Announcement

Collapse
1 of 2 < >

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul ForumToyota.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Forumtoyota au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Forumtoyota nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul ForumToyota(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul ForumToyota(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
2 of 2 < >

>>>REGULAMENT<<<

Reguli privind utilizarea forumului www.forumtoyota.ro

1. Principii generale

În continuare, dorim sa lamurim un principiu care guverneaza orice comunitate, site de pe Internet. Din momentul în care ai tastat adresa site-ului, ai intrat pe proprietate privata, unde gazda are dreptul societati democrate, acela de a administra dupa cum crede de cuviinta. Nu trebuie ca aceste cuvinte sa te sperie, nu am creat forumul doar pentru noi însine ci dorim sa formam o comunitate bazata pe oameni care respecta regulile noastre. De aceea trebuie sa stii ca, daca doresti sa te integrezi în aceasta comunitate, trebuie sa te supui regulilor de mai jos, ce au fost create de niste oameni, pentru niste oameni. Daca un principiu enuntat nu coincide cu un principiu de-al tau la care nu poti renunta, esti invitat, sa renunti frecventarea forumului, eventual sa-l frecventezi doar citindu-l si fara a interveni.

Sa lamurim acum cine sunt gazdele acestei comunitati:

Administratorii

a) Administratorii sunt persoanele care detin acest forum si se ocupa atat cu partea tehnica a sa cat si cu partea administrativa.
b)Administratorii au dreptul de a gestiona orice mesaj de pe acest forum si nu raspund in fata celorlalti membri pentru actiunile lor.

Moderatorii

a) Moderatorii sunt persoane care au dreptul de a gestiona mesajele celorlalti utilizatori ai forumului.
b) Moderatori se supun, ca oricare alt utilizator, acestui regulament si au grija ca el sa fie respectat.
c) Gestionarea mesajelor se face respectand prezentul regulament, abaterile grave sau repetate de la aceasta regula soldandu-se cu retragerea dreptului de a modera.
d) Functia de moderator nu implica privilegii ci responsabilitati. Functia de moderator implica posibilitatea de a edita, muta, sterge sau bloca mesajele celorlalti utilizatori.
e) Functia de moderator este propusa si acordata doar de catre administratori si nimeni nu poate interveni in privinta aceasta.
f) Moderatorilor li se poate retrage dreptul de moderare doar de catre administratori fara explicatii.
g) Desi nu este necesar, moderatorii pot da explicatii pentru actiunile lor.

2. Reguli si recomandari

1. Forumul Forumtoyota.ro este deschis tuturor persoanelor, indiferent de nationalitate, sex, religie, clasa sociala etc. Totusi, cunoasterea foarte buna a limbii române scrise este obligatorie. Recomandam, cunoasterea limbii engleze la un nivel suficient pentru a întelege un text tehnic. Exprimarea scrisa este, prin definitie, mai complexa decât cea orala si, prin urmare, încearca sa te faci înteles prin ceea ce scrii. În unele contexte este indicata o exprimare cât mai apropiata de cea literara, în alte contexte mai relaxate se poate folosi si un limbaj familiar însa în ambele cazuri este foarte important sa fii înteles cât mai usor de catre ceilalti.

2. Pe lânga cunoasterea limbii, este necesara cunoasterea regulilor de baza ale limbajului scris, dupa cum urmeaza:
- scrierea cu înflorituri (k, sh, tz, y) este interzisa, cu exceptia cazurilor în care pot aparea confuzii;
- spatiu se lasa dupa si nu înainte de semnele de punctuatie; semne de punctuatie sunt inclusiv semnele de exclamare si întrebare;
- nu se lasa spatiu dupa prima paranteza, nici înaintea celei de-a doua; se lasa, în schimb, înaintea primei paranteze;
- un singur semn de exclamare sau de întrebare este de cele mai multe ori suficient, trei semne sunt considerate maximul admis.
- orice propozitie începe cu litera mare, orice nume propriu începe cu litera mare (acest punct este doar o recomandare);
- numarul punctelor de suspensie este trei si nici mai mult de trei;
- scrierea cu diacritice este optionala;
- scrierea nejustificata cu majuscule, litere îngrosate, italice, subliniate, cu culori sau alte artificii este interzisa.
În general, tineti cont de faptul ca un post trebuie sa poata fi citit rapid.
Orice abatere de la regulile de mai sus îngreuneaza parcurgerea textului si enerveaza inutil cititorul. Cine doreste cu orice pret sa iasa în evidenta, o poate face în alt mod, nu "chinuind" ceilalti membri ai comunitatii.

3. Fiecare utilizator este identificat printr-un singur nume de utilizator (user). Înregistrarea sub alt nume a aceleiasi persoane se numeste "clona";
clonele sunt interzise. Daca ai uitat parola, exista o functie pentru recuperarea ei pe care esti rugat sa o folosesti sau, în cel mai rau caz, poti apela la un administrator care te va ajuta.

4. Nu jigni, nu declansa scandaluri (asa-zisele "flame-uri"). Faptul ca esti nervos, chiar daca ai dreptate, nu îti scuza comportamentul. Nu vor fi tolerati cei care se ascund în spatele anonimatului pentru a aduce jigniri sau injurii altor utilizatori sau unor institutii. Chiar daca sunt folosite stelute, "beep"-uri în loc de cuvintele explicite, acest lucru nu ajuta cu nimic pentru ca aici intentia conteaza.
Nu sunt acceptate discutiile explicite privind promovarea oricarui tip de activitate ilegala sau imorala (warez, pornografie, xenofobie, rasism etc).

5. Posturile monosilabice, care nu aduc nimic bun discutiei ("cool", "de acord", "super", "rulz", "vreau si eu d-ala") sunt interzise. Nu suntem pe un canal de IRC ci pe un forum, daca nu va puteti abtine cautati alte comunitati în care aceste lucruri sunt permise.

6. Posturile trebuie sa fie bazate pe argumente, nu pe opinii subiective.
Trebuie acordata mare grija discutiilor contradictorii, gen benzina vs diesel, unde subiectivitatea tinde sa depaseasca anumite limite.

7. Nu se ofera nici un fel de premiu celui care posteaza cit mai multe mesaje. Nu se face nici o diferentiere intre cei care posteaza mai des si cei care posteaza mai rar. In afara de citeva titulaturi care sint doar cu numele si nu confera nici un fel de alte facilitati nu se face nici o distinctie intre cei cu posturi multe si cei cu posturi putine. In concluzie, scrieti numai daca aveti ceva de spus.

8. Ne rezervam dreptul ca, dupa un numar variabil de posturi (ce de regula nu va fi mai mare de 10-20) sa retragem dreptul de a posta pentru userii care nu corespund cerintelor noastre. Faptul ca ai câteva categorii unde poti posta liber, nu înseamna ca poti sa te complaci în postura de membru si sa "poluezi" astfel discutiile fara a respecta regulamentul.

9. Înainte de a deschide un thread nou, este recomandat sa urmezi etapele descrise în continuare:
- apeleaza la functia Search a forumului pentru ca e posibil ca subiectul sa mai fi fost discutat;
- daca ai posibilitatea si rabdarea necesara, citeste mai multe discutii legate (chiar si vag) de subiectul pe care intentionezi sa-l deschizi; s-ar putea sa gasesti raspunsul în alta discutie, cu subiect aparent diferit de ceea ce cauti si care nu apare la cautare.

10. Daca te-ai decis sa deschizi un thread nou, ai grija ca titlul sau sa fie scris citet si sa reflecte pe cât posibil subiectul abordat. Asadar, titlul "Problema cu ambreiajul" este de preferat fata de "Am o problema".

11. Daca thread-ul se refera la o problema, ofera cât mai multe detalii despre aceasta si nu astepta ca ceilalti utilizatori sa-ti ceara detaliile. Spre exemplu, enunta de la început anul de frabricatie, motorul, codul motorului etc, facând referire inclusiv la componentele care nu-ti par importante, e mai bine sa oferi detalii în plus decât în minus.

12. Citeste, daca se poate, tot ce s-a discutat într-un anumit thread. Este scuzabil repetarea unei întrebari la care s-a raspuns în ce-a de-a saptea pagina din cele 40 dar este inacceptabil pentru un thread de 2-3 pagini.

13. Pentru ca ideea postului sa fie mai clara, poti apela la smilies, însa nu abuza de ei. Ca si semnele de exclamare, folosirea lor repetata si în numar mare deranjeaza.

14. Butonul Quote ("citat") ajuta în momentul în care se doreste citarea unui pasaj din alt post (propriu sau apartinând altcuiva), pentru a face referire la el. Acest lucru are sens doar daca acel post nu este chiar ultimul, în caz contrar acesta se va repeta în mod inutil.

15. Daca doresti sa editezi (modifici) un post, ai la dispozitie 5 minute( pentru aceasta. Totusi, daca dupa acel post exista interventii ale altor utilizatori, iar prin modificare sensul postului tau este schimbat total, acea succesiune de posturi nu va mai avea nici un înteles. Este, asadar, interzisa aceasta practica.

16. Remarcile "paternale" sunt acele remarci facute de catre utilizatorii obisnuiti care se erijeaza în "conducatorul absolut", fara a avea acest drept. Nu trebuie uitat faptul ca cei desemnati sa faca ordine sunt moderatorii. Cel mult, se va acorda acest drept membrilor de valoare si cu vechime.

17. Scandalurile pornite împotriva unor dealeri/service-uri sunt interzise.
Daca o firma te-a nemultumit si doresti sa pornesti o discutie pe aceasta tema, trebuie sa o faci civilizat, cu argumente solide (mergând pâna la prezentarea de documente doveditoare, în caz ca ti se cere acest lucru). Chiar si faptul ca firma respectiva are o atitudine reprobabila nu justifica un comportament jignitor la adresa ei.

18. Anunturile publicitare trebuie însotite de detalii complete, incluzând pretul, modalitatea de contact, eventual specificatiile complete ale produsului si/sau imaginea sa. Titlul thread-ului trebuie sa specifice explicit actiunea de cumparare/vânzare si produsul (produsele) în cauza. Sunt interzise comentariile pe marginea unui produs, nu iti convine pretul/starea lui, nu te obliga nimeni sa-l cumperi.
Nu se permite "UP" la mai putin de 24 de ore.

19. Semnatura este un text optional ce va fi atasat fiecarui post, la sfârsitul acestuia. Nu se accepta semnaturi lungi (maxim 3 linii). Introducerea unui link spre un alt site este permisa numai cu agrementul moderatorilor forumului. Se accepta imagini in semnatura la dimensiunea maxima de 150 x 15 pixel. Orice depasire a acestei dimensiuni poate fi sanctionata cu un warning. Moderatorii au dreptul de a edita semnatura fara o instiintare prealabila a userului.

20. Daca nu poti sau nu doresti sa respecti acest regulament, singura solutie consta în încetarea participarii la acest forum. În caz contrar, vom fi nevoiti sa luam toate masurile necesare pentru ca forumul Forumtoyota.ro sa-si desfasoare existenta în bune conditii, incluzând interzicerea dreptului de a mai posta (ban-area), temporara sau pe termen nelimitat. Încetarea activitatii pe forum se face "ca atare", fara a fi întreprinsa nici o actiune din partea nimanui. Asadar, nu cere sa-ti fie sters user-ul, nu-ti sterge propriile posturi, nu scrie posturi kilometrice pline de acuze la adresa administratiei, nici aici si nici pe alte forumuri. Cu alte cuvinte încearca sa parasesti decent comunitatea iar membrii acesteia sa-si aduca aminte cu placere de activitatea ta.

21. Administratorii si moderatorii forumului vor avea intotdeauna ultimul cuvint si nu sunt obligati sa dea explicatii. Este frumos din partea lor atunci cind se explica dar de cele mai multe ori, explicarea fiecarui gest in parte ar necesita mult prea mult timp - iar timpul este un material pretios, cel putin pentru noi. Daca cineva se simte cu totul si cu totul nedreptatit sau abuzat este rugat sa trimita un email administratorilor forumului si va fi tratat cu toata atentia cuvenita.

22. Ultima si cea mai importanta dar oarecum evaziva regula - se recomanda mentinerea discutiilor in cadrul obiectivului principal al acestui forum - MASINILE TOYOTA- vor fi descurajate in mare masura discutiile total pe dinafara. Se admit exceptii in cazul unor subiecte de interes pentru toata lumea - care sint acestea - ramine a se stabili de catre moderatorul forumului in cauza, la fata locului.

23.La sectiunea "Toyota-masina mea" nu se accepta comentarii inutile de genul "Sa o stapanesti sanatos" , "sa-ti traiasca masina" , "multi kilometrii" etc.
Rugam sa va rezumati strict la intrebari si comentarii legate de masina

Concluzii

Nu trebuie sa consideri aceste reguli ca fiind îndreptate împotriva ta. Nu sunt decât niste masuri menite sa creeze un forum de calitate.Din pacate, experienta a demonstrat ca, daca se porneste de la premisa ca noul-venit sa aiba drepturi egale cu membrii vechi, forumul a suferit o scadere drastica de calitate, aceasta pe lânga necesitatea unei munci titanice din partea moderatorilor pentru a se mentine ordinea. De aceea am adoptat masurile de mai sus care presupun, pentru membrii de valoare, un mic efort în primele zile de la înscriere. Speram ca acest efort sa fie din plin meritat.

Se accepta sugestii de imbunatatire (si e chiar recomandat sa o faceti fiind in interesul vostru) atat in ceea ce priveste prezentul regulament cat si in ceea ce priveste forumul sau site-ul ca functionalitate sau continut.

Speram sa te simti bine în aceasta comunitate, sa facem schimb de experienta legata de marca Toyota.
See more
See less

motor mai performant

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • motor mai performant

  Am o toyota din 2007, motor de 129 CP as vrea sa-i mai cresc un pic puterea ca parere aveti? se merita? daca a facut cineva, il rog sa ma sfatuiasca
  va multumesc
  Dragos Munteanu Iasi

 • #2
  Originally posted by doctor_munt View Post
  Am o toyota din 2007, motor de 129 CP as vrea sa-i mai cresc un pic puterea ca parere aveti? se merita? daca a facut cineva, il rog sa ma sfatuiasca
  va multumesc
  Dragos Munteanu Iasi
  Mitsubishi Lancer


  click pe imagini pentru marire »

  • credit de la 304 EUR/luna
   Nu ai suficienti bani? Cumpara in rate!
   Sistem de rate oferit de EFIN.ro   14.900 EUR
   (negociabil)
  • An: 2008
  • KM: 98000

  • Stare: Inmatriculata RO (Oct - 2008)
  • Caroserie: Limuzina
  • Carburant: diesel
  • Putere: 170 CP / 125 KW
  • Capacitate cilindrica: 1968 cmł

  Dotari masina: ABS , ESP , Faruri xenon , Filtru de particule , Clasa de poluare: EURO 4, Culoare: GALBEN, jante de aliaj , Inchidere centralizata , Scaune incalzite , Servodirectie , Cruise control , Geamuri electrice , Scaune piele , GPS , Oglinzi electrice , Radio/CD , Numar de locuri: De La 3 Pana La 6, Aer conditionat: Automat, Numar de usi: Patru Sau Cinci, Cutie de viteze: Manuala,

  Alte detalii: Kit tuning evo x,evacuare totala inox borla,sistem franare sport, sistem audio rockford fosgate cu navigatie mare touch screencu hard de 40 gb,dvd,9 difuzoare,subwoofer 650w,11 airbaguri,faruri bixenon autoadaptive,tapiterie piele perforata volan piele multifunctional,jante 18 cu anvelope aproape noi+jante 16 cu anvelope iarna,senzori de ploie si lumini,cheie lets-go-home,etc.


  Poate fi o varianta ....

  Comment


  • #3
   Originally posted by doctor_munt View Post
   Am o toyota din 2007, motor de 129 CP as vrea sa-i mai cresc un pic puterea ca parere aveti? se merita? daca a facut cineva, il rog sa ma sfatuiasca
   va multumesc
   Dragos Munteanu Iasi
   pentru 1.8 destul de greu poti face ceva in siguranta
   la motorizarile diesel e mult mai usor
   in ce priveste mitsubishi lancer, no comment
   Ave 1.8 Luna '08

   Comment


   • #4
    In urma deciziei de a mai pastra masina cel putin 2-3 ani as vrea sa o "curentez" putin.
    http://power-tuning.ro/listare/lista...TI_benzin.html. As lua tuningbox cat si sprint booster.
    Ce parere aveti?
    http://img204.imageshack.us/img204/4009/tucashow3np.gif

    Comment


    • #5
     Originally posted by Legionaru' View Post
     In urma deciziei de a mai pastra masina cel putin 2-3 ani as vrea sa o "curentez" putin.
     http://power-tuning.ro/listare/lista...TI_benzin.html. As lua tuningbox cat si sprint booster.
     Ce parere aveti?
     e chiar interesant..is curios ce spun specialistii de aici..ar fi o chestie daca ar scadea consumul fara sa afecteze motorul si plus de asta sa ii mai dea si ceva cai...

     Comment


     • #6
      Asteptam parerea ta,daca te hotarasti cu montajul modulului minune,pe aia de comenteaza pe forumul lor,chiar nu ii cred. Optimizarea,nu se face mai usor si mai ieftin,direct pe masina,bineinteles cu salvarea datelor initiale?

      Comment


      • #7
       Ma pus si pe mine pe gand site-ul respectiv DAR
       http://power-tuning.ro/identificati/...e-benzina.html e pt corola 1.6 vvt-i 81kw eu am acelas motor dar e pe avensis, maparile din ECU sunt la fel si pe avensis si pe corola (avand in vedere greutatea diferita a masinii) ??? Ma cam mananca palma sa iau un upgrade care sa-mi scada consumul si sa vad si ceva in plus la putere. 1.6 vvt-i-ul nou are 130 cp fata de al meu 110 datorita acelui dublu vvt-i admisie,evacuare ( eu am numa pe admisie parca).

       p.s. Vreau sa tin masina mai mult de 5 ani......

       Comment


       • #8
        Nici macar nu sunt corecte datele la 2.2 diesel d4d.....

        http://power-tuning.ro/listare/lista...D4D_dizel.html

        Comment


        • #9
         Originally posted by mev View Post
         Nici macar nu sunt corecte datele la 2.2 diesel d4d.....

         http://power-tuning.ro/listare/lista...D4D_dizel.html

         Sunt oameni care traiesc destul de bine din minciuni si ignoranta celor din jur...
         Pe diesel astia modifica in minus informatia primita de calculatorul masinii privind presiunea din rampa... calculatorul va da comanda pompei de injectie sa creasca presiunea si astfel va creste cantitatea de motorina injectata in aceeasi perioada de timp. Creste consumul, amestecul devine bogat iar puterea creste f putin. In concluzie este minciuna.
         la benzina prosteste calculatorul cu semnalul sondei lambda adica amestecul nu va mai fi niciodata stoichiometric... senzorul de presiune va trimite catre calculator un semnal reprezentand presiune mai mare cu minus si calculatorul va mari timpul de injectie(daca are senzor de presiune pentru ca avensisul 1.8 benzina nu are ...alta minciuna) iar semnalul de la pedala il mosifica in sensul ca ii spune calculatorului ca este pedala mai apasata decat este in realitate... In concluzie este doar o senzatie de putere mai mare iar consumul va fi cu siguranta mai mare!
         Remaparea inseamna modificarea anumitor comenzi (timp si curent) catre actuatori (injectoare, turbina, egr) marind cu adevarat puterea motorului in anumite turatii dar pierzand la amestec corect si durata de viata a motorului...
         Tunning inseamna modificarea fizica a motorului: supape, scaune supape, unghiuri de atac axe cu came, pistoane, biele, turbina, evacuare... dar asta inseamna si consum mai mare, durata de viata mai mica a motorului.
         Chiptunningul...o mare abureala!
         Aici puteti afla cateva informatii despre ceea ce inseamna motor, tunning, chiptunning: http://www.enginebasics.com/
         Last edited by comentator; 02-22-2013, 15:52 PM.

         Comment


         • #10
          praf in ochi.

          Comment


          • #11
           Originally posted by comentator View Post
           Sunt oameni care traiesc destul de bine din minciuni si ignoranta celor din jur...
           Pe diesel astia modifica in minus informatia primita de calculatorul masinii privind presiunea din rampa... calculatorul va da comanda pompei de injectie sa creasca presiunea si astfel va creste cantitatea de motorina injectata in aceeasi perioada de timp. Creste consumul, amestecul devine bogat iar puterea creste f putin. In concluzie este minciuna.
           la benzina prosteste calculatorul cu semnalul sondei lambda adica amestecul nu va mai fi niciodata stoichiometric... senzorul de presiune va trimite catre calculator un semnal reprezentand presiune mai mare cu minus si calculatorul va mari timpul de injectie(daca are senzor de presiune pentru ca avensisul 1.8 benzina nu are ...alta minciuna) iar semnalul de la pedala il mosifica in sensul ca ii spune calculatorului ca este pedala mai apasata decat este in realitate... In concluzie este doar o senzatie de putere mai mare iar consumul va fi cu siguranta mai mare!
           Remaparea inseamna modificarea anumitor comenzi (timp si curent) catre actuatori (injectoare, turbina, egr) marind cu adevarat puterea motorului in anumite turatii dar pierzand la amestec corect si durata de viata a motorului...
           Tunning inseamna modificarea fizica a motorului: supape, scaune supape, unghiuri de atac axe cu came, pistoane, biele, turbina, evacuare... dar asta inseamna si consum mai mare, durata de viata mai mica a motorului.
           Chiptunningul...o mare abureala!
           Aici puteti afla cateva informatii despre ceea ce inseamna motor, tunning, chiptunning: http://www.enginebasics.com/
           Subscriu ! Daca cel ce-si face reclama disperata cu aceste produse poate sa demonstreze pe DYNO ca-mi creste puterea la roata la valoarea pe care mi-o comunica , EU CUMPAR PRODUSELE LUI PENTRU TOTI PRIETENII MEI ... si nu am putini !!!

           Comment


           • #12
            Asa e omul facut, sa fie nemultumit. Daca ai 100 de cai, vrei 110, dar ti-a bagat cineva mana in buzunar cand ai luat masina? Si aici hater-ii vor spune "de asta am avut bani". Problema e ca intr-o gama de pret, sa zicem 12.000 de euro poti alege din mai multe masini, cu motoare si putere diferite. Orice faci motorului si accesoriilor lui dupa ce masina a iesit din fabrica este bullshit. Eu am 116 cai si este suficient. Pot atinge viteze mai mult decat suficiente pt meleagurile noastre, pot depasi in siguranta si ma baga in scaun cand accelerez violent. Nu mi-as dori sa fac niciun compromis sa castig cati, 5-6 ca in plus?

            Comment


            • #13
             legat de powerbox-uri pentru dieseluri..parerile sunt si da si nu..adica si tepe si pe bune..eu am facut pe vremuri o resoftare la un megane 1,9 dti si intr-adevar au mai aparut niste cai pe la motor..se simtea destul de bine diferenta..legat de powerbox-uri dupa cum spuneam, unele sunt bani aruncati, altele chiar fac treaba..de ex. un coleg de al meu si-a luat un audi a4 din germanica acum 4-5 ani si avea montat powerbox-ul. am condus si eu masina si uite ca inca merge, nu i-a crapat nimic (model a4 sedan 1,9 tdi de prin 98).cand l-a adus m-a intrebat ce-i chestia aia si i-am zis ca ii tuning (powerbox) la motor;incercase si varinate fara "cutia aia" si nu trageau asa bine. a dat-o la un moment dat jos si nu mai tragea masina la fel, era mai puturoasa.l-am montat inapoi.ideea era ca omu a luat o masina cu un powerbox de calitate din moment ce si acuma merge si nu s-a defectat nimic la motor(plus ca cine stie cat timp a mai mers si fostul proprietar cu ea asa...masina are undeva la aproape 300mii km)..sincer si pe mine ma tenteaza sa iau un powerbox dar nu stiu de la ce brand--am citit pe ceva forumuri englez ca aia aveau ceva powerbox pentru avensis-uri si erau multumiti--
             Airbags save lifes..4WD save airbags

             Comment

             Working...
             X
             Logan | Dacia Logan |Anulare DPF
             Politica de Securitate Google