Toyota Forum - Discutii despre Toyota

Go Back   Toyota Forum - Discutii despre Toyota > O Toyota ramane intotdeauna o Toyota > Toyota Yaris si Yaris Verso

Attention Visitor:
Bine ai venit pe forumul posesorilor deTOYOTA. Pentru a posta pe acest forum iti trebuie un user. Apasa aici pentru a-ti face un user. Dupa ce iti faci user nu uita sa activezi contul accesand casuta ta de email unde vei gasi un link. Daca vrei doar sa urmaresti discutiile fara a interveni selecteaza un forum de mai jos sau foloseste functia de search Pentru mai multe informatii legate de buna functionare a forumului va rugam cititi cu atentie regulamentul.

problema inregistrare combustibil

Toyota Yaris si Yaris Verso

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 10-26-2010, 11:57 AM   #1
maricri
Junior Member

Default problema inregistrare combustibil

Am o Toyota Yaris,1.3 benzina , 2008.

Alimentarea cu benzina o fac de la Petrom sau Rompetrol.

In weekend eram in afara bucurestiului si am ramas cu rezervorul cam gol (bordul imi arata un disponibil de 44 km). Stiam ca urma sa ajung la un Rompetrol dar nu mai imi aduceam aminte ce distanta mai este pana acolo, asa ca am alimentat la Lukoil cu 4 litri, suficient cat sa-mi ajunga pana la Rompetrol. Surprinzator dupa ce am plecat de la Lukoil calculatorul de bord nu mi-a inregistrat in plus combustibilul alimentat. Pe masura ce mergeam, nr de km disponibili pe care mi-i arata bordul descresteau.

S-a mai confruntat cineva cu aceasta problema? In cartea masinii n-am gasit nimic....mi se pare logic ca orice alimentare indiferent de volum sa se inregistreze. Pana acum nu am alimentat niciodata un volum asa de mic.

Multumesc.
maricri is offline   Reply With Quote
Old 10-26-2010, 13:00 PM   #2
zeus
Senior Member

trebuia sa pui luk ... e f buna benzina fatza de ce bagi tu .
zeus is offline   Reply With Quote
Old 10-26-2010, 15:45 PM   #3
Methane
Senior Member

Methane's Avatar

Send a message via Yahoo to Methane

@maricri: Range-ul computerului de bord nu indica mai mulți km după alimentarea de la Lukoil? Asta e problema? Sau nivelul combustibilului din rezervor nu s-a ridicat după alimentare?

@zeus: Am observat și eu că benzina de la Lukoil parcă animă mult mai bine mașina, însă cei de la Toyota Iași m-au sfătuit să nu mai alimentez niciodată de la Lukoil, ci doar de la Rompetrol, pe motiv că Euroluk strică injectoarele. Tu de ce spui că benzina Lukoil este foarte bună?
Old 10-26-2010, 17:49 PM   #4
Legionaru'
Senior Member

Legionaru''s Avatar

Quote:
Originally Posted by maricri View Post

In weekend eram in afara bucurestiului si am ramas cu rezervorul cam gol (bordul imi arata un disponibil de 44 km). Stiam ca urma sa ajung la un Rompetrol dar nu mai imi aduceam aminte ce distanta mai este pana acolo, asa ca am alimentat la Lukoil cu 4 litri, suficient cat sa-mi ajunga pana la Rompetrol. Surprinzator dupa ce am plecat de la Lukoil calculatorul de bord nu mi-a inregistrat in plus combustibilul alimentat. Pe masura ce mergeam, nr de km disponibili pe care mi-i arata bordul descresteau.

S-a mai confruntat cineva cu aceasta problema? In cartea masinii n-am gasit nimic....mi se pare logic ca orice alimentare indiferent de volum sa se inregistreze. Pana acum nu am alimentat niciodata un volum asa de mic.

Multumesc.
Mi se pare ca trebuie sa alimentezi cu mai mult de 10 litri ca sa se schimbe range-ul.
Legionaru' is offline   Reply With Quote
Old 10-26-2010, 19:46 PM   #5
zeus
Senior Member

nu e lege treaba cu 5 litrii ,,, io la ave clasic model 2003 , deci cel care nu se reseteaza consumu mediu la alimentare daca nu bagi 10 l minim , indiferent cata benzina bag creste rangeul ... si asta la orice mashina , nsh ce fenomen e la tine acolo ....
cat despre lukoil .... in 84 000 km trebuiau sa se duca pe pustiu injectoarele ... din contra , injectoarele si alte componente se strica de la benzina aditivata in exces :OMV /petrom , rompetrol ... astia aditiveaza cel mai tare benzina . Agip este undeva la mijloc. Luk are aditivata pe cea de 98 . aia de 95 e boboc.plus ca in buc gasesti in week end si cu 4.52 litru ... daca vrei economie la $$$. astia de la toyota sunt cam paraleli ei cam cu toate ... daca alimentezi numai de la ce zic ei , tot or sa iti zica ca nu e carburantu bun , sau ca sigur ai alimentat in alta parte ca ei ghicesc in calamina dupa pistoane si supape si gasesc ce benzina ai bagat ...
zeus is offline   Reply With Quote
Old 10-27-2010, 21:53 PM   #6
spyb0y
Junior Member

Quote:
Originally Posted by maricri View Post

Multumesc.
Salut, si eu patesc la fel de fiecare data cand alimentez undeva la 4 litri (cum ai facut tu)... se pare ca, computerul de bord nu este atat de sensibil cat sa sesizeze cei 4 litri in plus, in schimb poti sa stai linistit chiar daca iti scade pana la 0 km. eu am alimentat in aceeasi ipostaza ca tine, mai aveam de parcurs ~20 km, am pus 4 litri si nu mi-a inregistrat, in schimb s-au scurs si cei 20 de km intre timp si am ramas cu zero dar indicatorul de benzina nu intrase pe rezerva....

Am mai remarcat faptul ca desi tu reusesti sa scazi consumul mediu calculatorul nu mareste numarul de km care ii mai ai de parcurs, ci doar ii face sa scada mai greu...
spyb0y is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2010, 16:50 PM   #7
ohara
Junior Member

si eu patzesc la fel..................
ohara is offline   Reply With Quote

Reply

Tags
combustibil, inregistrare, problema

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules