Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul ForumToyota.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Forumtoyota au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Forumtoyota nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul ForumToyota(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul ForumToyota(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Consum 2.0 D-4D

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    consum

    Deocamdata in regim mixt, dupa 350 km, la o viteza medie de 26 km/h, consumul este 7.6%.
    Sa vedem dupa ce se mai lasa motorul, dar ii destul de ok.

    Comment


    • #17
      Cam mult consuma mashinutezele voastre.Pentru diesel aveam pretentzii.Dupa 10000(zece mii) a mea nu sare de 6.Nici la mixt.Cred ca japonezii or fi montat vreo chestie de Prius.Sau Corolla mea (1,6 VVTi) se ambitzioneaza so concureze.Shi credetzi-ma n-am menajat-o.Cat despre nimeni nu-mi sta-n fatza... .Nici chiar asha.Motoarele de Toyota sunt intr-adevar excelente.Pacat ca transmisia nu-i la fel de bine gandita.Se comporta ca-n filmele cu karateka.Ma rog e totushi o japoneza.

      Comment


      • #18
        dorus sa vezi ce diferenta e dupa ce se lasa motorul
        am avut 2 tentative de a face 1000 km cu un plin, dar ma manca talpa.
        pana acum recordul e de 4,7 l/100 km
        la 150 /h in a 6-a consumul e undeva pe la 6 - 6.3
        in bucuresti zilele astea intre 8 si 9

        Comment


        • #19
          mai multi cai

          Originally posted by cateane View Post
          Cam mult consuma mashinutezele voastre.Pentru diesel aveam pretentzii.Dupa 10000(zece mii) a mea nu sare de 6.Nici la mixt.Cred ca japonezii or fi montat vreo chestie de Prius.Sau Corolla mea (1,6 VVTi) se ambitzioneaza so concureze.Shi credetzi-ma n-am menajat-o.Cat despre nimeni nu-mi sta-n fatza... .Nici chiar asha.Motoarele de Toyota sunt intr-adevar excelente.Pacat ca transmisia nu-i la fel de bine gandita.Se comporta ca-n filmele cu karateka.Ma rog e totushi o japoneza.
          cei 2 cai in plus de la diesel scot consumul mai mare ca la benzinara ta

          Comment


          • #20
            io is multumit de consum

            Originally posted by David View Post
            dorus sa vezi ce diferenta e dupa ce se lasa motorul
            am avut 2 tentative de a face 1000 km cu un plin, dar ma manca talpa.
            pana acum recordul e de 4,7 l/100 km
            la 150 /h in a 6-a consumul e undeva pe la 6 - 6.3
            in bucuresti zilele astea intre 8 si 9
            Acu am 3600 km. ieri am bagat o tura timisoara - szeged si retur, consum mediu 6.1 % (raportat de calculatoru de bord). Nu-i mult in conditiile in care am ajuns de cateva ori si la 180 km/h (mai avea resurse, dar era destul pentru ce stiu eu sa conduc), dar in ungaria am mers mai mult cu cruise control activat... Cum spui tu, te mananca talpa... Masina e stabila, iar daca ai peste 2000 de ture, pleaca de nebuna in depasire. Numai in oras, in TM, imi ia si mie intre 8 si 9, dar tot pe calculatoru de bord.

            Cat despre consumuri reale, la pompa, am facut destul pe vremea cand aveam dacie, aveam si un caiet in care notam constiincios... dar vremurile alea au trecut, cu frumusetea si neajunsurile lor (frumusete: prima masina, neajunsuri: portbagaj plin cu scule, cu piese de schimb, plus manualul de reparatie)

            Comment


            • #21
              Mult in comparatie cu ce?

              Originally posted by cateane View Post
              Cam mult consuma mashinutezele voastre.Pentru diesel aveam pretentzii.Dupa 10000(zece mii) a mea nu sare de 6.Nici la mixt.
              Man, te felicit pentru consumul cel mic pe care il scoti cu masina ta. Daca si in oras iti ia sub 6, intradevar, ti-o gresit motoru si ti-o pus niste baterii de la prius.

              Btw, brosura la toyota spune ca pentru benzinara de 1.6 consumul mixt este 6.9 %, pentru extra urban 5.8%, iar pentru urban, surpriza 9.0 %. Tie din fericire nu-ti sare consumul de 6 !!!

              Sa nu crezi ca nu te cred, dar oare nu este posibil sa fii gresit ceva, la cifre, la calculatoru de bord, la postarea pe forum? Pare greu de crezut, in conditiile in care, la cele 3 masini pe benzina pe care le-am avut inainte, consumul sarea vara, cu aerul conditionat pronit, aproape cu 2l % peste ce propovaduia cartea tehnica a masinii...

              Spui ca te asteptai la mai mult de la motoarele diesel... Din ce vad pe forum, la acest topic, oamenii cam spun adevaru, nu-si fura nimeni caciula.
              Astea cu dieselu care ia 4 l de motorina la suta, is povesti inventate si raspovestite... Cosumuri calculate la o halba, cu prietenii... pe baza la "cam atat am mers, cam atat am bagat", mai rotunjesc un pic in jos, si iaca am scos 4% la consum.

              Plus ca in general consumurile date de PR ul producatorilor, e calculat diferit de la marca la marca, la unii se face in conditii de laborator... de ex la ford, consumul mediu din oras e calculat pe drum drept, la o viteza de 50 km pe ora, constanta, pe o distanta de 8 km. asta ii consumul de oras, care la ford focus de 136 CP, vechiu model, era de 7.3%. La toyota corolla de 2.0, motoru de 126 CP, diesel, consumul in oras este 7.0 l la 100 de km.

              Consumul de carburant depinde de atatia factori ca te saturi sa-i enumeri... stil de condus, presiune in roti, presiune atmosferica, grad de uzura cauciucuri, calitate combustibil, vant si multe altele... asta ii motivu pentru care un utilizator normal de masina abia se apropie, cu multa stradanie, de valorile din carti. Dar se pare ca tu ai reusit, asa ca te rog sa ne impartasesti si noua, cum ai izbutit...

              Comment


              • #22
                Am sa intervin ca sa dau doua valori ale consumului mediu in doua situatii de drum diferite:
                -plecat din "celebrul"Caracal,mers pe valea Oltului apoi pe Transfagarasan si prin Pitesti catre casa,consumul mediu a fost de 6.2 la suta in conditiile in care am plecat din Curtea de Arges la ora 18.45 si am ajuns acasa la 20.55.
                -tot din ORASUL CELEBRU,am mers Bacau,Piatra Neamt(drum la tara la Borseni si retur),Suceava,Bucecea si apoi acasa,consumul mediu a fost 6.3 la suta,dar am avut portiuni unde am mers si cu 170-180kmh dar si blocaje pe Centura de sud a Bucurestiu-lui.
                Constructorul cred ca da consumul mediu pe conditii de atmosfera standard,viteze relativ legale,etc.Oricum,personal sunt multumit deoarece daca mergeam cu trenul nu aveam aceleasi coditii de confort,libertate,iar ca bani ieseam mult mai scump.

                Comment


                • #23
                  deci tovarasi, un consum de masina se consemneaza astfel:
                  corolla sedan terra 2002
                  110.000 km
                  1.4 VVTI
                  presiune in pneuri 2.3 bari (atmosfere)
                  doar soferul in masina/ +greutati suplimentare neglijabile, trusele in portbagaj, borseta, accesorii usoare
                  temperatura ambientala 20 grade celsius +/- 2 grade
                  sosea buna, conditii medii
                  consum exterior
                  90-100 kmh: 5.0 (schimbat vitezele la 2500 rpm)
                  100-110 kmh: 5.3 (schimbat vitezele la 2500 rpm)
                  110-120 kmh: 5.6 (schimbat vitezele la 3000 rpm)
                  120-140 kmh: 7 litri (schimbat vitezele la 4000 rpm)
                  am calculat de plictiseala aceste consumuri pe un drum de 40 km
                  pedala si gearshiftingul facut domol, in consens cu puterea de accelerare a masinii.
                  adica calcam pedala pe masura ce tragea motorul, nu calcam pedala la podea si asteptam sa ajunga si motorul.
                  Schimbarea vitezelor in mod normal se face la peste 3000 rpm, eventula chiar mai tarziu!!! NU LA 2500!!!
                  motoarele DOHC adica cu 16 valve, came duble cum ar fi si VVTI-ul, sunt motoare de turatie care dezvolta cuplu doar la turatii mari. Nu obositi motoarele si segmentii. Daca conduceti subturat vi se va manca uleiul si veti inregistra consumuri mai mari, printr-un mecanism care acum mi-e lene sa-l detaliez
                  VARA, pe un esantion de 100 km in reprize de cate aproximativ 30/zi
                  Consumul urban imi da constant 8.6 fara clima, conditii de trafic medii, stil rezonabil de condus.
                  clima ma arunca la 10.
                  iarna consumul in oras, fara clima, cu incalzire, conditii termice in jur de 0 celsius imi iese constant 10, fara clima cu motorul rece la pornire.
                  esantioanele de sus au fost aceleasi.
                  ulei folosit: jegul lor de ulei , de care nu am auzit nimic, dar am remarcat ca nu e cel specificat, si anume 5w30.
                  comparativ cu megane II Hatchback 1.6 16 V, 115 cp, consumurile sunt mai mici cu mai putin de un litru, peste tot [motor mai mare, caroserie mai usoara pe megane]
                  keep your eyes on the road and your hands upon the wheel.

                  Comment


                  • #24
                    foarte frumos calculat

                    Imi place cum ai calculat consumul. Threadul curent este despre consumul la motorul 2.0 D-4D.

                    Cat despre ce spuneam eu si vali44 (care intradevar avem motoare 2.0 D4D): ne refeream la consumuri la drum lung, in conditii de mers oarecum normale, adica, unde am avut ocazia i-am dat cat ne-o tinut talpa, iar unde nu s-a putut merge tare, am mers cum am putut. Nu au fost valori de consum pentru mers "la consum", pentru ca nu mi-am luat motor de 2.0 ca sa ma laud ce putin imi consuma masina.

                    Ce m-a deranjat la cateane este faptul ca a afirmat ca benzinara lui de 1.6 consuma mai putin de 6%, cum ar veni, mai putin decat se lauda producatorul.

                    Nu vreau sa comparam mere cu pere pe acest thread. Foarte bine argumentata metodologia de calcul, dar motorul de 1.4, sau 1.6 benzina nu fac obiectul acestui thread. Plus ca din ce vad din poza, cred ca masina lui applexander este ceva mai usoara decat noua corolla, asa ca este firesc sa ai un consum mai mic.

                    Spor la calculat consumul

                    Comment


                    • #25
                      Corolla are indicator cu consumul instant ?
                      Mai am 2 sapt pana imi vine si mie masina, si uite ca asta nu am intrebat daca are.

                      Comment


                      • #26
                        In afara, cu pilot automat, isi mendinte consumul ?
                        Ajuta Pilotul Automat la consum ?

                        Comment


                        • #27
                          Are.Prima data itzi vei prinde urechile cate chestii va indica.Consumul shi-l va mentine doar daca are conditzii identice de sarcina shi trafic.Vad ca baiettzii s-au cam urzicat ca m-am bagat cu vvti-ul in d4d-ul lor.Shi eu voi cumpara urmatoarea mashina diesel , daca voi avea certitudinea ca haleshte biodiesel fara surprize.In ce priveshte consumul la a mea e tot la fel.Sa va dau un consum beton.Seat Ibitza.Adus Decembrie 2007.Nou.In Mai propietarul face Bucureshti-RamniculSarat.Viteza medie 160km/h.Consum 17.5 .Ei ????. Corolele nu obtzin "performantza" asta. Facem pariu ?????.

                          Comment


                          • #28
                            Seat-ul cu motor diesel.

                            Comment


                            • #29
                              Seatul e cunoscut la consum ca fiind MAREEEE .....
                              Pana sa ma decid la Corolla am testat si Leon si Altea XL si la consum nu se compara, seaturile papa tata.
                              Dar sa luam in calcul si ca Seaturile sunt cunoscute ca fiind masini cu o motorizare ceva mia sport.

                              Comment


                              • #30
                                Mai eu sincer nu va inteleg. Ce aveti cu seat-ul?? De unde e asta cu motorizarea mai sport??? Motorul de seat 19.diesel e varza in comparatie cu 2.0 D4D. Chiar am facut un test cu un prieten care era foarte multumit de motorul lui de pe seat leon de 110 cai si eu cu 2.0 D4D de 116 cai. I-am dat fum. Nici nu am stat la povesti. Conteaza mult mai mult soferul decat masina. S-ar putea sa existe diferente de consum in functie de producatorul motorului dar sunt foarte mici.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Logan | Dacia Logan |Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google