Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul ForumToyota.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Forumtoyota au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Forumtoyota nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul ForumToyota(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul ForumToyota(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Problema: TRC off, martori activati - VSC si CHECK ENGINE

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #31
    Salut, am aceeasi problema cu un Avensis 2.2D automata 2009, Check Service Brake, Check VSC si martorii pentru Engine si Controlul Tractiunii ( VSC ) , singura anormalitate este faptul ca , rareori, cand schimba vitezele ( automata ) , inainte sa schimbe viteza, turatia creste cu 500-1000.
    Am avut aceeasi problema acum 2 luni, dar a disparut la fel de repede cum a aparut si nu m-am deranjat sa verific codurile de eroare.

    Intrebarea e, acesti martori activati pot face motorul sa nu mai functioneze in parametrii normali sau chiar e o problema pe partea de injectie?

    Multumesc mult

    PS Astazi ma duc sa verific codurile de eroare, va tin la curent..in caz ca va intereseaza

    Comment


    • #32
      Pune niste coduri, sa vedem despre ce e vorba.
      Cum am zis si in pagina anterioara, becurile alea se aprind dintr-o gramada de motive.

      Comment


      • #33
        Salut, din pacate, baiatul de la service a sters erorile( dupa stergere nu au ramas), dar, erau pe un injector.
        In total au fost 9 erori, cutie de viteze, ABS si injectie motor.

        Cred ca le are salvate in log-ul programului, o sa le pun aici.

        Oricum, asta a fost picatura care a umplut paharul, probleme cu balamalele usilor, greieri, piese care nu se gasesc ( planetara ) si rateuri in mers din cauza unor erori care apar peste noapte ( nu sunt doar eu cu aceste erori false dupa cum dovedeste acest topic ) , masina e la vanzare....
        Pana cand reusesc sa o vand, va tin la curent cu orice mai apare la "cea mai fiabila masina"

        Multumesc si ... o viata de sofer fara probleme !

        Comment


        • #34
          Pai nu asa se face la diagnoza. Se ia fiecare eroare si se incearca sa se rezolve sau sa se inteleaga din ce cauza a aparut. Faptu ca doar le-a sters fara sa faca nimic si nici macar sa inteleaga ce e acolo, nu rezolva problema.

          Comment


          • #35
            Pai ce sa inteleaga..daca ei atat stiu sa faca cu testerul ala? Sa faci diagnoza presupune sa ai fi invatat ceva..ei sunt lemn-Tanase.

            Comment


            • #36
              Nu am ce sa le cer, ei atat stiu, sa stearga erorile si apoi sa spere ca nu mai apar, cei de la Toyota Nord, Inchcape sau cum dracu' se numesc, in afara faptului ca se bat pe 2 testere, habar nu au cum sa le foloseasca.
              Acum, ca am "rezolvat" cu erorile care imi aparusera, am alta mica problema cu masina, fum albastru ( probabil consum ulei ) fara alte probleme.
              Mi am facut programare de la GTC Auto Popesti Leordeni, din cate am citit, sunt singurii care au cat de cat habar de Toyota/Lexus.

              Daca imi puteti recomanda un tester pentru Toyota, v-as fi recunoscator.

              Va multumesc.

              Comment


              • #37
                Originally posted by crash21 View Post
                Nu am ce sa le cer, ei atat stiu, sa stearga erorile si apoi sa spere ca nu mai apar, cei de la Toyota Nord, Inchcape sau cum dracu' se numesc, in afara faptului ca se bat pe 2 testere, habar nu au cum sa le foloseasca.
                Acum, ca am "rezolvat" cu erorile care imi aparusera, am alta mica problema cu masina, fum albastru ( probabil consum ulei ) fara alte probleme.
                Mi am facut programare de la GTC Auto Popesti Leordeni, din cate am citit, sunt singurii care au cat de cat habar de Toyota/Lexus.

                Daca imi puteti recomanda un tester pentru Toyota, v-as fi recunoscator.

                Va multumesc.
                Ia legatura cu Toyota Focsani, au unele zile de sambata cand lucreaza , o sa spui dupa aceea daca afost buna ideea mea . Bafta !

                Comment


                • #38
                  Originally posted by vali44 View Post
                  Ia legatura cu Toyota Focsani, au unele zile de sambata cand lucreaza , o sa spui dupa aceea daca afost buna ideea mea . Bafta !

                  Nu stiu ce sa zic, din Bucuresti pana la Focsani e cale lunga, trebuie sa rezolv mai intai cu fumul vietii si cu consumul care a crescut ( 10L/100km in extern ) , stiu cu siguranta ca e vorba de un injector, dar de asemenea trebuie sa verific "pcv crankcase vent valve" (nu stiu denumirea in lb romana) pompa de injectie, debitmetru si o flash-uire calculatorului.

                  Daca nu rezolv nimic cu baietii de la GTC Auto, cu siguranta la Focsani ajung.

                  Multumesc mult

                  Comment


                  • #39
                    Daca e vorba de 2.2dcat si aveti DPF pe masina sau l-ati dat jos fara resoftare, fumul este de la regenerarile DPFului. Se rezolva doar prin anularea DPFului din soft.
                    Toyotele nu prea dau erori de filtru de particule, ci merg asa pana se colmateaza de tot filtrul, sau se infunda si nu mai porneste masina, fumega des din cauza regenerarilor dese etc.
                    Aparitia fumului inexplicabil se traduce prin regenerari dese, presiune diferentiala mare in filtru si interiorul filtrului in stare foarte proasta astfel ca fumul trece prin el.
                    Cunosc cazuri de turbo schimbat, al 5lea injector schimbat, injectoare schimbate si masina se comporta la fel.

                    Comment


                    • #40
                      Check+vsc+trc off

                      Ieri s-au aprins si la mine toate 3 (CHECK+VSC+TRC OFF). am pus-o pe un tester si a dat ceva eroare la EGR (tester de la un service renault)....cei de acolo au spus ca ar trebuiu scos si curatat. masina are 90.000 de km, majoritatea facuti prin oras. Lor li s-a parut ciudat ca nu au putut sterge eroarea.
                      este cineva care ma poate lamuri? care a patit-o si a rezolvat problema?
                      Mentionez ca nu am observat nici o diferenta la motor...masina functioneaza in parametri normali.

                      va multumesc mult!
                      Toyota Avensis 2.0 D-4D

                      Comment


                      • #41
                        Daca nu merge stearsa eroarea probabil EGRul e defect, cumperi altul si ceau-bau.
                        Il mai poti si anula din soft, daca esti interesat.
                        Daca mergi asa cu el, vei colmata filtrul de particule, si atunci e si mai trist.

                        Comment


                        • #42
                          Salut alex_1990, am avut exact aceeasi problema pe masina mea. Mergeam cu masina si dintr-o data a inceput sa nu mai "traga", atunci s-au aprins cei 3 martori in bord. Dupa foarte putin timp masina a inceput sa se comporte normal.
                          Am facut o diagnoza si mi-a dat DTC "P0400 Exhaust Gas Recirculation Flow Malfunction" adica valva EGR infundata.
                          Ca sa scap de martorii din bord i-am facut la masina un Self Diagnose pe Cd player si martorii au disparut. Poti sa incerci si vezi daca functioneaza si la tine.

                          Numai bine!

                          Late edit: Masina este Avensis 2007, 2.2 D4D
                          Last edited by gambit; 12-22-2016, 09:16 AM.

                          Comment


                          • #43
                            Stersul erorilor nu inseamna ca problema s-a rezolvat si ca valva egr s-a desfundat din butoane.
                            Se da jos, se curata, se cumpara alta, se anuleaza.
                            Restul va daramati masinile degeaba si apoi va treziti cu filtrele de particule distruse.
                            P.S. Toyota nu va da nicio avertizare de DPF infundat, cel putin cele vechi asa fac. Se infunda atat de tare incat nu mai porneste masina, dar niciun cod de eroare sau becuri aprinse.

                            Comment


                            • #44
                              Am avut problema cu EGR .cand am venit ieri de la munte (mers in coloana motor subturat ) iar astazi am rezolvat problema ,am cumparat inainte de sarbatoriori un Spray TUNAP 926 de aici https://www.olx.ro/oferta/spray-tuna...r-ID7xU5Q.html initial am fost sceptic cu privire la eficacitatea acestui spray,dar astazi am fost la un service adevarat a demontat si a dat cu spray ,sa curatit perfect .

                              Comment


                              • #45
                                Mie mi l-a scos si mi l-a bagat intr-un vas cu nu stiu ce. Dupa 15 minute l-a scos si arata ca scos din cutie.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Logan | Dacia Logan |Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google