Toyota Forum - Discutii despre Toyota

Go Back   Toyota Forum - Discutii despre Toyota > O Toyota ramane intotdeauna o Toyota > Toyota Land Cruiser

Attention Visitor:
Bine ai venit pe forumul posesorilor deTOYOTA. Pentru a posta pe acest forum iti trebuie un user. Apasa aici pentru a-ti face un user. Dupa ce iti faci user nu uita sa activezi contul accesand casuta ta de email unde vei gasi un link. Daca vrei doar sa urmaresti discutiile fara a interveni selecteaza un forum de mai jos sau foloseste functia de search Pentru mai multe informatii legate de buna functionare a forumului va rugam cititi cu atentie regulamentul.

LC Prado (120) pe benzina

Toyota Land Cruiser

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 09-01-2011, 11:45 AM   #1
mircanu
Junior Member

Default LC Prado (120) pe benzina

Salutare,

Sunt pe cale sa achizitionez un Land Cruiser Prado pe benzina. Locuiesc in Emiratele Arabe Unite, aici sunt disponibile motoarele 2,7 (160CP) si un 4.0 V6 (271CP). Cum 160CP mi s-au parut prea putini ptr o masina de peste 2 tone m-am orientat spre 4.0.

Incerc sa adun cat mai multe informatii si impresii. Am tot citit review-uri si impresii pe forumuri strainesti despre LC, insa as vrea sa stiu daca careva de pe aici a avut sansa sa aiba asa ceva pe mana. E altfel cand iti spune un roman cum e masina!

Decizia de a lua Prado a fost luata dupa ce am testat Pajero si Pathfinder. Mi-a trecut prin cap si Range Rover si X5 insa sunt mai scumpe si mai putin fiabile (din cele cercetate de mine pe diverse canale).

Am ales cutia automata cu 5 rapoarte, numita pretentios Super-Intelligent ECT with sequential shift. nu stiu prea multe despre ea, asa ca orice informatie ajuta, daca aveti.

Va multumesc
mircanu is offline   Reply With Quote
Old 09-14-2011, 07:33 AM   #2
crosby
Member

crosby's Avatar

Salutare, eu m-am convins si hotarat sa-mi iau LC120 la Dubai, dupa ce am vazut ce pot face in desert. Chiar am condus vreo 2 zile una prin desert, asta la mica intelegere cu soferii. Masina este incredibila si cei de acolo, care le birjaresc toata ziua, mi-au spus ca sunt mai fiabile decat modelele diesel (mai ales la ei in desert). Daca o iei ca sa vii cu ea in tara ... nu te sfatuiesc, nu au sistem de incalzire, doar de racire ! Iarna o sa cam dardai. Cutia la care te referi are ca si principiu de functionare cutiile DSG de la WW. Ceva asemanator. Adica inainte de a intra din a 2-a in a 3-a pinionul de la a 3-a este deja pus in miscare si preluat "din zbor". Se elimina timpii intermediari si nu prea mai simti nimic la schimbarea treptelor. Dupa schimbarea vitezei, pinionul din a 2-a ramane si el in miscare, pregatit pentru a fi preluat in cazul in care reduci viteza. Exista niste paliere de turatie in functie de care se pregatesc pinioanele si sunt mentinute in miscare. Am dat o explicatie mai plastica, explicatie care mi-a fost oferita si mie la momentul respectiv.
Old 12-14-2011, 14:14 PM   #3
mircanu
Junior Member

am si eu o intrebare legata de sistemul 4x4 de la Prado 150.

este 4x4 permanent (AWD) ca la nissan? adica atunci cand mergi pe sosea si nu ai nevoie sa traga toate rotile, trag doar 2 ca se reduca consumul?
Old 02-28-2012, 15:06 PM   #4
mircanu
Junior Member

masina are incalzire. are climatronic tri-zonal (cred ca asta e termenul corect). poti face si 30 de grade in masina daca vrei.
toate masinile de aici au si incalzire, e un mit ca nu au. insa, oricum nu am de gand sa vin cu ea in romania, ptr ca sunt stabilit aici.

e adevarat, insa, ca modelele de aici sunt facute numai ptr middle east si difera de cele din europa.
de ex, KDSS este numai la varianta de top aici. la fel si xenoanele. in europa sunt standard.
aici, ai de ales daca vrei roata la spate, pe usa si atunci rezervorul devine de 150l, ptr aia care merg mult off-road/desert.

motoarele disponibile sunt 2.7 si 4.0 V6, ambele pe benzina.
Old 02-29-2012, 05:03 AM   #5
dan.gutu
Moderator

dan.gutu's Avatar

Pai ce in Emirate nu se face si frig ? Cat consuma jucaria ? La noi este o mare problema sa ai o asemenea masina pe benzina,mai ales cu motor de 4 litri.
Old 02-29-2012, 07:44 AM   #6
mircanu
Junior Member

ba da, se face si frig. in unele parti ale tarii temperatura scade iarna si la 0 grade. e mai rar si izolat insa scade. astfel ca toate masinile au incalzire.

nu am cumparat inca masina. am dat comanda si vine in cateva sapt. anul trecut, cand am postat, am cumparat o alta masina in loc de LC.
consumul nu e mare. din ce am inteles de la altii proprietari de LC150, in oras nu sare de 15%, insa aici traficul e mai fluid si se circula cu viteza ptr ca sunt alte limite.
media este de 12-13%.
am testat masina de vreo 3 ori si atunci cand mergi normal apare pe martorul ECO pe bord (masina iti spune ca mersul ala e econmomic). martorul a stat aprins mai tot timpul, pana cand am vrut sa vad cum se infige si am calcat-o la podea de cateva ori.

PS: am dat titlul gresit. e vorba de Prado 150. modelul in introdus din 2010.
Old 02-29-2012, 10:11 AM   #7
dan.gutu
Moderator

dan.gutu's Avatar

Ok! Asteptam sa ne prezinti masina.
Old 04-04-2012, 08:06 AM   #8
mircanu
Junior Member

asa cum am spus e vb de LC150, nu de 120 cum am scris gresit in titlu. niste poze cu animalul.
Attached Images
File Type: jpg MOG_5075.JPG (288.9 KB, 17 views)
File Type: jpg MOG_5073.JPG (266.6 KB, 20 views)
File Type: jpg MOG_5077.JPG (267.3 KB, 23 views)
Old 04-06-2012, 16:39 PM   #9
crosby
Member

crosby's Avatar

Sa o stapanesti sanatos !!!!!! Faina !
Old 04-07-2012, 05:16 AM   #10
dan.gutu
Moderator

dan.gutu's Avatar

Sa te poarte cu placere si in siguranta ! Asa a avut geamurile pe fata,colorate sau a fost aplicata folie ?

Reply

Tags
120, benzina, prado

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules