Announcement

Collapse
1 of 2 < >

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul ForumToyota.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Forumtoyota au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Forumtoyota nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul ForumToyota(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul ForumToyota(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
2 of 2 < >

>>>REGULAMENT<<<

Reguli privind utilizarea forumului www.forumtoyota.ro

1. Principii generale

În continuare, dorim sa lamurim un principiu care guverneaza orice comunitate, site de pe Internet. Din momentul în care ai tastat adresa site-ului, ai intrat pe proprietate privata, unde gazda are dreptul societati democrate, acela de a administra dupa cum crede de cuviinta. Nu trebuie ca aceste cuvinte sa te sperie, nu am creat forumul doar pentru noi însine ci dorim sa formam o comunitate bazata pe oameni care respecta regulile noastre. De aceea trebuie sa stii ca, daca doresti sa te integrezi în aceasta comunitate, trebuie sa te supui regulilor de mai jos, ce au fost create de niste oameni, pentru niste oameni. Daca un principiu enuntat nu coincide cu un principiu de-al tau la care nu poti renunta, esti invitat, sa renunti frecventarea forumului, eventual sa-l frecventezi doar citindu-l si fara a interveni.

Sa lamurim acum cine sunt gazdele acestei comunitati:

Administratorii

a) Administratorii sunt persoanele care detin acest forum si se ocupa atat cu partea tehnica a sa cat si cu partea administrativa.
b)Administratorii au dreptul de a gestiona orice mesaj de pe acest forum si nu raspund in fata celorlalti membri pentru actiunile lor.

Moderatorii

a) Moderatorii sunt persoane care au dreptul de a gestiona mesajele celorlalti utilizatori ai forumului.
b) Moderatori se supun, ca oricare alt utilizator, acestui regulament si au grija ca el sa fie respectat.
c) Gestionarea mesajelor se face respectand prezentul regulament, abaterile grave sau repetate de la aceasta regula soldandu-se cu retragerea dreptului de a modera.
d) Functia de moderator nu implica privilegii ci responsabilitati. Functia de moderator implica posibilitatea de a edita, muta, sterge sau bloca mesajele celorlalti utilizatori.
e) Functia de moderator este propusa si acordata doar de catre administratori si nimeni nu poate interveni in privinta aceasta.
f) Moderatorilor li se poate retrage dreptul de moderare doar de catre administratori fara explicatii.
g) Desi nu este necesar, moderatorii pot da explicatii pentru actiunile lor.

2. Reguli si recomandari

1. Forumul Forumtoyota.ro este deschis tuturor persoanelor, indiferent de nationalitate, sex, religie, clasa sociala etc. Totusi, cunoasterea foarte buna a limbii române scrise este obligatorie. Recomandam, cunoasterea limbii engleze la un nivel suficient pentru a întelege un text tehnic. Exprimarea scrisa este, prin definitie, mai complexa decât cea orala si, prin urmare, încearca sa te faci înteles prin ceea ce scrii. În unele contexte este indicata o exprimare cât mai apropiata de cea literara, în alte contexte mai relaxate se poate folosi si un limbaj familiar însa în ambele cazuri este foarte important sa fii înteles cât mai usor de catre ceilalti.

2. Pe lânga cunoasterea limbii, este necesara cunoasterea regulilor de baza ale limbajului scris, dupa cum urmeaza:
- scrierea cu înflorituri (k, sh, tz, y) este interzisa, cu exceptia cazurilor în care pot aparea confuzii;
- spatiu se lasa dupa si nu înainte de semnele de punctuatie; semne de punctuatie sunt inclusiv semnele de exclamare si întrebare;
- nu se lasa spatiu dupa prima paranteza, nici înaintea celei de-a doua; se lasa, în schimb, înaintea primei paranteze;
- un singur semn de exclamare sau de întrebare este de cele mai multe ori suficient, trei semne sunt considerate maximul admis.
- orice propozitie începe cu litera mare, orice nume propriu începe cu litera mare (acest punct este doar o recomandare);
- numarul punctelor de suspensie este trei si nici mai mult de trei;
- scrierea cu diacritice este optionala;
- scrierea nejustificata cu majuscule, litere îngrosate, italice, subliniate, cu culori sau alte artificii este interzisa.
În general, tineti cont de faptul ca un post trebuie sa poata fi citit rapid.
Orice abatere de la regulile de mai sus îngreuneaza parcurgerea textului si enerveaza inutil cititorul. Cine doreste cu orice pret sa iasa în evidenta, o poate face în alt mod, nu "chinuind" ceilalti membri ai comunitatii.

3. Fiecare utilizator este identificat printr-un singur nume de utilizator (user). Înregistrarea sub alt nume a aceleiasi persoane se numeste "clona";
clonele sunt interzise. Daca ai uitat parola, exista o functie pentru recuperarea ei pe care esti rugat sa o folosesti sau, în cel mai rau caz, poti apela la un administrator care te va ajuta.

4. Nu jigni, nu declansa scandaluri (asa-zisele "flame-uri"). Faptul ca esti nervos, chiar daca ai dreptate, nu îti scuza comportamentul. Nu vor fi tolerati cei care se ascund în spatele anonimatului pentru a aduce jigniri sau injurii altor utilizatori sau unor institutii. Chiar daca sunt folosite stelute, "beep"-uri în loc de cuvintele explicite, acest lucru nu ajuta cu nimic pentru ca aici intentia conteaza.
Nu sunt acceptate discutiile explicite privind promovarea oricarui tip de activitate ilegala sau imorala (warez, pornografie, xenofobie, rasism etc).

5. Posturile monosilabice, care nu aduc nimic bun discutiei ("cool", "de acord", "super", "rulz", "vreau si eu d-ala") sunt interzise. Nu suntem pe un canal de IRC ci pe un forum, daca nu va puteti abtine cautati alte comunitati în care aceste lucruri sunt permise.

6. Posturile trebuie sa fie bazate pe argumente, nu pe opinii subiective.
Trebuie acordata mare grija discutiilor contradictorii, gen benzina vs diesel, unde subiectivitatea tinde sa depaseasca anumite limite.

7. Nu se ofera nici un fel de premiu celui care posteaza cit mai multe mesaje. Nu se face nici o diferentiere intre cei care posteaza mai des si cei care posteaza mai rar. In afara de citeva titulaturi care sint doar cu numele si nu confera nici un fel de alte facilitati nu se face nici o distinctie intre cei cu posturi multe si cei cu posturi putine. In concluzie, scrieti numai daca aveti ceva de spus.

8. Ne rezervam dreptul ca, dupa un numar variabil de posturi (ce de regula nu va fi mai mare de 10-20) sa retragem dreptul de a posta pentru userii care nu corespund cerintelor noastre. Faptul ca ai câteva categorii unde poti posta liber, nu înseamna ca poti sa te complaci în postura de membru si sa "poluezi" astfel discutiile fara a respecta regulamentul.

9. Înainte de a deschide un thread nou, este recomandat sa urmezi etapele descrise în continuare:
- apeleaza la functia Search a forumului pentru ca e posibil ca subiectul sa mai fi fost discutat;
- daca ai posibilitatea si rabdarea necesara, citeste mai multe discutii legate (chiar si vag) de subiectul pe care intentionezi sa-l deschizi; s-ar putea sa gasesti raspunsul în alta discutie, cu subiect aparent diferit de ceea ce cauti si care nu apare la cautare.

10. Daca te-ai decis sa deschizi un thread nou, ai grija ca titlul sau sa fie scris citet si sa reflecte pe cât posibil subiectul abordat. Asadar, titlul "Problema cu ambreiajul" este de preferat fata de "Am o problema".

11. Daca thread-ul se refera la o problema, ofera cât mai multe detalii despre aceasta si nu astepta ca ceilalti utilizatori sa-ti ceara detaliile. Spre exemplu, enunta de la început anul de frabricatie, motorul, codul motorului etc, facând referire inclusiv la componentele care nu-ti par importante, e mai bine sa oferi detalii în plus decât în minus.

12. Citeste, daca se poate, tot ce s-a discutat într-un anumit thread. Este scuzabil repetarea unei întrebari la care s-a raspuns în ce-a de-a saptea pagina din cele 40 dar este inacceptabil pentru un thread de 2-3 pagini.

13. Pentru ca ideea postului sa fie mai clara, poti apela la smilies, însa nu abuza de ei. Ca si semnele de exclamare, folosirea lor repetata si în numar mare deranjeaza.

14. Butonul Quote ("citat") ajuta în momentul în care se doreste citarea unui pasaj din alt post (propriu sau apartinând altcuiva), pentru a face referire la el. Acest lucru are sens doar daca acel post nu este chiar ultimul, în caz contrar acesta se va repeta în mod inutil.

15. Daca doresti sa editezi (modifici) un post, ai la dispozitie 5 minute( pentru aceasta. Totusi, daca dupa acel post exista interventii ale altor utilizatori, iar prin modificare sensul postului tau este schimbat total, acea succesiune de posturi nu va mai avea nici un înteles. Este, asadar, interzisa aceasta practica.

16. Remarcile "paternale" sunt acele remarci facute de catre utilizatorii obisnuiti care se erijeaza în "conducatorul absolut", fara a avea acest drept. Nu trebuie uitat faptul ca cei desemnati sa faca ordine sunt moderatorii. Cel mult, se va acorda acest drept membrilor de valoare si cu vechime.

17. Scandalurile pornite împotriva unor dealeri/service-uri sunt interzise.
Daca o firma te-a nemultumit si doresti sa pornesti o discutie pe aceasta tema, trebuie sa o faci civilizat, cu argumente solide (mergând pâna la prezentarea de documente doveditoare, în caz ca ti se cere acest lucru). Chiar si faptul ca firma respectiva are o atitudine reprobabila nu justifica un comportament jignitor la adresa ei.

18. Anunturile publicitare trebuie însotite de detalii complete, incluzând pretul, modalitatea de contact, eventual specificatiile complete ale produsului si/sau imaginea sa. Titlul thread-ului trebuie sa specifice explicit actiunea de cumparare/vânzare si produsul (produsele) în cauza. Sunt interzise comentariile pe marginea unui produs, nu iti convine pretul/starea lui, nu te obliga nimeni sa-l cumperi.
Nu se permite "UP" la mai putin de 24 de ore.

19. Semnatura este un text optional ce va fi atasat fiecarui post, la sfârsitul acestuia. Nu se accepta semnaturi lungi (maxim 3 linii). Introducerea unui link spre un alt site este permisa numai cu agrementul moderatorilor forumului. Se accepta imagini in semnatura la dimensiunea maxima de 150 x 15 pixel. Orice depasire a acestei dimensiuni poate fi sanctionata cu un warning. Moderatorii au dreptul de a edita semnatura fara o instiintare prealabila a userului.

20. Daca nu poti sau nu doresti sa respecti acest regulament, singura solutie consta în încetarea participarii la acest forum. În caz contrar, vom fi nevoiti sa luam toate masurile necesare pentru ca forumul Forumtoyota.ro sa-si desfasoare existenta în bune conditii, incluzând interzicerea dreptului de a mai posta (ban-area), temporara sau pe termen nelimitat. Încetarea activitatii pe forum se face "ca atare", fara a fi întreprinsa nici o actiune din partea nimanui. Asadar, nu cere sa-ti fie sters user-ul, nu-ti sterge propriile posturi, nu scrie posturi kilometrice pline de acuze la adresa administratiei, nici aici si nici pe alte forumuri. Cu alte cuvinte încearca sa parasesti decent comunitatea iar membrii acesteia sa-si aduca aminte cu placere de activitatea ta.

21. Administratorii si moderatorii forumului vor avea intotdeauna ultimul cuvint si nu sunt obligati sa dea explicatii. Este frumos din partea lor atunci cind se explica dar de cele mai multe ori, explicarea fiecarui gest in parte ar necesita mult prea mult timp - iar timpul este un material pretios, cel putin pentru noi. Daca cineva se simte cu totul si cu totul nedreptatit sau abuzat este rugat sa trimita un email administratorilor forumului si va fi tratat cu toata atentia cuvenita.

22. Ultima si cea mai importanta dar oarecum evaziva regula - se recomanda mentinerea discutiilor in cadrul obiectivului principal al acestui forum - MASINILE TOYOTA- vor fi descurajate in mare masura discutiile total pe dinafara. Se admit exceptii in cazul unor subiecte de interes pentru toata lumea - care sint acestea - ramine a se stabili de catre moderatorul forumului in cauza, la fata locului.

23.La sectiunea "Toyota-masina mea" nu se accepta comentarii inutile de genul "Sa o stapanesti sanatos" , "sa-ti traiasca masina" , "multi kilometrii" etc.
Rugam sa va rezumati strict la intrebari si comentarii legate de masina

Concluzii

Nu trebuie sa consideri aceste reguli ca fiind îndreptate împotriva ta. Nu sunt decât niste masuri menite sa creeze un forum de calitate.Din pacate, experienta a demonstrat ca, daca se porneste de la premisa ca noul-venit sa aiba drepturi egale cu membrii vechi, forumul a suferit o scadere drastica de calitate, aceasta pe lânga necesitatea unei munci titanice din partea moderatorilor pentru a se mentine ordinea. De aceea am adoptat masurile de mai sus care presupun, pentru membrii de valoare, un mic efort în primele zile de la înscriere. Speram ca acest efort sa fie din plin meritat.

Se accepta sugestii de imbunatatire (si e chiar recomandat sa o faceti fiind in interesul vostru) atat in ceea ce priveste prezentul regulament cat si in ceea ce priveste forumul sau site-ul ca functionalitate sau continut.

Speram sa te simti bine în aceasta comunitate, sa facem schimb de experienta legata de marca Toyota.
See more
See less

Yaris, papa ulei?

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Yaris, papa ulei?

  Salut,

  Am un yaris din 2007 motor de 1 l, sotia de fapt. Ieri s-a plans ca in timp ce pleca de la semafor s-a oprit motorul de 2 ori si s-a aprins martorul de ulei ...cand a reusit sa plece s-a stins.

  Seara acasa am verificat joja si era sub minim binisor, insa era curat si nu mirosea a ars . Am completat ca mai aveam de la ultima revizie si am constatat ca merge mai silentios . Nu am vazut sa piarda ulei , nici urme pe motor ca re la cat de mare este ai loc sa te uiti peste tot . Urme de ulei sub masina in locul de parcare nu sunt . Ultima revizie a fost facuta acum 4500 km , masina avand acum 48000 de km . E posibil ca acest tip de motor sa pape ulei , ca fum nu scoate , nu scoate in sensul de fum negru sau ce va de genul.

  Folosesc ulei mobil 5w30. Stie cineva cat ulei intra in mod normal ca sa imi fac o idee daca au pus cantitatea corecta la ultimul schimb pt cain bidonul de 4 l mai aveam cam 1 l si ceva.

 • #2
  Daca nu pierde ,nu scoate fum , uleiul de proata calitate ,am patit si eu cu alta masina imi lua la 10.000km aprox 1L dupa ce am schimbat uleiul cu altul (alta firma ) cum nu am mai avut consum ...

  Comment


  • #3
   Toyota isi fabrica propriul ulei pentru masini, dute la reprezentanta Toyota si spunele ca vrei ulei de Toyota ptr masina, e ceva mai scump dar yarisul e facut sa functioneze cum trebuie cu uleiul de la mama lui

   Comment


   • #4
    Sincer (e doar o parere personala) nu cred ca isi fabrica propriul ulei, cel mult au niste norme pe care trebuie sa le respecte un producator de ulei ...Mobil ,LM, Castrol sau cine o fi. Nu cred ca se apuca ei sa isi faca si ulei. Poate sunt zgarcit si desi la masina asta uleiul il schimb odata pe an pt ca nu face km masina, tot nu ma duc la Toyota sa iau ulei. Dar nici nu mai pun Mobil. Nu o fi pentru masina asta. am urmarit situatia in ultima vreme si nu a mai scazut nivelul motiv pentru care tind sa cred ca la ultima revizie nu au pus suficient avand in vedere ca nu exista urme pe motor sau pe sub masina . Nu dau bani pe marketing mai mult decat e necesar..o fi inscritionat uleiul cu Toyota si pt asta ii dublam pretul?...nu, nu vreau sa fac asta...ca pana la urma nu mi-am lat vreo fitoasa de masina care serveste doar mecanici toyota chiar si pentru schimb de cauciucuri. La naiba e un Yaris, NU e nava spatiala sa o alimentez numai cu delicatese ca tuseste. Iar de service toyota nu prea vreau sa aud....putin offtopic dar iti dau un ex.
    Am avut o problema cu servodirectia la masina, am sunat la reprezentantE, si numai constatarea era 186 ron....wtf....186 ron constatarea..si din telefon la o discutie cu electricianul am primit verdictul , calculator servo mort trebuie inlocuit. Acum, ca idee acel calculator nu se paote cumpara ca piesa separata la toyota ci tot ansamblul cu coloana de directie si nu costa decat 4800 piesa...nu am intrebat de manopera. Rezolvarea? un service , nu neaparat de cartier, mai exact un service Bosch, a curatat contactele si totul si-a revenit . Cel putin pana acum.

    Nu stiu daca sunt eu exceptia dar mi se pare mult totusi o interventie la Toyota. Poate de aici si reticenta mea cand vine vorba despre ei si nu cred ca e vorba doar de Toyota ci mai toate reprezentantele fac la fel...o cheie de Ford costa 700 ron !!!

    Multumesc oricum de sfat si apreciez intentia ta doar ca eu am alta parere despre uleiul de masina. Intentionez sa ii pun LM data viitoare.

    Numai bine la soferi si sa ne intalnim la service doar cand dau ei o bere.
    Last edited by enopul; 11-07-2013, 14:25 PM.

    Comment


    • #5
     Originally posted by enopul View Post
     Sincer (e doar o parere personala) nu cred ca isi fabrica propriul ulei, cel mult au niste norme pe care trebuie sa le respecte un producator de ulei ...Mobil ,LM, Castrol sau cine o fi. Nu cred ca se apuca ei sa isi faca si ulei. Poate sunt zgarcit si desi la masina asta uleiul il schimb odata pe an pt ca nu face km masina, tot nu ma duc la Toyota sa iau ulei. Dar nici nu mai pun Mobil. Nu o fi pentru masina asta. am urmarit situatia in ultima vreme si nu a mai scazut nivelul motiv pentru care tind sa cred ca la ultima revizie nu au pus suficient avand in vedere ca nu exista urme pe motor sau pe sub masina . Nu dau bani pe marketing mai mult decat e necesar..o fi inscritionat uleiul cu Toyota si pt asta ii dublam pretul?...nu, nu vreau sa fac asta...ca pana la urma nu mi-am lat vreo fitoasa de masina care serveste doar mecanici toyota chiar si pentru schimb de cauciucuri. La naiba e un Yaris, NU e nava spatiala sa o alimentez numai cu delicatese ca tuseste. Iar de service toyota nu prea vreau sa aud....putin offtopic dar iti dau un ex.
     Am avut o problema cu servodirectia la masina, am sunat la reprezentantE, si numai constatarea era 186 ron....wtf....186 ron constatarea..si din telefon la o discutie cu electricianul am primit verdictul , calculator servo mort trebuie inlocuit. Acum, ca idee acel calculator nu se paote cumpara ca piesa separata la toyota ci tot ansamblul cu coloana de directie si nu costa decat 4800 piesa...nu am intrebat de manopera. Rezolvarea? un service , nu neaparat de cartier, mai exact un service Bosch, a curatat contactele si totul si-a revenit . Cel putin pana acum.

     Nu stiu daca sunt eu exceptia dar mi se pare mult totusi o interventie la Toyota. Poate de aici si reticenta mea cand vine vorba despre ei si nu cred ca e vorba doar de Toyota ci mai toate reprezentantele fac la fel...o cheie de Ford costa 700 ron !!!

     Multumesc oricum de sfat si apreciez intentia ta doar ca eu am alta parere despre uleiul de masina. Intentionez sa ii pun LM data viitoare.

     Numai bine la soferi si sa ne intalnim la service doar cand dau ei o bere.
     Nu fac reclama dar te sfatuiesc sa folosesti ulei Motul iar ca service serios si bun ca pret , mergi la GTC Popesti Leordeni . Am rugamintea ca dupa aceea sa ne spui parerea ta . Multumesc .

     Comment


     • #6
      enopul, poti sa pui LM(Liqui Moly) pt ca este cel putin la fel de bun ca Motul, dar eu stiu ca este mai scump ca Toyota
      Ave 1.8 Luna '08

      Comment


      • #7
       Originally posted by Tudor Catalin View Post
       enopul, poti sa pui LM(Liqui Moly) pt ca este cel putin la fel de bun ca Motul, dar eu stiu ca este mai scump ca Toyota
       da, posibil sa fie mai scump...depinde de multe

       Comment


       • #8
        salut,

        Sa dam un feedback!!!...la urmatorul schimb am pus ulei toyota....acum 1 an aproximativ....masina a facut cam 7000 de km, exclusiv in oras, ore de varf, dimineata si seara deci rar a 4-a .

        Acum a venit vremea sa schimb iar uleiul si sincer nu voi mai pune toyota....mi se pare ca da motorului un sunet metalic, in cei 7000 de km , nivelul de ulei a scazut de la max spre jumatate....ma refer la semnele pe joja. cand ma refer sunet metalic e ca si cum ar ramane fara ungere...un sunet ascutit la turatii mari de metal pe metal. nu se aprinde nici un bec in bord deci nu cred ca ar fi probleme , doar la mine la mansarda poate. urme de ulei nu exista nicaieri, nici sub masina nici pe motor asa ca tind sa cred ca se evapora pur si simplu, cred ca asa e normal ca alta explicatie nu gasesc.

        La urmatorul schimb voi folosi Liqui Moly sau MOTUL ( am folosit pe celalta masina si mi s-a parut ok).

        Tudor, sa stii ca Liqui Moly top tec 4300 este mai ieftin , putin mai ieftin decat Toyota ...in rest filtre o sa folosesc toyota. Astept sa vad cum se comporta si acest ulei si daca iar ajung la concluzia ca se evopora...poate asa e normal si mai trebuie completat...poate mersul asta exclusiv in oras in ore de varf papa ulei. Am ales LM Top Tec 4300 deoarece e singurul pe care scrie Toyota....desi sunt multe pe care le recomanda Liqui Moly pt motorul meu ...multe sunt pt PSA (acelasi motor) dar am zis ca daca asta e pt Toyota, asta sa fie...si e 5w30 , nu am mers pe nici o recomandare de la ei gen 5w40 sau 10w40.

        Seara buna

        Comment


        • #9
         Eu la Yaris cu motor de 1 l. am folosit Eneos 5w30, si nu a papat absolut deloc ulei in 10k. km. In motor intra cam 3 litrii pana la max, dar nu am pus mai mult de 2,8 litrii. Si acum mai am in bidon aprox. 200 ml. Eu zic ca merita incercat si acest ulei, mai ales ca are un pret bun, sub 30 lei/litru.
         Last edited by MARCI; 03-19-2015, 20:51 PM.

         Comment


         • #10
          Ce Eneos 5w30 ai folosit ca am vazut ca sunt mai multe? Eu am zis ca merg pe Liqui Moly Top Tec 4300 e pentru Toyota

          Comment


          • #11
           Originally posted by enopul View Post
           salut,

           Sa dam un feedback!!!...la urmatorul schimb am pus ulei toyota....acum 1 an aproximativ....masina a facut cam 7000 de km, exclusiv in oras, ore de varf, dimineata si seara deci rar a 4-a .

           Acum a venit vremea sa schimb iar uleiul si sincer nu voi mai pune toyota....mi se pare ca da motorului un sunet metalic, in cei 7000 de km , nivelul de ulei a scazut de la max spre jumatate....ma refer la semnele pe joja. cand ma refer sunet metalic e ca si cum ar ramane fara ungere...un sunet ascutit la turatii mari de metal pe metal. nu se aprinde nici un bec in bord deci nu cred ca ar fi probleme , doar la mine la mansarda poate. urme de ulei nu exista nicaieri, nici sub masina nici pe motor asa ca tind sa cred ca se evapora pur si simplu, cred ca asa e normal ca alta explicatie nu gasesc.

           La urmatorul schimb voi folosi Liqui Moly sau MOTUL ( am folosit pe celalta masina si mi s-a parut ok).

           Tudor, sa stii ca Liqui Moly top tec 4300 este mai ieftin , putin mai ieftin decat Toyota ...in rest filtre o sa folosesc toyota. Astept sa vad cum se comporta si acest ulei si daca iar ajung la concluzia ca se evopora...poate asa e normal si mai trebuie completat...poate mersul asta exclusiv in oras in ore de varf papa ulei. Am ales LM Top Tec 4300 deoarece e singurul pe care scrie Toyota....desi sunt multe pe care le recomanda Liqui Moly pt motorul meu ...multe sunt pt PSA (acelasi motor) dar am zis ca daca asta e pt Toyota, asta sa fie...si e 5w30 , nu am mers pe nici o recomandare de la ei gen 5w40 sau 10w40.

           Seara buna
           La ce regim de utilizare zici ca ai la masina respectiva, orice ai baga in ea n-ar trebui sa sari de 7500km. Pentru masina asta este regim greu de exploatare.
           La a mea s-a folosit intotdeauna uleiul OEM cu schimbare la 8500-10.000km (depinde cand i-a sunat ceasul, mai precis cand s-au implinit 300h de functionare). Nu am experimentat vreodata sunete metalice sau consum de ulei, nici in conditii de turatie ridicata (4000-4500rpm) mentinuta ore in sir (3-4h).

           Comment


           • #12
            Am folosit Eneos Premium Hyper 5w30 fully synthetic, asta scrie pe bidon. Nu stiu cat de recomandat e pt. toyota dar pe eticheta scrie No.1 Motor Oil Japan. Banuiesc ca si alte marci japoneze folosesc acest ulei si nu tusesc. Este cel putin la fel de bun ca originalul Totota, dar pretul e mai ok, pt. cine conteaza si acest aspect.

            Comment


            • #13
             Originally posted by closchkutza View Post
             La ce regim de utilizare zici ca ai la masina respectiva, orice ai baga in ea n-ar trebui sa sari de 7500km. Pentru masina asta este regim greu de exploatare.
             La a mea s-a folosit intotdeauna uleiul OEM cu schimbare la 8500-10.000km (depinde cand i-a sunat ceasul, mai precis cand s-au implinit 300h de functionare). Nu am experimentat vreodata sunete metalice sau consum de ulei, nici in conditii de turatie ridicata (4000-4500rpm) mentinuta ore in sir (3-4h).
             Da asa este, ai dreptate, regimul este unul stresant pt motor. De 7500 sigur nu sare uleiul asta dar am sa urmaresc la urmatorul schimb cum se comporta. Eu nu zic ca uleiul Toyota e unul prost . Cred ca este facut de Mobil in europa , nu cred in povestea aia cu e facut in japonia si adus cu vaporul pana in belgia unde e imbuteliat ca sa fie taxa mai mica si pretul la fel ....

             Mobil am incercat, Toyota am incercat , urmeaza liqui moly top tec 4300.

             PS: iarta-mi indiscretia...ai mers 3-4 ore cu un yaris pe benzina , motor de 1 l, in regim 4000-4500 de ture? cum a reactionat capul cand ai oprit motorul
             Last edited by enopul; 03-20-2015, 18:32 PM.

             Comment


             • #14
              Nu, masina in cauza nu e un Yaris ci un Avensis.

              Pe de alta parte, inainte de asta am avut un Matiz asa ca stiu sentimentul

              Comment


              • #15
               Si Yarisul meu 2008, ajuns la 75.000 Km, mananca ulei. Fenomenul se manifesta de ani de zile, acum il supraveghez cu constiinciozitate. Completez aprox. 600ml la fiecare 1000 Km parcursi (sau 2 plinuri de benzina). In manual e specificat ca un consum de ulei mai mic de 1 litru/1000 Km e normal. Consuma ulei indiferent de marca (Ravenol, Wolf, Toyota), viscozitate (5W30, 0W30) sau norme (A5/B5, A3/B4). Nu am incercat sa pun 5W40, multi "specialisti" recomanda folosirea unui ulei mai gros pentru combaterea consumului. Probabil trebuie facut un test de compresie pentru edificare.
               Fenomenul se manifesta si la alti posesori de Yaris cu motor 1KR-FE, cu precadere dupa 50.000-60.000 Km
               Yaris 998 1.0 vvti, Peppermint Green

               Comment

               Working...
               X
               Logan | Dacia Logan |Anulare DPF
               Politica de Securitate Google