|
|||||||
| Attention Visitor: |
| Bine ai venit pe forumul posesorilor deTOYOTA. Pentru a posta pe acest forum iti trebuie un user.
Apasa aici pentru a-ti face un user. Dupa ce iti faci user nu uita sa activezi contul accesand casuta ta de email unde vei gasi un link. Daca vrei doar sa urmaresti discutiile fara a interveni selecteaza un forum de mai jos sau foloseste functia de search Pentru mai multe informatii legate de buna functionare a forumului va rugam cititi cu atentie regulamentul.
|
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#1 |
|
Junior Member
|
Salut,
Am o Toyota Corolla de vreo 2 luni (an fabicatie 2004 momentan vreo 88000 km) si cred ca a venit momentul sa ii schimb placutele de frana pentru ca de cateva zile (2-3) scartaie rotile si se incing (nu prea am timp sa ma duc sa le schimb si de acea nu mai merg cu ea sa nu se strice discurile). Am tot citit discutii pe acest forum si am ajuns la concluzia ca serviciile din Bucuresti lasa de dorit (calitate-pret) si ma gandeam ca poate pot eu sa le schimb (de fapt un prieten care se pricepe cat de cat la mecanica auto). Am vreo sansa de reusita ? Si de unde sa le cumpar, cam cat costa ? Multumesc |
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Senior Member
|
Placute gasesti la orice magazin de piese auto straine: Al Padrino, Japanparts si multi altii. Le spui ce tip de masina ai (model, anul fabricatiei etc.) si ei ar trebui sa gaseasca in cataloagele lor exact ceea ce ai nevoie.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Senior Member
|
Cat timb bea prietenul 2 beri , a si schimbat placutele de frana. Si de economia facuta (daca mergeai la service toyota) faceti si un chef !
|
|
|
#4 |
|
Junior Member
|
10x
Deci inseamna ca pot sa schimb si filtrele de aer si polen plus altele ... |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Senior Member
|
In mod sigur.
Cel de aer il schimbi in 60 secunde, la polen in 5 minute termini !
|
|
|
#6 |
|
Junior Member
|
Este adevarat ca masina are un senzor care te avertizeaza cand placutele sunt uzate ? Daca da sub ce forma este avertizarea ?
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Senior Member
|
Nu are nici un snzor.Placutele se schimba cand incepe sa se auda un zgomot metalic(scartait)la folosirea franei.Schimba-le cu prietenul tau.Zorro are dreptate!
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Junior Member
|
Cam la cati Km schimbati placutele? Dar filtrele?
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Senior Member
|
Filtrele se schimba conform caietului de service la 30.000Km dar depinde si de tipul masinii. Te rog specifica la ce model te referi.
Iar placutele se schimba cand se uzeaza . Nu e un nr fix de km, depinde de stilul fiecaruia de condus.
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Senior Member
|
Filtrele e bine sa le schimbi la jumatatea intervalului din carte, si eventual sa le mai sufli cu aer comprimat dupa fiecare 5000 km. Asta din cauza prafului si a mizerie din frumoasa noastra patrie. O sa ramai socat cata mizerie iese din filtru !
Eu am schimbat filtrul de aer la 10000 km ( era jegos rau) si filtrul de polen la fiecare revizie (inainte de fapt sa fac nitica economie )!
|
|
|
![]() |
| Tags |
| frana, placute |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|