Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul ForumToyota.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Forumtoyota au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Forumtoyota nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul ForumToyota(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul ForumToyota(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Consum Corola 1,6 Dual VVTI

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Consum Corola 1,6 Dual VVTI

    Conform cartii tehnice, consumurile ar trebui sa fie:
    Urban: 9,0L/100km
    Extra-urban: 5,8 L/100km
    Combinat: 6,9 L/100km

    In realitate, (in Constanta) dupa 3500 km consumul este:
    Oras: 9,0 - 9,5 L/100km
    Afara + autostrazi: 8,5-9 L/100 km (BC spune 9,5L/100 km la 130 km/h)
    Combinat (Constanta-Drajna-Slobozia-Urziceni-Ploiesti-Predeal): 7,1 L/100 km
    Probabil ca aceste consumuri o sa mai scada dupa ce o sa trec de 10 000 km. Ce m-a mirat de la inceput a fost consumul Urban, care deca se schimba vitezele dupa sugestiile indicatoarelor, se obtine consumul dat de producator.
    Benzina folosita: Petrom 95. Cu petrom 99+ consumul mai creste cu 0,5L/100 km.
    Perla Alba

  • #2
    Eu am 12.000 acuma si n-am reusit sa scot sub 6.5 in afara. Banui ca dac-as merge cu 60-70 cu a 5-a iese 5.8 ... da n-am rabdare

    In oras sta pe la 9 si creste un pic daca pun 99+ sau 98.

    Comment


    • #3
      ia uitati-va voi aici

      iaca postul lui

      Originally posted by cateane View Post
      Cam mult consuma mashinutezele voastre.Pentru diesel aveam pretentzii.Dupa 10000(zece mii) a mea nu sare de 6.Nici la mixt.Cred ca japonezii or fi montat vreo chestie de Prius.Sau Corolla mea (1,6 VVTi) se ambitzioneaza so concureze.Shi credetzi-ma n-am menajat-o.Cat despre nimeni nu-mi sta-n fatza... .Nici chiar asha.Motoarele de Toyota sunt intr-adevar excelente.Pacat ca transmisia nu-i la fel de bine gandita.Se comporta ca-n filmele cu karateka.Ma rog e totushi o japoneza.
      de pe:



      Vorbiti cu el, sa vedem el cum reuseste sa faca asa consum misto

      Comment


      • #4
        Probabil merge cu viteze de genul 70-80 cat mai constant. Dar daca faci de la Dristor la Constanta 2:16 min iti spun eu ca nu ai un consum mai mic de 9%(V.med = 95 km/h); (la 140 km/h ai consumul in jur de 9,6l/100 km); la viteze mai mari de 110 km/h consumul creste f mult... iar in Constanta (mers numai urban, decent)... tot 9% e consumul.
        Inca o observatie: pe cruise control, consumul este putintel mai mare (cam 0,3l/100 km) dar confortul merita toti banii
        Si cu toate astea, nu conteaza ...in momentul in care accelerezi de la 100 - 110 in sus si simti cum fuge, si fuge....
        Perla Alba

        Comment


        • #5
          ca sa va faceti o idee despre consum recomand www.spritmonitor.de
          Informatii corecte si concrete...
          al meu 1.4 vvti pina acum (27000 km) sta undeva la 7.8 l/100 km (medie generala).

          In general specificatiile "de carte" nu prea au legatura cu realitatea consumurile "reale" fiind lejer cu 1 - 1,5 l peste (cel putin in cazul meu)

          Comment


          • #6
            Originally posted by smocot View Post
            Eu am 12.000 acuma si n-am reusit sa scot sub 6.5 in afara. Banui ca dac-as merge cu 60-70 cu a 5-a iese 5.8 ... da n-am rabdare

            In oras sta pe la 9 si creste un pic daca pun 99+ sau 98.
            sa mergi in tr. a 5-a la 60-70/km la ora ar insemna sa mergi subturat, corolla nu am condus dar am condus yaris 1.3 87/hp schimband la 2500rpm la 60 abia bagi a 4-a la motoare mai puternice poti ajunge si la 70 km/h la 2500rpm asa ca mergand in tr a 5-a la 60 va fi cam naspa de masina ta ca nu o sa ai pic de vaga in ea si in timp vei strica motorul si cutia

            Comment


            • #7
              Originally posted by marywsd View Post
              sa mergi in tr. a 5-a la 60-70/km la ora ar insemna sa mergi subturat, corolla nu am condus dar am condus yaris 1.3 87/hp schimband la 2500rpm la 60 abia bagi a 4-a la motoare mai puternice poti ajunge si la 70 km/h la 2500rpm asa ca mergand in tr a 5-a la 60 va fi cam naspa de masina ta ca nu o sa ai pic de vaga in ea si in timp vei strica motorul si cutia
              Nu inseamna neaparat ca mergi subturat. De obicei iti este chiar indicat la bord sa schimbi intr-a 5-a de la 60 km/h ceea ce te duce pe la 1800 rpm.
              Daca drumul este drept si cat de cat liber eu fac asa si apoi accelez usor pana la maxim 70-80 km fara a avea impresia ca merg subturat. Insa daca sunt la deal sau am nevoie sa accelerez mai puternic intr-adevar nu schimb intr-a 5-a sub 70-80 km/hr.

              In ceea ce priveste consumul am urmatoarele de spus:

              - Cel mai mic consum a fost de 6,2 % obtinut mergand atent sub 110 km/hr pe DN2. Mentionez ca la momentul respectiv masina avea sub 4000 km parcursi.
              - Recent pe autostrada cu 4 personane in masina, cu aerul conditionat pornit si cu cruise control-ul setat la 125 km/hr consumul a fost de 8,2-8,5 %.
              - In bucuresti fara trafic am obtinut si 7,5 %, iar de obicei consumul nu creste peste 9,2%.

              Comment


              • #8
                Pitesti - Rm Valcea - Dragasani si retur -> 5,4%... cu EFix 95... schimbat dupa indicatoarele din bord si mers legal, +10km/h.... depasiri in urcare, pe portiunile cu 2 benzi pe dealul negru, in rest, mers in coloana cum se putea... de obicei calm, cu o distanta de 25-30 m fata de cel din fata, si folosit la maxim frana de motor :d. Vmed = 70 km/h... Pe acelasi traseu, mers sportiv => consum 7%, Vmed 80km/h.... asa ca nu merita.... :d
                Perla Alba

                Comment


                • #9
                  ... scuze de intarziere

                  Originally posted by marywsd View Post
                  sa mergi in tr. a 5-a la 60-70/km la ora ar insemna sa mergi subturat, corolla nu am condus dar am condus yaris 1.3 87/hp schimband la 2500rpm la 60 abia bagi a 4-a la motoare mai puternice poti ajunge si la 70 km/h la 2500rpm asa ca mergand in tr a 5-a la 60 va fi cam naspa de masina ta ca nu o sa ai pic de vaga in ea si in timp vei strica motorul si cutia
                  la mine arata sa schimb a 5 dupa ce trec de 60, nu stiu in ce fel e reglat indicatoru ala de mers economic.

                  oricum rar se intampla sa nu trec de 90-100 cu a 4-a.

                  Comment


                  • #10
                    Originally posted by Spartacus View Post
                    Pitesti - Rm Valcea - Dragasani si retur -> 5,4%... cu EFix 95... schimbat dupa indicatoarele din bord si mers legal, +10km/h.... depasiri in urcare, pe portiunile cu 2 benzi pe dealul negru, in rest, mers in coloana cum se putea... de obicei calm, cu o distanta de 25-30 m fata de cel din fata, si folosit la maxim frana de motor :d. Vmed = 70 km/h... Pe acelasi traseu, mers sportiv => consum 7%, Vmed 80km/h.... asa ca nu merita.... :d
                    Ce motor ai? de 1.4 sau de 1.6?

                    Comment


                    • #11
                      1,6 dual vvti
                      Perla Alba

                      Comment


                      • #12
                        Eu am Corolla 1,6 VVTI si am ajuns deja cu consumul mediu la 10,8 şi, desi cred că mai mult de atat nu se poate, constat ca in fiecare zi se mai adauga 0,1. Am pus acest lucru pe seama traficului foarte aglomerat din Bucuresti dar ma intreb la ce valoare se va opri. Stiti cumva la ce valoare raporteaza computerul de bord numarul de kilometri ce ii poti parcurge cu benzina din rezervor? Calculand la consumul mediu afisat nu se potrivesc cifrele.

                        Comment


                        • #13
                          Originally posted by juseppe View Post
                          ..am ajuns deja cu consumul mediu la 10,8 şi, desi cred că mai mult de atat nu se poate, constat ca in fiecare zi se mai adauga 0,1...
                          Mai mult se poate, mai putin cred ca-i mai greu

                          Comment


                          • #14
                            Originally posted by cristi98 View Post
                            Mai mult se poate, mai putin cred ca-i mai greu
                            Am constatat. Dupa inca 70 km parcursi in Bucuresti am ajuns la 11 in aceleasi conditii de trafic, pe acelasi traseu. Sper sa se opreasca pe la 12.

                            Comment


                            • #15
                              după 1000 km parcursi (la kilometraj de la 6500-7500) 80% oras (Arad) condus decent, 16 vvti consum mediu 8,8%.
                              Mentionez ca nu intilnesc in oras aglomeratii, AC pornit si in mare parte circul singur in masina

                              Comment

                              Working...
                              X
                              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google