Toyota Forum - Discutii despre Toyota

Toyota Forum - Discutii despre Toyota (http://www.forumtoyota.ro/index.php)
-   Discutii generale (http://www.forumtoyota.ro/forumdisplay.php?f=4)
-   -   Butoane comanda cheie Toyota (http://www.forumtoyota.ro/showthread.php?t=9878)

vali44 01-25-2016 16:08 PM

Butoane comanda cheie Toyota
 
Apelez la cei ce si-au inlocuit cheile originale ale masinilor cu chei de tip *bticeag* . Am nevoie de butoane de comanda a deschideri deoarece cel de la masina sotiei s-a spart si ma gandesc ca va urma si cel de la masina mea . Multumesc anticipat si astept idei pentru rezolvarea situatiei .

Vali 40 01-26-2016 07:17 AM

Despre ce autoturism este vorba ..?..

vali44 01-26-2016 09:36 AM

Quote:

Originally Posted by Vali 40 (Post 40231)
Despre ce autoturism este vorba ..?..

Yaris , oricum nu conteaza deoarece cheia este aceiasi ca si carcasa din plastic , butoanele fiind aceleasi ca dimensiune la Yaris, Avensis , Corrola , etc ... Ma intereseaza doar butoanele de comanda deschiderii , adica acelea fara punctul tactil . Multumesc anticipat celor ce ma vor ajuta , contra cost, evident ...:)

closchkutza 01-26-2016 10:12 AM

Esti sigur ca poti sa le schimbi?
Te intreb pentru ca la avensis-ul tatalui meu (2004), cu ocazia schimbarii bateriei, acum vreo luna, au picat si 2 din cele 3 butoane, iremediabil. Mai precis, carcasa cheii are in interior telecomanda, care este unitate compacta, de dimensiunea unei patratele de ciocolata mai mari. Butoanele au la baza lor un guler mic (~1mm) de cauciuc / plastic foarte-foarte subtire. Gulerul in cauza este lipit de carcasa telecomenzii, pe interiorul acesteia. De batranete, gulerul respectiv s-a faramitat efectiv = > nu mai are cine sa tina butoanele atasate de corpul telecomenzii.
Singura solutie viabila pe care am gandit-o eu este sa se achizitioneze alta cheie (cu totul) si sa se schimbe piesele aferente telecomenzii, pastrandu-se insa carcasa acesteia, care are atasate de ea butoanele. Carcasa cheii + componentele telecomenzii raman cele vechi, carcasa telecomenzii - cea "noua".

vali44 01-26-2016 11:54 AM

Quote:

Originally Posted by closchkutza (Post 40236)
Esti sigur ca poti sa le schimbi?
Te intreb pentru ca la avensis-ul tatalui meu (2004), cu ocazia schimbarii bateriei, acum vreo luna, au picat si 2 din cele 3 butoane, iremediabil. Mai precis, carcasa cheii are in interior telecomanda, care este unitate compacta, de dimensiunea unei patratele de ciocolata mai mari. Butoanele au la baza lor un guler mic (~1mm) de cauciuc / plastic foarte-foarte subtire. Gulerul in cauza este lipit de carcasa telecomenzii, pe interiorul acesteia. De batranete, gulerul respectiv s-a faramitat efectiv = > nu mai are cine sa tina butoanele atasate de corpul telecomenzii.
Singura solutie viabila pe care am gandit-o eu este sa se achizitioneze alta cheie (cu totul) si sa se schimbe piesele aferente telecomenzii, pastrandu-se insa carcasa acesteia, care are atasate de ea butoanele. Carcasa cheii + componentele telecomenzii raman cele vechi, carcasa telecomenzii - cea "noua".

Sunt sigur ca le pot schimba . Butoanele se scot dupa ce desfaci carcasa si cad spre interior . La cheia de la masina nevestei , butonul deschis s-a spart in doua !

Vali 40 01-26-2016 16:01 PM

Quote:

Originally Posted by vali44 (Post 40234)
Yaris , oricum nu conteaza deoarece cheia este aceiasi ca si carcasa din plastic , butoanele fiind aceleasi ca dimensiune la Yaris, Avensis , Corrola , etc ... Ma intereseaza doar butoanele de comanda deschiderii , adica acelea fara punctul tactil . Multumesc anticipat celor ce ma vor ajuta , contra cost, evident ...:)

Dnl vali ,nu degeaba am intrebat tot nu inteleg ,doriti sa schimbati cauciucul care apasand pe el actioneaza switches (intrupatoarele tactile )sau butonasul intermediar care se afla intre switches si cauciuc
Puneti o poza cu butoanele sa ne lamurim si noi
http://anunturi-auto.4tuning.ro/caut...accesorii-auto

vali44 01-26-2016 16:20 PM

Quote:

Originally Posted by Vali 40 (Post 40238)
Dnl vali ,nu degeaba am intrebat tot nu inteleg ,doriti sa schimbati cauciucul care apasand pe el actioneaza switches (intrupatoarele tactile )sau butonasul intermediar care se afla intre switches si cauciuc
Puneti o poza cu butoanele sa ne lamurim si noi
http://anunturi-auto.4tuning.ro/caut...accesorii-auto

Tizule, trebuie sa schimb butonul din plastic care iese pe cheie . Acela s-a spart la jumate .... Cheia functioneaza foarte bine , momentan am lipit butonul buclucas cu izolier insa este o solutie temporara si se impune schimbarea lui . De aceea ma intereseaza doar butonul de comanda pe care il pot schimba fara batai de cap .Multumesc de link, voi comanda acolo .

vali44 01-26-2016 17:28 PM

Quote:

Originally Posted by vali44 (Post 40240)
Tizule, trebuie sa schimb butonul din plastic care iese pe cheie . Acela s-a spart la jumate .... Cheia functioneaza foarte bine , momentan am lipit butonul buclucas cu izolier insa este o solutie temporara si se impune schimbarea lui . De aceea ma intereseaza doar butonul de comanda pe care il pot schimba fara batai de cap .Multumesc de link, voi comanda acolo .

Revin cu precizarea ca am desfacut din nou cheia si am constatat ca Vali 40 are dreptate - e vorba de o folie cu butoane . Am gasit-o pe OLX si deja am comandat-o . Multumesc pentru interventii , se poate inchide !

Legionaru' 01-26-2016 17:47 PM

Si pentru cheia originala exista aceeasi solutie gasita de Vali.

vali44 01-29-2016 18:42 PM

Quote:

Originally Posted by Legionaru' (Post 40242)
Si pentru cheia originala exista aceeasi solutie gasita de Vali.

Revin cu informatii . Am primit , si montat, folia cu butoane de comanda . Merge foarte bine . Sa ma explic - masina este din 2006 si in cheie nu exista folie cu butoane ci doar butoane care intrau in deschizatura din cheie, realizand apasarea microcontactului aflat pe modul . Am inlaturat butoanele si am constatat ca folia se potriveste foarte bine acolo realizand foarte bine apasarea microcontactelor . Una peste alta , solutia este foarte buna , recomand daca aveti probleme sa cumparati si sa montati aceasta folie cu butoane .


All times are GMT. The time now is 09:22 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.