|
|||||||
| Attention Visitor: |
| Bine ai venit pe forumul posesorilor deTOYOTA. Pentru a posta pe acest forum iti trebuie un user.
Apasa aici pentru a-ti face un user. Dupa ce iti faci user nu uita sa activezi contul accesand casuta ta de email unde vei gasi un link. Daca vrei doar sa urmaresti discutiile fara a interveni selecteaza un forum de mai jos sau foloseste functia de search Pentru mai multe informatii legate de buna functionare a forumului va rugam cititi cu atentie regulamentul.
|
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#1 |
|
Junior Member
|
salutare la totzi am un yaris din 2005 si am niste dificultati la schimbarea vitezei din 1 intra 2 intra destul de greu de ex cand plec de pe loc dau 1 si cand vreau sa dau a 2 direct merge mai greu ,dar daca dau 1 scot la punctu mort si dau a 2 intra oleaca mai usor stie careva care ar putea fi problema in rest 3.4.5 merg ok cine imi zicea ca sar putea sa fie de la sincroane .....daca e asta buba cam cat ma costa sa remediez problema...astept raspuns ...
stima. si inca o mica prob care ma deranjeaza se aude un zgomot ca un arc unde in bord cand accelerez masina... |
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Junior Member
|
chiar nu stie nimeni ?.....
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Junior Member
|
Nu stiu rezolvarea, dar pot sa confirm problema la intrarea in viteza a doua. Dupa ce plec de pe loc, cand incerc sa dau a doua intra greu....
Am crezut initial ca nu apasam suficient ambreiajul (pana la capat, apasat pe podea). Nu era asta... Apoi am incercat sa "caut" (ca la vechile Dacii) viteza a doua si a mers... Mai precis a intrat ceva mai usor, fara sa ma rog de ea, cand am dus la maxim dreapta schimbatorul si apoi in spate, dupa punctul mort. Oricum, mi se pare ca face numai cat e rece motorul, dupa 3-4 schimbari problema dispare. Daca ii dai de capat, te rog scrie cum faci. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Junior Member
|
asteptam si parerea altor posesori de yaris cu problema asemanatoare ,.....nu mi se pare ceva normal ca la o masina asa de noua sa mearga schimbatorul ca la o dacie de 40 de ani.....cum am zis si yo la mine tot asa la rece face chestia asta ,dar si la cald se simte oleaca si repet asta se inampla numai la schimbarea din 1 in a 2 daca dau de pe loc din 1 in a 2 merge perfect dar in mers face figuri ....mai asteptam raspuns de la cineva....ma gandesc sa nu fie sincroanele sau uleiul din cutie ....
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Junior Member
|
am avut si eu o astfel de problema, era de la discul de ambreiaj, care se uzase. L-am schimbat si totul a fost ok
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Junior Member
|
ionut spune'mi te rog cat tea costat sa il inlocuiesti si daca trebuie numai discul....
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Junior Member
|
Stai calm nu te arunca sa cumperi disc de ambreiaj, discul nu e de vina chiar si de ar fi uzat. Tu trebuie sa te duci la o verificare, schimbator, cutie (normal si uleiul din cutie). Eventual reglaj al ambreiajului (daca e posibil la yaris)
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Junior Member
|
pai am fost la reprezentanta la toyota si iam explicat la omu ala de acolo ce si cum si mia zis ca nu e asta ....sa spus sa programez o constatare prob e de la cutia de viteza.....ms oricum ....in caz de ce prob serioase stiti cumva cat ajunge o cutie de viteza la yaris >..?
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Junior Member
|
Omu tia zis cu juma de gura ce trebuie sa faci, adica programare service in care specifici ceva de genu "problema selectie tr 2 de viteza" sau "intra greu in tr 2 " sau ceva de genu , apoi ei deschid foaia de intrare in service si sunt nevoiti sa faca verificarile de rigoare, ca pana acum din ce inteleg ei nici macar nu sau uitat la masina. La sfarsit vor trebui sa treaca in foaie ce au constata si ce au facut . Toate sunt gratis daca e masina in garantie.
P.s, - nu te mai gandi la lucruri de genul schimb cutie de viteza ca nui dracu atat de negru , sunt rare cazurile cand se schimba cutia cu totul , trebuie sa fi fost f prost exploatat masina aia (condus si intretinere). Bafta, eventual dute si in alta parte (service) . |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Junior Member
|
Quote:
|
|