Toyota Forum - Discutii despre Toyota

Go Back   Toyota Forum - Discutii despre Toyota > O Toyota ramane intotdeauna o Toyota > Toyota Corolla si Corolla Verso > Probleme tehnice

Attention Visitor:
Bine ai venit pe forumul posesorilor deTOYOTA. Pentru a posta pe acest forum iti trebuie un user. Apasa aici pentru a-ti face un user. Dupa ce iti faci user nu uita sa activezi contul accesand casuta ta de email unde vei gasi un link. Daca vrei doar sa urmaresti discutiile fara a interveni selecteaza un forum de mai jos sau foloseste functia de search Pentru mai multe informatii legate de buna functionare a forumului va rugam cititi cu atentie regulamentul.

Parbriz Corolla

Probleme tehnice

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 06-04-2010, 07:31 AM   #1
dorus
Senior Member

Thumbs down Parbriz Corolla

Salut, inca nu am masina de 2 ani si sunt la al 3-lea parbriz. Se crapa foarte usor, daca o pietricica il loveste, se crapa imediat, dupa care crapatura se intinde foarte tare...

Mai are careva asa probleme?
dorus is offline   Reply With Quote
Old 06-04-2010, 08:32 AM   #2
Bodhi
Junior Member

dorus, iti inteleg frustrarea...
Eu am masina de mai putin de un an si cred ca am vreo 6 ciobituri... e drept... nu s-a crapat parbrizul insa s-a ciobit foarte usor. Ce e mai ciudat e ca nu mi-am dat seama nici eu nici sotia cand s-a intamplat asta.
Si un amic cu o corolla il are ciobit, fara crapatura... dar asta dupa 3 ani. Cred ca depinde si de noroc pana la urma... cel putin la cat de proaste au devenit pe alocuri drumurile... practic de la gropi ajung pietricele in general pe asfalt.

Bafta!

Last edited by Bodhi; 06-04-2010 at 08:35 AM.
Bodhi is offline   Reply With Quote
Old 06-04-2010, 10:53 AM   #3
dan.gutu
Moderator

dan.gutu's Avatar

Eu am cel putin 5 pocnituri de asta iarna,cand drumarii au dat cu piertris nu cu nisip ,pana acum nu a plecat nici o fisura.Oricum parbrizul este facut sigur pentru drumuri mai bune,daca te uiti in soare are milioane de punctulete de la firicelele de praf sau nisip.
Old 06-04-2010, 12:10 PM   #4
Bodhi
Junior Member

Mda... drumarii...

Eu undeva in februarie (parca) am plecat intr-o seara tarziu catre Pitesti...
Dupa Pacii se asfalta... era 12 noaptea... destul de frig... si cum turnau ei asfalt era un abur de nu se vedea dincolo de el. Conducea sotia... ii zic hai... treci repede... ca ne trezim cu asfalt pe noi. Nu mi-am dat seama decat abia peste cateva zile cand a plouat (am observat ca nu se stergea bine parbrizul)... aveam niste urme peste tot pe unde masina fusese uscata cand am trecut pe langa ei... punctulete mici, de bitum (asta continea aburul - s-au solidificat repede pe masina rece). Masina e neagra si ea... A trebuit sa le scot la spalatorie cu nu-stiu ce substanta speciala (probabil mergea si cu motorina insa pentru 20 de lei...). Oricum cred ca si acuma mai sunt pe alocuri.

In fine... asta doar asa ca sa va ganditi de doua ori cum faceti cand treceti printr-o astfel de situatie.

Si da... pietrele sunt intradevar si de la drumari...

Bafta!

Last edited by Bodhi; 06-04-2010 at 12:13 PM.
Bodhi is offline   Reply With Quote
Old 07-17-2010, 19:17 PM   #5
razortitann
Junior Member

razortitann's Avatar

Am reusit si eu sa fac o floricica in parbriz ( diametru de 1 cm ). momentan nu se simte nimic, nu agata deloc daca dau cu mana. Oricum primul lucru pe care il fac dupa ce trece weekendul, ma duc sa il repar ( se gaureste , videaza si apoi introduce o rasina speciala )
razortitann is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2010, 10:06 AM   #6
alexc
Member

Angry Si eu am celeasi probleme

Intr-un singur an am schimbat 2 parbrize. Primul a fost crapat iarna trecuta cand un drumar imprastia nisip cu pietre; al doilea parbriz crapat s-a datorat unei pietricele aruncata de la masina de pe banda 1 pe autostrada in Austria. De asemenea aveam si cateva ciupituri. Am obs ca ciupiturile apar cand este lovit parbrizul oarecum central, dar se crapa instantaneu daca este lovit spre periferie. Eu am avut "norocul" sa-mi fie lovit parbrizul chiar la margine unde se fizeaza cu chit de masina si s-a crapat imediat.

Oricum parerea mea este ca sunt f slabe, noroc de casco, o sa dea faliment astia daca mai asigura corolle.
alexc is offline   Reply With Quote
Old 09-23-2010, 08:42 AM   #7
hephyones
Junior Member

2 bucati parbrize sparte si pentru mine.
Amandoua au fost lovite initial in partea stanga jos a parbrizului.
Corolla E15
hephyones is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2010, 09:00 AM   #8
alexc
Member

Ma gandeam la o protectie pt parbriz; sunt firme care lipesc folie transparenta pe faruri pt protectie; ar merge lipit si pe parbriz dar numai in zonele periferice - cate o banda de 5-10 cm pe margine; pe tot parbrizul nu merge pt ca e posibil sa afecteze vizibilitatea si sa se zgarie folia de la stergatoare. Plec de la ipoteza ca loviturile oarecum centrale nu dau fisuri care se extind ci doar "floricele", in timp ce loviturile periferice dau fisuri in majoritatea cazurilor. Ce ziceti? A incercat cineva?
alexc is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2011, 20:07 PM   #9
David
Senior Member

sa ii phoota cainii pe cei care au deszapezit asta iarna pe A2 cu pietre. aseara am luat o piatra cand veneam spre bucuresti si parbrizul e varza acum. un tip in fata mea la vre-o 200 m a facut un slalom pe langa bara dintre sensuri si a ridicat pietrele acelea de pe jos cred...
asta era al 2-lea parbriz...
as vrea de data asta sa pun Pilkington, am inteles ca se sparge mai greu. unde imi recomandati sa ma duc sa il schimb ? la reprezentanta sau in alta parte ? in functie de cat costa trebuie sa vad daca merita sa stric polita de casco, de care nu m-am atins de 2 ani si oricum ma intereseaza pretul ...
raman recunoscator pentru orice informatie
David is offline   Reply With Quote
Old 06-25-2011, 23:15 PM   #10
penciubogdan91
Junior Member

si eu am patit-o iarna trecuta.. am vazut-o la spalatorie, eu am dat vina pe cei de acolo ma gandeam ca au scapat pistolul ala in geam... dar ei au negat. acum nu stiu ce s-a intamplat probabil l-am spart eu inainte si nu am vazut ca era foarte murdar parbrizul. Oricum din 10 cm cat avea crapatura la inceput acum are cca 40cm.
Din cate stiu crapaturile astea se pot "suda"... am vazut la cineva. se mai cunoaste foarte putin apoi.
penciubogdan91 is offline   Reply With Quote

Reply

Tags
corolla, parbriz

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules