|
|||||||
| Attention Visitor: |
| Bine ai venit pe forumul posesorilor deTOYOTA. Pentru a posta pe acest forum iti trebuie un user.
Apasa aici pentru a-ti face un user. Dupa ce iti faci user nu uita sa activezi contul accesand casuta ta de email unde vei gasi un link. Daca vrei doar sa urmaresti discutiile fara a interveni selecteaza un forum de mai jos sau foloseste functia de search Pentru mai multe informatii legate de buna functionare a forumului va rugam cititi cu atentie regulamentul.
|
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#1 |
|
Junior Member
|
Buna tuturor, sunt incepatoare pe aici, dar si in ale condusului. Am o toyota aygo cam de o luna. Problema e ca atunci cand sunt intr-o rampa abrupta si fie plec de pe loc, fie vreau sa demarez, miroase a incins de la abreiaj. E foarte probabil sa fie vina mea(incepatoare dupa cum spuneam
), dar nu sunt sigura. Ce parere aveti si ce ma sfatuiti?
|
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Senior Member
|
Ai un Aygo nou sau e mai vechi? O modalitate de a testa daca intradevar ambreiajul e de vina pentru acel miros este sa lasi pe cineva cu experienta sa incerce aceiasi manevra in aceleasi conditii. Daca face la fel, atunci e de la ambreiaj, daca nu - atunci, cu timpul, vei deprinde miscarea.
|
|
|
#3 |
|
Junior Member
|
daca miroase.. doar la plecarea din rampa abrupta, inseamna ca-l patinezi prea mult... adica inca nu esti familiarizata cu miscarea... vezi trebuia sa iei MM :P
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Junior Member
|
aygo are un an da nu prea a fost miscata, si face asa doar in rampa foarte abrupta, e adevarat ca tin abreiajul calcat si o accelerez destul de tare de asta cred ca eu sunt de vina. astept sugestii pentru plecarea mea cu probleme din rampa
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Senior Member
|
Pai, ar trebui sa te invete cineva pe viu care e treaba cu ambreiajul. Doar cu teoria nu ajungi nicaieri. 10 minute pe zi de "antrenament" si devii experta, cu conditia sa exersezi destul de des miscarea - sa nu iti iesi din ritm.
Incearca, totusi, sa turezi masina la 3500 de ture (avand in vedere ca motorul e ceva mai mic) si sa tii ambreiajul mai sus decat la plecarea pe drum drept (cu o idee - doua). Dupa ce te-ai pus in miscare si ai luat piciorul de pe ambreiaj, nu mai calca ambreiajul, ci accelereaza. La a mea, merge in panta cu 10-11km/h, intr-a I-a, fara sa fie nevoie de ambreiaj.
|
|
|
#6 | |
|
Junior Member
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Senior Member
|
Atunci iti recomand sa le pui in practica mai devreme de plecare pe chei. Nu e de speriat traseul, insa e bine sa nu ai probleme de genul asta in trafic. Ia un prieten intelegator (parca e in reclama la prajitura aia
), care sa stie cum sta treaba cu plecarea in rampa, un drum necirculat si poti experimenta in voie.Daca nu te pierzi cu firea usor, poti incerca si singura, jucandu-te cu acceleratia si ambreiajul ca sa vezi cum trebuie procedat.
|
|
|
#8 | |
|
Junior Member
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Senior Member
|
Nu ai pentru ce. Drum bun si sa ne spui cum evolueaza treaba.
|
|
|
#10 |
|
Senior Member
|
Se stie ca e cam praf ambreiajul la aygo. Si la mine miroase, dar de obicei doar cand dau in marsarier/ incerc sa urc o bordura dupa ce ma duc cu roata pana ating bordura.
E bine de stiut ca daca se strica, costa ~20 de milioane unu nou. E bine de stiut asta, pentru ca nu merita - in schimb, merita ambreiajul de Yaris, care merge montat pe Aygo. Si nu costa decat pe jumate.
|
|
|
![]() |
| Tags |
| aygo, probleme |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|