|
|||||||
| Attention Visitor: |
| Bine ai venit pe forumul posesorilor deTOYOTA. Pentru a posta pe acest forum iti trebuie un user.
Apasa aici pentru a-ti face un user. Dupa ce iti faci user nu uita sa activezi contul accesand casuta ta de email unde vei gasi un link. Daca vrei doar sa urmaresti discutiile fara a interveni selecteaza un forum de mai jos sau foloseste functia de search Pentru mai multe informatii legate de buna functionare a forumului va rugam cititi cu atentie regulamentul.
|
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#1 |
|
Junior Member
|
Zilele trecute am spalat masina si apoi m-am apucat sa o sterg cu un prosop de baie curat. Aseara am observat niste zgarieturi foarte fine pe vopseaua de pe portbagaj, nu stiu daca nu cumva le-am facut eu cu acel prosop care e posibil sa fi avut cateva fire de praf in el sau nu stiu daca nu cumva sunt facute de cineva intentionat.
Intrebarea este daca exista vreun produs sau vreo metoda pentru a putea face ceva cu acele zgarieturi???? Masina are culoarea gri metalizat inchis. Multumesc anticipat. |
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Senior Member
|
http://www.forumtoyota.ro/forum/show...=3444#post3444
Pe viitor, pentru uscat foloseşte doar cârpe de care eşti absolut sigur că sunt curate. Orice firicel de nisip îţi poate provoca zgârieturi superficiale. Zgârieturile se văd permanent ?
Toyota Auris 1,6L VVTI Sol Toyota Corolla 1,4L D-4D Terra Last edited by OvidiuH; 03-17-2008 at 15:25 PM. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Junior Member
|
... se vad numai daca te uiti foarte atent si daca dau cu apa, nu se vad. Le-am vazut numai cand era masina prafuita, initial credeam ca sunt dungi de paianjen si se simt foarte fin cand dau cu degetul. Ma gandesc ca totusi daca aveam vreun fir de praf pe prosop, se face atoata masina plina de zgarieturi.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Member
|
Vopseaua de pe Auris / Corolla Nouă mi se pare a fi foarte sensibilă aşa că nu te mai īntreba cum ai căpătat acele zgārieturi. Pānă acum eu am contabilizat aşa: impact superficial cu un extinctor la benzinărie cānd am alimentat-o prima dată după ce am luat-o de la dealer, mătuire uşoară cu racleta de gheaţă pe capotă, mătuire pe bara din spate după ce am sprijinit o geantă, o zgārietură de la un gard viu pe aripa dreapta-spate, ceva urme superficiale pe o aripă
E ca şi cum lacul de peste vopsea ar fi extrem de moale, practic nu s-a luat vopseaua ci s-a deformat lacul cu o fracţiune de milimetru.A, ce am făcut? Formula 1 scratch out din Cora Pānă acum am comis-o de 3 ori şi am maşina de 2 luni. Mă aştept, ţinānd cont de "calitatea" vopselei ecologice să ajung şi la revopsit maşina chiar fără să păţesc vreun accident sau incident gen cheie
|
|
|
#5 | |
|
Senior Member
|
Quote:
|
|
|
|
#6 |
|
Junior Member
|
... o sa merg zilele astea la un magazin de piese auto sau la Metro, Real sau Selgros (asta avem prin oras) si o sa iau un scratch-out sa vedem ce iese !!! O sa va tin la curent !
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Member
|
Serios acum, numai la Toyota e asa? Celelalte sunt tancuri? Serios intreb.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Senior Member
|
Aşa sunt vopselurile ecologice. Iar cum majoritatea producătorilor au īnceput să le folosească...
|
|
|
#9 |
|
Member
|
vopseaua se zgirie foarte usor, chiar si cu unghiile ramin niste dungulite
la mine se vede foarte usor fiind de culoare neagra daca ai cheia in mina si incerci sa deschizi usa ai sanse sa o zgirii foarte usor .... am o groaza la spalatorii cind ii vad cu cirpe alea cum sterg apa de pe masina nici nu ma mir ca se zgirie dar inca nu am vazut o spalatorie profi ... am ajuns ca nu-i las sa sterga geamurile si pe interior nimic. ![]() ... mi-am luat niste bucati de piele naturala si mai fac un retus ... am o groaza ca cu hainele lor se pun pe scaune nu ca am ceva cu ei dar hainele de pe ei sunt salopete de lucru si ...
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Member
|
Am masina din 4 ianuarie si in 3 luni am adunat oarescare zgarieturi pe ici pe colo, una foarte lunga dar destul de superficiala, eram convins ca o sa o scot cu o solutie, gen scratch out, nu eram stresat, dar ieri de dimineata cand am iesit din bloc sa merg la lucru mi-am gasit pe usa din spate o zgarietura de aproape un metru
facuta cu cheia si adanca frate, e oribila, se vede de la o posta si urata frate....mor!!!!! Cu siguranta nu o pot scoate cu solutii gen scratch out decat cu vopsea si probabil kit. Cum pot fi unii oameni asa de cretini, nu am parcat pe locul altcuiva, nu am incurcat pe nimeni, pur si simplu cineva a tinut sa imi inaugureze masina sau ce naiba. Auzisem chiar ieri la radio ca au prins un batran de 70 si ceva de ani ca isi facuse catapulta sa arunce pietre pe masinile din fata blocului, ce oameni!!!! Sa nu cumva sa prind pe unu ca face asa ceva ca nu mai scapa intreg!!!
|
|
|
![]() |
| Tags |
| zgarieturile |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|