|
|||||||
| Attention Visitor: |
| Bine ai venit pe forumul posesorilor deTOYOTA. Pentru a posta pe acest forum iti trebuie un user.
Apasa aici pentru a-ti face un user. Dupa ce iti faci user nu uita sa activezi contul accesand casuta ta de email unde vei gasi un link. Daca vrei doar sa urmaresti discutiile fara a interveni selecteaza un forum de mai jos sau foloseste functia de search Pentru mai multe informatii legate de buna functionare a forumului va rugam cititi cu atentie regulamentul.
|
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#1 |
|
Junior Member
|
Salut , am o toyota land cruiser 120 3.0 d4d 2005 automata iar cand o accelerez brusc scoate mult fum negru , este normal?
|
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Senior Member
|
nu prea. vezi un tester ceva ..
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Junior Member
|
Ok , o sa incerc un tester ...
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Senior Member
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Junior Member
|
In mers , de obicei cand este in a 3'ea si calc pedala la maxim si trece in am 2'ua sau 4-3 ... filtru de aer a fost schimbat recent ..
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Junior Member
|
Salutare!!
Din ceea ce am constatat eu, datorita faptului ca am (sau avem) cutie automata, daca folosesc masina mult prin oras nu am cum sau unde sa turez motorul, ceea ce duce la depunerea pe sistemul de evacuare a unor reziduuri datorita calitatii combustibilului made in ro. In momentul in care accelerezi brusc, presiunea gazelor "curata" evacuarea de aceste depuneri, si vei observa ca dupa cateva accelerari masina scoate tot mai putin fum. Dupa un drum mai lung prin tara, 1000 km de ex., care implica multe depasiri si deci accelerari mai puternice, nici nu vei mai observa fumul la accelerare. Daca vei folosi mai mult masina in afara localitatii si vei alimenta cu motorina superioara, nu va mai scoate fum asa de mult. Pe de alta parte, daca nu turezi motorul, distrugi in timp si turbo, se depune calamina etc , tot felul de efecte negative pe termen lung... |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Junior Member
|
Salutare!!
Din ceea ce am constatat eu, datorita faptului ca am (sau avem) cutie automata, daca folosesc masina mult prin oras nu am cum sau unde sa turez motorul, ceea ce duce la depunerea pe sistemul de evacuare a unor reziduuri datorita calitatii combustibilului made in ro. In momentul in care accelerezi brusc, presiunea gazelor "curata" evacuarea de aceste depuneri, si vei observa ca dupa cateva accelerari masina scoate tot mai putin fum. Dupa un drum mai lung prin tara, 1000 km de ex., care implica multe depasiri si deci accelerari mai puternice, nici nu vei mai observa fumul la accelerare. Daca vei folosi mai mult masina in afara localitatii si vei alimenta cu motorina superioara, nu va mai scoate fum asa de mult. Pe de alta parte, daca nu turezi motorul, distrugi in timp si turbo, se depune calamina etc , tot felul de efecte negative pe termen lung... |
|
|
|
|
|
![]() |
| Tags |
| fum, mult, prea |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|