|
|||||||
| Attention Visitor: |
| Bine ai venit pe forumul posesorilor deTOYOTA. Pentru a posta pe acest forum iti trebuie un user.
Apasa aici pentru a-ti face un user. Dupa ce iti faci user nu uita sa activezi contul accesand casuta ta de email unde vei gasi un link. Daca vrei doar sa urmaresti discutiile fara a interveni selecteaza un forum de mai jos sau foloseste functia de search Pentru mai multe informatii legate de buna functionare a forumului va rugam cititi cu atentie regulamentul.
|
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#1 |
|
Junior Member
|
Vreau sa-mi fac AYGO-ul mai frumos, dar nu stiu ce dimensiuni de jante pot sa folosesc, astfel incat sa nu afectez comportamentul masinii si, normal, nici garantia.
Are cineva niste sfaturi (idei) sigure? |
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Senior Member
|
Ai în cartea tehnică dimensiunile maxime ce pot fi puse.
|
|
|
#3 |
|
Senior Member
|
Singura modalitate sa nu iti pierzi garantia e sa iti pui jante pe 14', identice cu cele stock. Si o sa fie tot asa de subtiri rotile, si o sa ai aceleasi cauciucuri. Totusi, nu stiu daca 100% nu se pierde garantia, pentru a nu se pierde garantia, trebuie sa cumperi jantele pt aygo de la toyota si nu costa decat cam 8 milioane bucata.
Sau, iti bagi piciorul, pui de 4x100, ET 37ideal(sau 38) 6.5J -> 15' = 195/45 R15, 16' = 195/40 R16. Si daca mergi la revizie le pui pe cele originale la loc.
|
|
|
#4 |
|
Senior Member
|
De unde ai scos-o pe asta ca trebuie sa ai jante Toyota ca sa nu pierzi garantia? La ce sa pierzi garantia ? E absurd. Atata timp cat jantele sunt in conformitate cu specificatiile, talonul si cartea tehnica a masina nu ai absolut nicio problema, poti pune ce jante vrei tu.
|
|
|
#5 |
|
Senior Member
|
Nu am zis ca iti pierzi garantia, am zis ca NU ti-o pierzi dar ca nu sunt 100% sigur de asta. Si da, sigur 100% ca nu ti-o pierzi doar in cazul in care folosesti piese toyota.
Iar cand e vorba de specificatiile de care ai zis tu, spune-mi te rog de unde stii tu ca daca pui jante + offset 30 sa zicem nu afectezi nimic? Daca nu e precizat offsetul, inseamna ca nu e important?
Aygo+ 1.0 | Colt CZT 1.5T Last edited by Venom; 08-19-2008 at 09:25 AM. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Junior Member
|
eu sincer, parerea mea si si planu meu, as pune jante de aliaj dimensiunile normale din talon, ca oricum o sa arate mai binisor si eu personal nu-s asa de interesat ca arata subtiri rotile, interesu meu e sa mearga mai repede, sfat dc ai mai multi bani cauta (mai adanc) jante de alia cat mai usoare si poate o sa ai noroc si o sa si gasesti ceva mai iesit din comun(poate prin strainataturi). oricum nu-ti lua jantele de la toyota ca-i furt pe fata si nici n-arata asa bine
![]()
|
|
|
#7 |
|
Senior Member
|
Diferenta de greutate nu e asa mare cum ai crede, iar mai repede nu merge daca ii pui jante de aliaj. In cel mai bun caz, sunt cu 8 kg mai usoare (estimez, nu stiu sigur). Jantele de aliaj se pun pt racire, pt stabilitate si pt look. Pt viteza se pun altele
![]() Si daca tot dai banii pe jante de aliaj, macar sa se vada putin diferit de stock
|
|
|
#8 |
|
Senior Member
|
Aici poti vedea ce impact are offsetul -> http://www.carbibles.com/tire_bible_pg2.html
Dupa cum am mai zis, la ce ti-e frica sa nu pierzi garantia ? Poti pun jante de 15 pe Aygo, fara probleme. 6,5Jx15, ET 38 si cauciucuri 195/45R15. http://www.aez-wheels.com/certificat...8/38338520.pdf http://www.alcar.de/AlcarKonfigurato...&fdi_key=15637 Totul e sa ai in talon si cartea tehnica si dimensiunea asta.
Toyota Auris 1,6L VVTI Sol Toyota Corolla 1,4L D-4D Terra Last edited by OvidiuH; 08-19-2008 at 09:48 AM. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Senior Member
|
Stiu, le am montate deja. 15", 195/45 R15, offset 38 :P
Nu, nu am cum sa le am in talon, si legal nici nu prea pot. Dar cui ii pasa
|
|
|
#10 |
|
Senior Member
|
Daca sunt certificate TUV pe dimensiunea asta si aprobate de producator, nu e nicio problema la garantie.
|
|
|
![]() |
| Tags |
| afecta, aygo, comportamentul, dimensiuni, fara, garantia, jante, masinii, sunt |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|