|
|||||||
| Attention Visitor: |
| Bine ai venit pe forumul posesorilor deTOYOTA. Pentru a posta pe acest forum iti trebuie un user.
Apasa aici pentru a-ti face un user. Dupa ce iti faci user nu uita sa activezi contul accesand casuta ta de email unde vei gasi un link. Daca vrei doar sa urmaresti discutiile fara a interveni selecteaza un forum de mai jos sau foloseste functia de search Pentru mai multe informatii legate de buna functionare a forumului va rugam cititi cu atentie regulamentul.
|
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#1 |
|
Junior Member
|
Salut,
Am o nedumerire si as vrea sa va intreb pe voi sa vad daca ma puteti lamuri. Am un Yaris 1.3 VVT echiparea Luna din oct 2006. Echiparea Luna, probabil stiti, in afara de clima, jante de aliaj si sistemul Smart Entry are cam tot ce se poate pune in Romania pe un Yaris. De curand am fost la revizia de 30.000 km si mi s-a pus o intrebare care m-a lasat masca: "MAsina dvs. nu a fost echipata cu filtru de polen, doriti totusi sa va punem?". Ce vor cei din service sa spuna e ca desi tot ce tine de filtrul de polen exista, suportul in care se pune, tot, filtrul totusi lipseste, si asta din fabrica. Explicatia a fost "pai stiti, la modelele mai slab echipate se poate sa vina fara filtru de polen". Mie mi-e foarte greu sa cred ca nu au pus din fabrica filtru de polen la echiparea "Luna" care in vremea aceea era in oferta al 3-lea nivel de echipare din 4 luate in ordinea pretului. As vrea sa va intreb pe voi daca aveti cunostinta de asa ceva, daca voi aveti cumva un model similar si ati intalnit aceeasi problema. Valoarea lui nu e neaparat mare dar e vorba de ideea de a fi sau a nu fi inselat. Multumesc mult. P.S. Problema mea nu e neaparat tehnica, dar nu am vazut un loc mai potrivit pentru thread-ul meu.
|
|
|
|
|
#2 |
|
Member
|
Salut,
Nu stiu cum era treaba prin octombrie 2006, dar acuma daca te uiti pe site la Toyota http://www.toyota.ro/Images/lista%20Yaris_tcm420-493275.pdf vezi ca filtru de polen este doar la Sol. Spune-ne si noua cat costa filtrul de polen + manopera. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Junior Member
|
da si eu stiam ca filtru de polen se pune numai pe varianta sol..
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Junior Member
|
Da, asa e, aveti dreptate. Multumesc mult pentru raspuns.
In service mi s-a spus ca filtrul de polen costa 120 lei. Despre costul manoperei nu stiu pentru ca am ales sa nu il montez deocamdata, dar foarte probabil ca ti-l poti monta singur. NU sunt 100% sigur dar cred ca poti ajunge la el daca deschizi torpedo-ul si te uiti undeva in partea superioara. Nu e exclus sa gasesti detalii in manualul masinii. Din pacate nu am nici manualul nici masina in apropiere ca sa ma uit acum. Pe de alta parte daca crezi ca il poti monta singur nu cred ca are sens sa il iei din service pentru ca sunt sigur e mai ieftin intr-un magazin de piese auto. Succes!
|
|
|
#5 |
|
Junior Member
|
Se instaleaza usor filtrul de polen...se scoate torpedoul prin apasare (putin fortat) si se introduce in cadrul special aflat sub bord. Ai instructiuni si poze in manualul masinii!
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Administrator
|
Salutare
Variantele terra si luna vin fara filtru de polen doar varianta sol vine cu filtru de polen deci nu e obligatoriu sa-l pui, daca esti sensibil la praf sau polen pune-l daca nu lasa asa cum este masina parerea mea felicitari pentru achizitie si sa-l stapanesti sanatos!!!
Titi Aur: "daca esti pilot de raliuri si nu atingi limitele masinii in cadrul unei curse, esti un pilot prost; dar daca conduci pe drumuri publice si atingi limitele masinii, atunci esti un sofer prost".
Last edited by Mushu; 01-06-2008 at 13:07 PM. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Member
|
Salut baieti,
Ma bag si eu in seama. Corolla mea nivel de echipare Terra a fost echipata din fabrica cu filtru de polen. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Administrator
|
salutare Ursu
e drept ca e diferenta de clasa si de pret ...asa ca cred ac era normal sa ai filtru de polen......la yaris doar varianta Sol are filtru de polen la restul variantelor e optional sa iti pui
Titi Aur: "daca esti pilot de raliuri si nu atingi limitele masinii in cadrul unei curse, esti un pilot prost; dar daca conduci pe drumuri publice si atingi limitele masinii, atunci esti un sofer prost".
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Junior Member
|
am aflat si eu de noul forum Toyota,pe celalalt eram Arhip,dar am renuntat.
Referitor la filtru de polen si eu am avut suprpriza la rev de 15000km la service pipera ca masina nu are din dotare asa ceva.nesimtirea este a dealer-ului ca nu mia spus de la inceput,pt ca il cumparam atunci. Cred ca nu e bine sa mergi fara filtru fie el si de polen.daca e prevazut trebuie sa-l folosesti si nu cred ca este un moft.se monteaza foarte usor,doar ca trebuie sa respecti sagetile in pozitia sus. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Administrator
|
Ok.....sa iti explic......daca nu ai varianta de echipare SOL atunci nu trebuie sa ai flitru de polen....ei nu au datoria sa te anunte ca tu nu ai.....te uitai pe dotarile oferite in pliantul de masini noi si vedeai ca nu ai flitru de polen si iti puneai singur....pe banii tai.....
![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
![]() |
| Tags |
| filtru, lipsa, polen |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|