|
|||||||
| Attention Visitor: |
| Bine ai venit pe forumul posesorilor deTOYOTA. Pentru a posta pe acest forum iti trebuie un user.
Apasa aici pentru a-ti face un user. Dupa ce iti faci user nu uita sa activezi contul accesand casuta ta de email unde vei gasi un link. Daca vrei doar sa urmaresti discutiile fara a interveni selecteaza un forum de mai jos sau foloseste functia de search Pentru mai multe informatii legate de buna functionare a forumului va rugam cititi cu atentie regulamentul.
|
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#1 |
|
Junior Member
|
va salut baieti,
am o mare problema la masina. am un avensys d4d motorina 2,0 care nu accelereaza mai deloc. eu am luat-o de la unul anul trecut , masina e din 2004 si cica avea 36 mii km. am dus-o anul asta la service pt consum de motorina si mi-au curatat egr-ul. astia mi-au zis ca dupa cum arata egr-ul are mult mai multi km sau nu a folosit un ulei corespunzator pt ca lua stratul depus cu surubelnita din egr-ul ala. am fost sfatuit sa ies la drum lung si s-o tin in 3500-4000 de ture cam pe 100 km pt ca dupa cum arata egr-ul sigur si catalizatorul e infundat. inca nu am facut-o. am mai fost la un alt service si am dat o tura cu un tip de acolo. mi-a zis ca nu a vazut masina de 2,0 mai puturoasa ca a mea . ala a banuit ca nu se invarte turbina si a pus un alt baiat sa puna mana pe nu stiu ce oiea si ala a zis ca turbina se invarteste . asta a zis ca poate se invarteste, dar nu-si face treaba . cand sunt in depasiri trebuie sa nu fie nimeni in spate la vreo 20 m ca sa depasesc linistit. sunt cu pedala la fund si abia incepe sa exagereze dupa vreo 8-10 secunde. ajutati-ma ca nu stiu ce sa-i mai fac . la controlul calculatorului facut in 2 service-uri separate ( nu reprezentanta) nu a semnalat nici o problema ce poate fi ????????? |
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Junior Member
|
poate fi iesit furtunul de la turbo.. verifica-l
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Senior Member
|
Sa incep cu un lucru bun:ai cel mai bun motor diesel de la Toyota, 2.0 116cp.
Acum lucrurile mai putin bune: - 99% masina nu are 36k km , ci mai mult; - luandu-ne dupa ce s-a gasit pe EGR masina a vazut motorina proasta, ulei nepotrivit, mers subturat; - verifica furtunul de la turbina sa nu fie sarit; - mergi si pune testerul de la reprezentanta, el iti va sune daca ai probleme cu injectoarele, catalizatorul, etc. Bafta multa! |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Member
|
de asemenea, verifica furtunul de la turbo
mai jos ai niste poze http://www.forumtoyota.ro/lipsa-de-p...1.html?p=12175 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Junior Member
|
Eu am o Toyota Avensis 1.8 de 130 de cai si e puturoasa de numa'.Sunt foarte dezamagit.In a-2-a daca o calc la blana,abia isi ia demaraj.Cred ca aveam un demaraj mai puternic cu Tico-tetzul dinaintea Toyotei(cel putin la ala mai scartaiam rotile in a-2-a).Am vorbit cu cineva si mi-a spus ca se poate modifica ceva la acceleratie, daca e electronica si nu cu cablu de acceleratie.Aveti careva idee ,dintre cei "batrani"?
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Member
|
E puturoasa ca nu stii cum sa conduci motorul ala.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Junior Member
|
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Senior Member
|
Quote:
Pesemne ca ai o problema la masina. Dar cand ai cumparat-o nu ai facut un drive test?
|
|
|
|
#9 |
|
Junior Member
|
Din pacate nu am facut,si acum cred ca e prea tarziu.Mi-a busit cineva masina,am reparat-o si cei de la service se pare ca n-au strans un furtun bine la radiator si am pierdut lichidul de racire pana s-a sticat motorul.Acum am aflat si eu ca nu avem senzor de nivel pe rezervorul de expansiune al lichidului de racire(informatie care o sa ma coste cam scump).Momentan este in service la Toyota ,de data asta ,si o sa-mi faca un proces verbal de constatare si reparatie bineinteles.Probabil ca o sa inlocuiasca tot setul motor.Daca o sa mearga la fel o sa ma gandesc sa fac un drive test.
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Junior Member
|
PENT RU CRISTI 32! Spune-mi te rog daca ai rezolvat ceva cu problema ta , pentruca si eu am una asemanatoare! Doar ca la mine nu este o problema permanenta , ci se intampla din cand in cand! Acum fuge de sub tine , acum accelerezi la podea si nu se misca mai de loc(chiar si in treapta a-II-a )aceste perioade pot dura zeci de minute sau zeci de kilometri.Am cautat si eu furtunul de la turbo, dupa cum arata CRISTIB in poze si nu l-am gasit!Poate la mine nu e in aceeasi pozitie ?Mentionez ca am un AVENSIS D-4D din 2004
|
|
|
|
|
|
![]() |
| Tags |
| acceleratie, mari, probleme |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|