|
|||||||
| Attention Visitor: |
| Bine ai venit pe forumul posesorilor deTOYOTA. Pentru a posta pe acest forum iti trebuie un user.
Apasa aici pentru a-ti face un user. Dupa ce iti faci user nu uita sa activezi contul accesand casuta ta de email unde vei gasi un link. Daca vrei doar sa urmaresti discutiile fara a interveni selecteaza un forum de mai jos sau foloseste functia de search Pentru mai multe informatii legate de buna functionare a forumului va rugam cititi cu atentie regulamentul.
|
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#1 |
|
Junior Member
|
salutare tuturor!
si scuze daca fac post nou, dar nu gasi ceva asemanator pe nicaieri, asa ca voala.... fac in aprilie 12 luni si am doar 4000 km.jumate afara jumate in city. condus tip boso fara scarturi fara frane si turari la relanti cand se vede de departe semaforul pe rosu.cu consum mediu in oras sub 4,5 (oare sunt mai econom decat ce pictara astia in cartea tehnica a masinii?). in fine.intrebarea mea este Daca se merita(necesita) prezenta buburuzei in service la 12 luni?e necesar sa schimb uleiul tinand cont ca fu perioada de rodaj si uzuri, zgura, bla bla bla,,,, vrajeli?ca de filtre de aer, polen, placute frana sunt noi noute (ma uitai eu) sigur nu-i cazul.nivelul la ulei e mai mult decat multumitor.iarasi despre pierderea garantiei ma lasa rece.cum imi asum zilnic riscul fara casco ce garantie imi mai trebuie mie.ca ce se poate strica in termenul de garantie(4 ani) nu-s incluse consumabile. ceva pareri pertinente? va rog! si va multumesc ca ati avut rabdare sa cititi ineptiile mele, poate, cine stie.... |
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Junior Member
|
- măcar un schimb de ulei și un filtru de ulei - motorul este încă străns/în rodaj.
- filtrul de aer - se poate schimba funcție de condițiile în care circuli cu mașina - dacă e un mediu cu mult praf, trebuie schimbat. Dacă nu - măcar suflat cu aer - filtru de polen - doar dacă începe să miroasă în mașină - poți să-l sufli cu aer - filtru de motorină e garantat 30.000 km așa că mai merge |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Senior Member
|
Uleiul isi pierde proprietatile dupa 12 luni, chiar daca ai facut doar 4000 km. Schimba-l.
Daca vrei sa economisesti ceva bani, cumpara-ti singur uleiul si filtrul, insa nu sari peste revizie.
Toyota Auris 1,6L VVTI Sol Toyota Corolla 1,4L D-4D Terra Last edited by OvidiuH; 03-16-2011 at 21:18 PM. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Junior Member
|
flor si OvidiuH au dreptate, dute si fa revizia, eventual procurati tu consumabilele, iesi mult mai ieftin.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Junior Member
|
salutare tuturor!
am inteles si imi insusesc sfaturile primite.am sa merg cu mititik la dealer sa o gadile unpicut.merita si ea, de ziua ei, un rasfat. nu? |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Member
|
Salutare tuturor
Ce marca imi recomandati pentru filtrul de aer si polen ? Si inca o intrebare ( poate aiurea) ................ unde se afla filtrul de polen la o corolla din 2008 ? |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Senior Member
|
Filtru de habitaclu la corolla este sub torpedou. In cartea masinii iti arata exact cum se schimba.
La filtre, echiparea originala era DENSO, dar la noi se gasesc cam rara. Asa ca poti alege intre multe alte firme, ideea este insa sa le schimbi mai des decat recomanda cartea masinii, ca avem prea mult praf in tara asta.
|
|
|
#8 | |
|
Senior Member
|
Quote:
sa iti treci si tu la semnatura ce masina ai si ce motorizare ca sa stim in viitor despre ce vorbim Daca nu vrei sa ai de a face cu reprezentanta pentru ca este scumpa foarte bine, poti sa mergi la un alt service autorizat fara sa pierzi garantia, ca sa schimbi uleiul Filtrele te poti uita tu la ele si sa le schimbi numai daca este cazul( probabil ca nu va fi cazul la doar 4000 km)
|
|
|
|
#9 | |
|
Member
|
Quote:
Multumesc frumos |
|
|