|
|||||||
| Attention Visitor: |
| Bine ai venit pe forumul posesorilor deTOYOTA. Pentru a posta pe acest forum iti trebuie un user.
Apasa aici pentru a-ti face un user. Dupa ce iti faci user nu uita sa activezi contul accesand casuta ta de email unde vei gasi un link. Daca vrei doar sa urmaresti discutiile fara a interveni selecteaza un forum de mai jos sau foloseste functia de search Pentru mai multe informatii legate de buna functionare a forumului va rugam cititi cu atentie regulamentul.
|
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#1 |
|
Junior Member
|
Salutare tuturor,
Sunt un nou posesor Avensis 2.0 D4-D. Am avut inainte o skoda octavia 2 de 1.9 TDI. Cu noua masina am 500 Km si mie mi se pare ca trage tare prost in comparatie cu Octavia, sa fie din cauza ca motorul nu e rodat? Mentionez ca nu i-am dat ture si nici nu am mers subturat, am mers in cuplu, dar nu se accelereaza .... Sunt un pic dezamagit, sper sa isi revina dupa mai multi Km. |
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Senior Member
|
La ce turatii pare ca nu trage? Cuplul maxim incepe pe la 1900-2000 rpm, deci poate mergi un pic subturat...
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Junior Member
|
La orice turatie nu mergea. Am fost tare dezamagit cand vedeam octavii care trec pe langa mine, dar am rezolvat problema. Un furtun care intra in turbina era scos, nu stiu de ce deoarece masina are doar 2 zile. Sa fie cei dela service care au uitat sa il puna? In orice caza cum sunt multumit
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Senior Member
|
Au mai patit si altii chestia cu furtunul scos de la turbina.
|
|
|
#5 |
|
Junior Member
|
Am avut aceeasi problema cu furtunul scos de la pompa turbinei. Eu am patit-o de 2 ori.
Acum mi-au pus un colier din plastic sper sa nu se mai intample. Se poate verifica destul de usor pentru ca turbina este la vedere in partea dinspre parbriz a motorului. Este usor ciudata solutia aleasa de cei de la toyota pentru o astfel de masina dar asta este. Bafta! |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Member
|
Salutare,
tocmai m-am intors din concediu de la mare, mers pe autostrada si drumurile obisnuite, consum mediu 5,7 vad ca problema furtunului de la turbina apare din ce in ce mai des. mi s-a intamplat si mie, cine stie de cand era iesit, cand acceleram pe la 1800 de turatii nu se intampla nimic. Am pus furtunul la loc, era altceva. la intoarcere, dupa ce am alimentat am observat ca motorul nu mai tragea la fel. mi-am zis ca am nimerit motorina proasta. Totusi, am oprit si am ridicat capota, furtunasul era iesit din nou. Art, s-a rezolvat problema cu colierul, a mai iesit furtunasul? |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Senior Member
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Member
|
Furtunasul este subtire si destul de scurt, cam 10 cm, de culoare neagra cu intaritura
chestia in care se baga seamana cu un clopot, este argintie, si are o teava subtire, spre stanga, de vreo 3 cm in care intra furtunasul la Avensis nu trebuie sa dai jos capacul de la motor, se afla pe partea centrala, in spatele capacului, spre parbriz. Ar trebuie sa fie vizibil daca este iesit, se observa imediat |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Senior Member
|
se poate o poza cu furtunul respectiv ?
multumesc |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Member
|
O sa pun o poza saptamana viitoare, la noapte plec din tara si nu mai am timp.
O sa incerc sa fiu mai explicit. Furtunasul, cat si partea de la turbo unde ar trebui sa intre sa afla dupa capacul de pe motor, spre parbriz, chiar pe zona centrala. Acolo este o tablita, peste care trece un furtun, parca imbrcata in folie de aluminiu. Sub tablita se afla acel furtun, de fapt sunt 2 la fel, negre si subtiri, cu intaritura. Am fost ieri la service sa-mi puna un colier, tot imi iesea furtunasul. Explicatia lor a fost ca se dilata de la caldura si iasa. Deja simt cand este furtunul iesit, masina nu mai trage pe plaja de turatii 1400-2200. |
|
|
|
|
|
![]() |
| Tags |
| lipsa, putere |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|