Toyota Forum - Discutii despre Toyota

Toyota Forum - Discutii despre Toyota (http://www.forumtoyota.ro/index.php)
-   Probleme tehnice (http://www.forumtoyota.ro/forumdisplay.php?f=57)
-   -   Probleme ambreiaj cutie MMT Auris 1.6 (http://www.forumtoyota.ro/showthread.php?t=10110)

cosmin.ardelea 02-08-2017 09:07 AM

Probleme ambreiaj cutie MMT Auris 1.6
 
Va salut.
Recent am cumparat o toyota Auris 1.6 benzina, cu cutie robotizata.
Masina am luat-o pentru o prietena, urmand a fi folosita aproape exclusiv in oras.
Fostul proprietar i-a schimbat ambreiajul si bateria anul trecut, iar masina se prezinta in general foarte bine, nu bate nimic, nu e nimic nelalocul lui.

Am venit cu masina fara probleme si dupa ce am umblat cateva zile cu ea pana i-am mai rezolvat mici problemute estetice, n-a avut niciun fel de comportament ciudat. Intr-adevar, parca nu intotdeauna pleaca imediat ce lasi frana, ci trebuie sa accelerezi putin, dar nu m-a deranjat asta.

Ieri cand s-o parcheze, masina nu mai intra in nicio viteza, in nicio secventa de trepte. Dupa un timp in care s-a tot chinuit cu plecarea de pe loc, intr-un tarziu i-a venit ideea sa reporneasca motorul. Surprinzator, dupa aceasta operatiune, totul se comporta normal, de parca n-a avut nimic.

Azi vreau sa merg si la o diagnoza, in speranta ca imi da vreun indiciu.

Mentionez ca fostul proprietar mi-a spus ca a schimbat ambreiajul complet (am si factura pentru piese si manopera), NU si computerul de transmisie. Cei de la service ii facusera devizul cu vreo 1300 lei mai mare pentru inlocuire computer, dar a zis ca nu-l mai schimba.
Asa ca i-au schimbat doar ambreiajul si resetat computerul vechi.

Imi poate da cineva o idee incotro sa-mi indrept suspiciunile?
Ce anume poate cauza o astfel de manifestare?
E adevarat ca acel computer de transmisie cedeaza si el odata cu ambreiajul si singura solutie e inlocuirea lui?

Multumesc.

cosmin.ardelea 02-08-2017 11:18 AM

Am uitat sa mentionez ca masina e fabricata 2007, prima inmatriculare mai 2008.

cosmin.ardelea 02-09-2017 05:41 AM

Nicio eroare.

cosmin.ardelea 02-10-2017 19:46 PM

Inevitabilul s-a produs: masina nu mai pleaca de pe loc, turatia sta in ralanti pe la 500 rot/min, martorul de cutie e aprins iar cand bagi in E sau R clipeste doar N-ul in bord. Iar daca incerci s-o accelerezi in viteza, nu se accelereaza. :(

closchkutza 02-12-2017 18:40 PM

Din pacate cutia respectiva este probabil cel mai nefiabil lucru prosus de Toyota in ultima vreme si o chestie mancatoare de bani.

cosmin.ardelea 02-16-2017 07:31 AM

Ciudat e ca isi revine dupa cateva ore de stationare si functioneaza ca si cum n-ar fi avut niciodata nimic. Din ce mi-am dat seama, dupa vreo 2 ore de mers in continuu prin oras, intra in avarie pana se raceste.
Am primit niste informatii referitoare la o garantie extinsa pentru cutia MMT, de maximum 9 ani sau 200.000km. Si se pare ca pentru piesele in discutie exista revizii a caror menire e sa repare greselile pieselor montat din fabrica pe masina.
Am fost la dealer, au facut o diagnoza si conform erorilor se recomanda inlocuirea ambreiajului, actuatorului de ambreiaj si a calculatorului de transmisie. Cost total 5000 lei.
Le-am povestit de treaba cu garantia extinsa dar m-au asigurat ca nu exista asa ceva. Apoi au zis ca totusi daca Toyota Romania accepta asta, ei executa cu placere.

Inca un lucru care m-a nemultumit e faptul ca au trecut de 2 ori in deviz, manopera de inlocuire ambreiaj. Am observat ulterior si n-am mai facut cale intoarsa, sa le bat obrazul.
As dori sa iau legatura cu Toyota Japonia. Ma poate ajuta cineva cu informatii de contact? Un email, ceva.
Vreau sa vad pozitia lor in legatura cu toate astea. E jenant sa se intample asta si toti sa-si astupe capul in nisip cand vine vorba de responsabilitate.

misulica 03-01-2017 07:47 AM

nu prea ai ce sa faci cu Toyota Japonia. La modelele mai vechi au facut-o lata cu acest MMT. Eu am primit de la Toyota Ro un deviz de 7000 RON pentru schimbat ambreaij, actuator si modul electronic MMT(computer). Se pare ca e proiectata gresit toata treaba la varianta mai veche. Totul se rezuma la pornirea de pe loc, atunci cand ambreiajul este decuplat partial. In timp ambreiajul se toceste, isi micsoreaza grosimea si la un moment dat computerul da o eroare ca nu mai poate cupla.
Incalzirea se produce de la cuplajul partial atunci cand se face plecarea de pe loc.

cosmin.ardelea 01-15-2018 09:28 AM

Va salut.
Nu am mai intrat demult pe-aici... masina si-a revenit.
Din martie de cand am scris ultima data, pana acum n-a mai avut niciodata comportamentul ala. Uneori, foarte rar, mai are momente cand nu vrea sa schimbe treapta. Dar deja se stie ca in acel moment, schimbi treapta superioara din padele si totul revine la normal.
Placa, discul, rulmentul si actuatorul stau bine mersi ambalate sub dulap. Va trebui sa le vand. :)

Eu deduc ca in perioada aia, prietena abia se invata cu masina si mergea foarte mult cu viteza mica in oras si cutia schimba foarte des si doar in treptele inferioare. Acum ca a intrat deja demult in regim normal de mers (a mai luat si radare :D), cutia schimba impecabil.

Asadar cu putina rabdare, lucrurile au revenit la normal si a scapat de o cheltuiala inutila.

cain2k 02-06-2018 06:30 AM

Salut,

Eu cānd mi-am schimbat ambreiajul la o Toyota Auris din 2007, mi-au schimbat și computerul de bord - din cāte am īnțeles acesta este mai calitativ față de primul. Costul total a fost de cca. 2600 ron. Dacă nu pornește de pe loc cānd se eliberează frāna, trebuie făcută o resetare/ realiniere a plăcuțelor. De obicei, asta īnseamnă că discurile īncep să fie uzate ...

Succes !


All times are GMT. The time now is 02:57 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.