|
|||||||
| Attention Visitor: |
| Bine ai venit pe forumul posesorilor deTOYOTA. Pentru a posta pe acest forum iti trebuie un user.
Apasa aici pentru a-ti face un user. Dupa ce iti faci user nu uita sa activezi contul accesand casuta ta de email unde vei gasi un link. Daca vrei doar sa urmaresti discutiile fara a interveni selecteaza un forum de mai jos sau foloseste functia de search Pentru mai multe informatii legate de buna functionare a forumului va rugam cititi cu atentie regulamentul.
|
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#1 |
|
Senior Member
|
Cred ca e bine sa dam niste raspunsuri legate de TS,deoarece e un subiect interesant.Desi nu sunt cel mai in masura sa dau sfaturi incerc totusi sa fiu de ajutor in limita posibilitatilor.Astfel TS este o componenta foarte solicitata si nu se merita second hand intrucat poate avea aceleasi defectiuni,deci ori reconditionare ori alta noua cu conditia ca motorul sa nu aiba uzura avansata(deoarece se strica iar TS). TS este actionata de gazele evacuate cu temperatura(700-900 C) si care prin presiunea lor realizeaza turatii foarte mari ale TS,astfel se faciliteaza introducerea in camera de ardere a aerului cu presiune mare crescand puterea motorului.De ceea pentru a permite racirea si ungerea TS e bine sa nu oprim imediat motorul mai ales cand am mers la turatii mari,iar filtrul de aer sa fie in stare buna(sa permita admisia de aer si sa impiedice patrunderea prafului in TS si motor).Aici e o prezentare simplista in realitate lucrurile sunt mult mai complicate.
|
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Senior Member
|
TS sunt modelele sport produse de Toyota nu Turbosuflanta .. io zic sa incepi de aci ... creezi confuzii. sa reconditionezi o turbina costa cel mai mult 1200 lei, ce este peste nu se poate/merita repara fizic/bani.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Senior Member
|
Scuze pentru confuziile create,repet e vorba de defectiuni ale turbosuflantei,dar cred ca am reusit sa ajungem la niste concluzii pentru colegii de forum (posesori Toyota Avensis si Hilux)care asteptau sfaturi si care intrebau despre turbosuflante second hand.Rezum deci ori reconditionare intr-un centru specializat cu cost maxim 1200 Ron ori alta noua (destul de scumpa).Cred ca esti de acord ca e prea riscant second hand.
|
|
|
|
|
|
![]() |
| Tags |
| probleme, turbosuflanta |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|