Toyota Forum - Discutii despre Toyota

Go Back   Toyota Forum - Discutii despre Toyota > O Toyota ramane intotdeauna o Toyota > Toyota Corolla si Corolla Verso > Probleme tehnice

Attention Visitor:
Bine ai venit pe forumul posesorilor deTOYOTA. Pentru a posta pe acest forum iti trebuie un user. Apasa aici pentru a-ti face un user. Dupa ce iti faci user nu uita sa activezi contul accesand casuta ta de email unde vei gasi un link. Daca vrei doar sa urmaresti discutiile fara a interveni selecteaza un forum de mai jos sau foloseste functia de search Pentru mai multe informatii legate de buna functionare a forumului va rugam cititi cu atentie regulamentul.

Problema la amortizoare?

Probleme tehnice

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 09-21-2010, 19:50 PM   #1
IlieS
Junior Member

Angry Problema la amortizoare?

Buna ziua.
Detin o Toyota Corolla 1.4 VVTI fabricata in 2009 cu 7000 de kilometrii la bord.E produsa in Africa de Sud.

Am 2 probleme.

1.Amortizoarele nu functioneaza cum trebuie , gropiile se simt mai tare decat ar trebuii in mod normal , mai ales ca vorbim de o masina noua.Chiar daca trec peste gropi mici sau doar umflaturi acestea se simt mai accentuat decat ar trebui in mod normal.

2.La viteze mai mici, atunci cand merg pe drumuri neasfaltate masina are tendinta de a se legana in laterala.Masina da o senzatie de leganare si in curbe putin mai stranse.

Tin sa cred ca aceste probleme sunt dependente una de cealalta pentru ca avut scurte perioade in care masina a mers perfect , amortizoarele si stabilitatea in curbe.

Prima data cand am lovit o groapa mai puternic pe partea dreapta cand masina era plina.
A doua oara chiar dupa ce am dus masina sa ii fac teste la amortizoare.

Vreau sa spun ca dupa aceste intamplari masina a mers perfect aprox 30km de fiecare data dupa care a revenit la starea proasta de dinainte.

Culmea cand am testat masina testele de amortizoare au iesit foarte bune,si dupa aceea masina a mers cum ar trebui sa mearga in mod normal.

Am observat si o chestie.Cand masina nu se comporta cum ar trebuii nu pot sa apas decat destul de greu partea din drepta fata a masinii.In schimb cand masina a mers perfect puteam sa apas zona destul de usor.

Ideea e ca dupa ce s-a scuturat masina in cele 2 cazuri aceasta a mers bine dar doar 30 km.

Evident pe cei de la service ii doare in cot.Eventual daca nu se rezolva nicicum o sa incerc sa vorbesc cu sefii lor de la Bucuresti .

Am luat masina asta pentru fiabilitate si acum nici nu ma pot bucura de ea stiind ca e noua si stiind ca poate sa mearga perfect doar ca nu stiu eu care e problema.

Daca exista cineva care imi poate da o idee, cineva care sa confruntat cu aceasta problema .Eu tind sa cred ca este ceva pe partea dreapta a masinii .Astept orice sugestii sau pareri.
IlieS is offline   Reply With Quote
Old 09-22-2010, 19:31 PM   #2
charmante
Member

Salutare , n-am inteles nimic din ce vrei tu sa spui, ma gandeam ca poate ai cauciucurile prea umflate si din cauza asta simti orice denivelare mult mai tare , masina totusi nu e facuta de mers prin gropi , cred ca la oricine se simte asa ca la tine , problema e cu leganarea in laterala
Care a fost raspunsul exact al celor de la service ? NU face greseala sa vii la Bucuresti , nu te va baga nimeni in seama
Eu am o Toyota Corolla 1.6 din 2008 si am luat 2 gropi de ma mir si acum cum de mai am cauciucul si janta intregi , din fericire la amortizor n-am probleme ....
charmante is offline   Reply With Quote
Old 09-23-2010, 10:50 AM   #3
IlieS
Junior Member

O sa incerc sa explic pe scurt.

Se simte mult mai tare decat ar trebui sa se simta.Ma refer ca simt chiar si gropiile mici.
Am avut 2 situatii cand masina a mers perfect prima chiar dupa ce i-am facut testul de amortizoare si a doua cand am lovit o gropa de marime medie.Dupa ambele situatii masina a mers perfect aprox 30km.

Nu ma refeream sa vin pana la Bucuresti ca stiu ca nu are rost.Ma refeream sa sun la Bucuresti sa reclam serviceul din Baia Mare daca nu vor sa ma ajute sa imi rezolv problema.

Mentionez ca , cauciuriile sunt umflate corespunzator si ca nu am schimbat cauciucurile inainte sau dupa cele 2 evenimente.

Eu am avut Dacie inainte si gandestete ca seful ala al lor de la service ,cel care mi-a zis ca nu e nici o problema cu masina (in mintea lui) sau nu vrea sa recunoasca ca e ceva problema , acel om a fost in stare sa imi zica ca Corolla nu are bara stabilizatoare cand l-am intrebat de leganatul ala.
Old 09-23-2010, 18:05 PM   #4
charmante
Member

Quote:
Originally Posted by IlieS View Post
O sa incerc sa explic pe scurt.

Se simte mult mai tare decat ar trebui sa se simta.Ma refer ca simt chiar si gropiile mici.
Am avut 2 situatii cand masina a mers perfect prima chiar dupa ce i-am facut testul de amortizoare si a doua cand am lovit o gropa de marime medie.Dupa ambele situatii masina a mers perfect aprox 30km.

Nu ma refeream sa vin pana la Bucuresti ca stiu ca nu are rost.Ma refeream sa sun la Bucuresti sa reclam serviceul din Baia Mare daca nu vor sa ma ajute sa imi rezolv problema.

Mentionez ca , cauciuriile sunt umflate corespunzator si ca nu am schimbat cauciucurile inainte sau dupa cele 2 evenimente.

Eu am avut Dacie inainte si gandestete ca seful ala al lor de la service ,cel care mi-a zis ca nu e nici o problema cu masina (in mintea lui) sau nu vrea sa recunoasca ca e ceva problema , acel om a fost in stare sa imi zica ca Corolla nu are bara stabilizatoare cand l-am intrebat de leganatul ala.
Crede-ma ca poti sa suni cat vrei la Bucuresti eu am fost cu o problema legata de garantie la ei si m-au tinut aproape 2 luni ( 54 zile ) cu masina la ei ca nu imi gaseau piese de schimb , nici macar ne cerem scuze n-au spus ......... si am facut plangere si la Toyota Europe si au trimis si ei sesizarea .....
charmante is offline   Reply With Quote
Old 09-23-2010, 18:26 PM   #5
IlieS
Junior Member

Sunt programat maine la service , pe un alt forum ma sfatuit cineva sa ii rog pe cei de la service sa verifice bara stabilizatoare fata.
Sper sa se rezolve...daca pana si in Bucuresti isi bat joc de clienti....

Poate am noroc si se rezolva .

Reply

Tags
amortizoare, problema

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules