult pentru sosea.N-a fost nevoie decat de vreo doua ori sa blochez diferentialul spate ca sa ies din noroi fara sa fortez masina sau ambreajul.O sa adaug si imagini.
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Senior Member
|
Quote:
Absolut de acord,masina mi se pare foarte robusta si placuta la condus insa lipsa reductorului si garda ceva mai mica o recomanda pentru cel mult off road mediu bineinteles incaltata corespunzator.
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Senior Member
|
Poze Valea Rea Fagaras.Ca sa poata trece camionul mai aveam 10 cm si ma rasturnam in Raul Doamnei.
|
|
|
|
|
|
![]() |
| Tags |
| rav4, road |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|