Announcement

Collapse
1 of 2 < >

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul ForumToyota.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Forumtoyota au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Forumtoyota nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul ForumToyota(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul ForumToyota(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
2 of 2 < >

>>>REGULAMENT<<<

Reguli privind utilizarea forumului www.forumtoyota.ro

1. Principii generale

În continuare, dorim sa lamurim un principiu care guverneaza orice comunitate, site de pe Internet. Din momentul în care ai tastat adresa site-ului, ai intrat pe proprietate privata, unde gazda are dreptul societati democrate, acela de a administra dupa cum crede de cuviinta. Nu trebuie ca aceste cuvinte sa te sperie, nu am creat forumul doar pentru noi însine ci dorim sa formam o comunitate bazata pe oameni care respecta regulile noastre. De aceea trebuie sa stii ca, daca doresti sa te integrezi în aceasta comunitate, trebuie sa te supui regulilor de mai jos, ce au fost create de niste oameni, pentru niste oameni. Daca un principiu enuntat nu coincide cu un principiu de-al tau la care nu poti renunta, esti invitat, sa renunti frecventarea forumului, eventual sa-l frecventezi doar citindu-l si fara a interveni.

Sa lamurim acum cine sunt gazdele acestei comunitati:

Administratorii

a) Administratorii sunt persoanele care detin acest forum si se ocupa atat cu partea tehnica a sa cat si cu partea administrativa.
b)Administratorii au dreptul de a gestiona orice mesaj de pe acest forum si nu raspund in fata celorlalti membri pentru actiunile lor.

Moderatorii

a) Moderatorii sunt persoane care au dreptul de a gestiona mesajele celorlalti utilizatori ai forumului.
b) Moderatori se supun, ca oricare alt utilizator, acestui regulament si au grija ca el sa fie respectat.
c) Gestionarea mesajelor se face respectand prezentul regulament, abaterile grave sau repetate de la aceasta regula soldandu-se cu retragerea dreptului de a modera.
d) Functia de moderator nu implica privilegii ci responsabilitati. Functia de moderator implica posibilitatea de a edita, muta, sterge sau bloca mesajele celorlalti utilizatori.
e) Functia de moderator este propusa si acordata doar de catre administratori si nimeni nu poate interveni in privinta aceasta.
f) Moderatorilor li se poate retrage dreptul de moderare doar de catre administratori fara explicatii.
g) Desi nu este necesar, moderatorii pot da explicatii pentru actiunile lor.

2. Reguli si recomandari

1. Forumul Forumtoyota.ro este deschis tuturor persoanelor, indiferent de nationalitate, sex, religie, clasa sociala etc. Totusi, cunoasterea foarte buna a limbii române scrise este obligatorie. Recomandam, cunoasterea limbii engleze la un nivel suficient pentru a întelege un text tehnic. Exprimarea scrisa este, prin definitie, mai complexa decât cea orala si, prin urmare, încearca sa te faci înteles prin ceea ce scrii. În unele contexte este indicata o exprimare cât mai apropiata de cea literara, în alte contexte mai relaxate se poate folosi si un limbaj familiar însa în ambele cazuri este foarte important sa fii înteles cât mai usor de catre ceilalti.

2. Pe lânga cunoasterea limbii, este necesara cunoasterea regulilor de baza ale limbajului scris, dupa cum urmeaza:
- scrierea cu înflorituri (k, sh, tz, y) este interzisa, cu exceptia cazurilor în care pot aparea confuzii;
- spatiu se lasa dupa si nu înainte de semnele de punctuatie; semne de punctuatie sunt inclusiv semnele de exclamare si întrebare;
- nu se lasa spatiu dupa prima paranteza, nici înaintea celei de-a doua; se lasa, în schimb, înaintea primei paranteze;
- un singur semn de exclamare sau de întrebare este de cele mai multe ori suficient, trei semne sunt considerate maximul admis.
- orice propozitie începe cu litera mare, orice nume propriu începe cu litera mare (acest punct este doar o recomandare);
- numarul punctelor de suspensie este trei si nici mai mult de trei;
- scrierea cu diacritice este optionala;
- scrierea nejustificata cu majuscule, litere îngrosate, italice, subliniate, cu culori sau alte artificii este interzisa.
În general, tineti cont de faptul ca un post trebuie sa poata fi citit rapid.
Orice abatere de la regulile de mai sus îngreuneaza parcurgerea textului si enerveaza inutil cititorul. Cine doreste cu orice pret sa iasa în evidenta, o poate face în alt mod, nu "chinuind" ceilalti membri ai comunitatii.

3. Fiecare utilizator este identificat printr-un singur nume de utilizator (user). Înregistrarea sub alt nume a aceleiasi persoane se numeste "clona";
clonele sunt interzise. Daca ai uitat parola, exista o functie pentru recuperarea ei pe care esti rugat sa o folosesti sau, în cel mai rau caz, poti apela la un administrator care te va ajuta.

4. Nu jigni, nu declansa scandaluri (asa-zisele "flame-uri"). Faptul ca esti nervos, chiar daca ai dreptate, nu îti scuza comportamentul. Nu vor fi tolerati cei care se ascund în spatele anonimatului pentru a aduce jigniri sau injurii altor utilizatori sau unor institutii. Chiar daca sunt folosite stelute, "beep"-uri în loc de cuvintele explicite, acest lucru nu ajuta cu nimic pentru ca aici intentia conteaza.
Nu sunt acceptate discutiile explicite privind promovarea oricarui tip de activitate ilegala sau imorala (warez, pornografie, xenofobie, rasism etc).

5. Posturile monosilabice, care nu aduc nimic bun discutiei ("cool", "de acord", "super", "rulz", "vreau si eu d-ala") sunt interzise. Nu suntem pe un canal de IRC ci pe un forum, daca nu va puteti abtine cautati alte comunitati în care aceste lucruri sunt permise.

6. Posturile trebuie sa fie bazate pe argumente, nu pe opinii subiective.
Trebuie acordata mare grija discutiilor contradictorii, gen benzina vs diesel, unde subiectivitatea tinde sa depaseasca anumite limite.

7. Nu se ofera nici un fel de premiu celui care posteaza cit mai multe mesaje. Nu se face nici o diferentiere intre cei care posteaza mai des si cei care posteaza mai rar. In afara de citeva titulaturi care sint doar cu numele si nu confera nici un fel de alte facilitati nu se face nici o distinctie intre cei cu posturi multe si cei cu posturi putine. In concluzie, scrieti numai daca aveti ceva de spus.

8. Ne rezervam dreptul ca, dupa un numar variabil de posturi (ce de regula nu va fi mai mare de 10-20) sa retragem dreptul de a posta pentru userii care nu corespund cerintelor noastre. Faptul ca ai câteva categorii unde poti posta liber, nu înseamna ca poti sa te complaci în postura de membru si sa "poluezi" astfel discutiile fara a respecta regulamentul.

9. Înainte de a deschide un thread nou, este recomandat sa urmezi etapele descrise în continuare:
- apeleaza la functia Search a forumului pentru ca e posibil ca subiectul sa mai fi fost discutat;
- daca ai posibilitatea si rabdarea necesara, citeste mai multe discutii legate (chiar si vag) de subiectul pe care intentionezi sa-l deschizi; s-ar putea sa gasesti raspunsul în alta discutie, cu subiect aparent diferit de ceea ce cauti si care nu apare la cautare.

10. Daca te-ai decis sa deschizi un thread nou, ai grija ca titlul sau sa fie scris citet si sa reflecte pe cât posibil subiectul abordat. Asadar, titlul "Problema cu ambreiajul" este de preferat fata de "Am o problema".

11. Daca thread-ul se refera la o problema, ofera cât mai multe detalii despre aceasta si nu astepta ca ceilalti utilizatori sa-ti ceara detaliile. Spre exemplu, enunta de la început anul de frabricatie, motorul, codul motorului etc, facând referire inclusiv la componentele care nu-ti par importante, e mai bine sa oferi detalii în plus decât în minus.

12. Citeste, daca se poate, tot ce s-a discutat într-un anumit thread. Este scuzabil repetarea unei întrebari la care s-a raspuns în ce-a de-a saptea pagina din cele 40 dar este inacceptabil pentru un thread de 2-3 pagini.

13. Pentru ca ideea postului sa fie mai clara, poti apela la smilies, însa nu abuza de ei. Ca si semnele de exclamare, folosirea lor repetata si în numar mare deranjeaza.

14. Butonul Quote ("citat") ajuta în momentul în care se doreste citarea unui pasaj din alt post (propriu sau apartinând altcuiva), pentru a face referire la el. Acest lucru are sens doar daca acel post nu este chiar ultimul, în caz contrar acesta se va repeta în mod inutil.

15. Daca doresti sa editezi (modifici) un post, ai la dispozitie 5 minute( pentru aceasta. Totusi, daca dupa acel post exista interventii ale altor utilizatori, iar prin modificare sensul postului tau este schimbat total, acea succesiune de posturi nu va mai avea nici un înteles. Este, asadar, interzisa aceasta practica.

16. Remarcile "paternale" sunt acele remarci facute de catre utilizatorii obisnuiti care se erijeaza în "conducatorul absolut", fara a avea acest drept. Nu trebuie uitat faptul ca cei desemnati sa faca ordine sunt moderatorii. Cel mult, se va acorda acest drept membrilor de valoare si cu vechime.

17. Scandalurile pornite împotriva unor dealeri/service-uri sunt interzise.
Daca o firma te-a nemultumit si doresti sa pornesti o discutie pe aceasta tema, trebuie sa o faci civilizat, cu argumente solide (mergând pâna la prezentarea de documente doveditoare, în caz ca ti se cere acest lucru). Chiar si faptul ca firma respectiva are o atitudine reprobabila nu justifica un comportament jignitor la adresa ei.

18. Anunturile publicitare trebuie însotite de detalii complete, incluzând pretul, modalitatea de contact, eventual specificatiile complete ale produsului si/sau imaginea sa. Titlul thread-ului trebuie sa specifice explicit actiunea de cumparare/vânzare si produsul (produsele) în cauza. Sunt interzise comentariile pe marginea unui produs, nu iti convine pretul/starea lui, nu te obliga nimeni sa-l cumperi.
Nu se permite "UP" la mai putin de 24 de ore.

19. Semnatura este un text optional ce va fi atasat fiecarui post, la sfârsitul acestuia. Nu se accepta semnaturi lungi (maxim 3 linii). Introducerea unui link spre un alt site este permisa numai cu agrementul moderatorilor forumului. Se accepta imagini in semnatura la dimensiunea maxima de 150 x 15 pixel. Orice depasire a acestei dimensiuni poate fi sanctionata cu un warning. Moderatorii au dreptul de a edita semnatura fara o instiintare prealabila a userului.

20. Daca nu poti sau nu doresti sa respecti acest regulament, singura solutie consta în încetarea participarii la acest forum. În caz contrar, vom fi nevoiti sa luam toate masurile necesare pentru ca forumul Forumtoyota.ro sa-si desfasoare existenta în bune conditii, incluzând interzicerea dreptului de a mai posta (ban-area), temporara sau pe termen nelimitat. Încetarea activitatii pe forum se face "ca atare", fara a fi întreprinsa nici o actiune din partea nimanui. Asadar, nu cere sa-ti fie sters user-ul, nu-ti sterge propriile posturi, nu scrie posturi kilometrice pline de acuze la adresa administratiei, nici aici si nici pe alte forumuri. Cu alte cuvinte încearca sa parasesti decent comunitatea iar membrii acesteia sa-si aduca aminte cu placere de activitatea ta.

21. Administratorii si moderatorii forumului vor avea intotdeauna ultimul cuvint si nu sunt obligati sa dea explicatii. Este frumos din partea lor atunci cind se explica dar de cele mai multe ori, explicarea fiecarui gest in parte ar necesita mult prea mult timp - iar timpul este un material pretios, cel putin pentru noi. Daca cineva se simte cu totul si cu totul nedreptatit sau abuzat este rugat sa trimita un email administratorilor forumului si va fi tratat cu toata atentia cuvenita.

22. Ultima si cea mai importanta dar oarecum evaziva regula - se recomanda mentinerea discutiilor in cadrul obiectivului principal al acestui forum - MASINILE TOYOTA- vor fi descurajate in mare masura discutiile total pe dinafara. Se admit exceptii in cazul unor subiecte de interes pentru toata lumea - care sint acestea - ramine a se stabili de catre moderatorul forumului in cauza, la fata locului.

23.La sectiunea "Toyota-masina mea" nu se accepta comentarii inutile de genul "Sa o stapanesti sanatos" , "sa-ti traiasca masina" , "multi kilometrii" etc.
Rugam sa va rezumati strict la intrebari si comentarii legate de masina

Concluzii

Nu trebuie sa consideri aceste reguli ca fiind îndreptate împotriva ta. Nu sunt decât niste masuri menite sa creeze un forum de calitate.Din pacate, experienta a demonstrat ca, daca se porneste de la premisa ca noul-venit sa aiba drepturi egale cu membrii vechi, forumul a suferit o scadere drastica de calitate, aceasta pe lânga necesitatea unei munci titanice din partea moderatorilor pentru a se mentine ordinea. De aceea am adoptat masurile de mai sus care presupun, pentru membrii de valoare, un mic efort în primele zile de la înscriere. Speram ca acest efort sa fie din plin meritat.

Se accepta sugestii de imbunatatire (si e chiar recomandat sa o faceti fiind in interesul vostru) atat in ceea ce priveste prezentul regulament cat si in ceea ce priveste forumul sau site-ul ca functionalitate sau continut.

Speram sa te simti bine în aceasta comunitate, sa facem schimb de experienta legata de marca Toyota.
See more
See less

Intrebare schimbare ulei transmisie 1.33 VVT-i

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Intrebare schimbare ulei transmisie 1.33 VVT-i

  Salutare,
  Ajutati-ma cu un raspuns la o intrebare : Este musai sa schimb uleiul pt transmisie (cutie de viteze manuala) acum la revizia de 60k de km daca a fost schimbat in feb 2011 pe cand masina avea 28927km (acum are 60338km) ? in carte scrie ca trebuie schimbat la 60 000 sau 3 ani ..dar nah..nu imi face probleme si parca nu as vrea sa-l schimb acum avand in vedere ca s-a mers doar ~30 000km de la ultimul schimb..voi ce ziceti?
  Toyota Yaris 1.3 VVT-i SOL (SCP90) / 11.2005 / 2SZ-FE / 5 Doors hatchback SilverGrey

 • #2
  Originally posted by geographu View Post
  Salutare,
  Ajutati-ma cu un raspuns la o intrebare : Este musai sa schimb uleiul pt transmisie (cutie de viteze manuala) acum la revizia de 60k de km daca a fost schimbat in feb 2011 pe cand masina avea 28927km (acum are 60338km) ? in carte scrie ca trebuie schimbat la 60 000 sau 3 ani ..dar nah..nu imi face probleme si parca nu as vrea sa-l schimb acum avand in vedere ca s-a mers doar ~30 000km de la ultimul schimb..voi ce ziceti?
  Sfatul meu este sa nu-l schimbi acum dar sa urmaresti sa-l schimbi cam la 60-70000 km . Nu-ti fa griji, eu l-am schimbat la Avensis la 90000km si 8 ani . Sa folosesti ulei original nu din cele recomandate de unii pe motiv ca *sunt de firma nemteasca* !!!

  Comment


  • #3
   Originally posted by vali44 View Post
   Sfatul meu este sa nu-l schimbi acum dar sa urmaresti sa-l schimbi cam la 60-70000 km . Nu-ti fa griji, eu l-am schimbat la Avensis la 90000km si 8 ani . Sa folosesti ulei original nu din cele recomandate de unii pe motiv ca *sunt de firma nemteasca* !!!
   pai masinuta are deja 60 000km Vali..si 10 ani varsta..faza e ca nu stiu ce s-a bagat atunci cand s-a facut schimbul la 28 000km..a fost facut la reprez Brasov..stiu eu oare ca a fost ulei desigilat atunci sau din recuperari? de asta mi-e teama mai mult..si m-am gandit ca daca tot schimb ulei motor si filtre, sa o fac si pe asta (respectand cerintele din carte) ..cat despre alegerea tipului..m-am luat dupa parerea unui coleg de forum cum ca Ravenol MTF-3 SAE 75W e o "idee" mai bun decat cel OEM Toyota si sa merg pe el..oscilez intre OEM si AM

   OFFTOPIC: confirma-mi te rog daca 2SZ-FE Yaris 11.2005 64kW are distributie pe lant sau curea? caci in carte scrie inlocuire curea la 105 000km si pe un Maintenance Schedule am gasit ca scrie inlocuire la 150 000km..chain timing (lant distributie) nu ar trebui sa fie lifetime? si doar se verifica/inlocuiesc intinzatoarele dupa un anumit nr de km? (sorry de intrebarea de noob, dar vin de pe un Opel Astra F cu transmisie pe curea si nu prea stiu multe de distributia pe lant ) . Stima!
   Toyota Yaris 1.3 VVT-i SOL (SCP90) / 11.2005 / 2SZ-FE / 5 Doors hatchback SilverGrey

   Comment


   • #4
    Originally posted by geographu View Post
    pai masinuta are deja 60 000km Vali..si 10 ani varsta..faza e ca nu stiu ce s-a bagat atunci cand s-a facut schimbul la 28 000km..a fost facut la reprez Brasov..stiu eu oare ca a fost ulei desigilat atunci sau din recuperari? de asta mi-e teama mai mult..si m-am gandit ca daca tot schimb ulei motor si filtre, sa o fac si pe asta (respectand cerintele din carte) ..cat despre alegerea tipului..m-am luat dupa parerea unui coleg de forum cum ca Ravenol MTF-3 SAE 75W e o "idee" mai bun decat cel OEM Toyota si sa merg pe el..oscilez intre OEM si AM

    OFFTOPIC: confirma-mi te rog daca 2SZ-FE Yaris 11.2005 64kW are distributie pe lant sau curea? caci in carte scrie inlocuire curea la 105 000km si pe un Maintenance Schedule am gasit ca scrie inlocuire la 150 000km..chain timing (lant distributie) nu ar trebui sa fie lifetime? si doar se verifica/inlocuiesc intinzatoarele dupa un anumit nr de km? (sorry de intrebarea de noob, dar vin de pe un Opel Astra F cu transmisie pe curea si nu prea stiu multe de distributia pe lant ) . Stima!
    Sincer sa fiu nu stiu ce safturi sa-ti dau ... uleiul pentru cutia de viteze este bine sa-l pui pe cel original , vezi ca este un forum unde se vand piese si consumabile originale . Preturile sunt mult mai mici ca in reprezentanta . Cat priveste distributia masinii tale , habar nu am . Yarisul nevestei mele este din 2006 si are distributia pe lant . Specificatia de inlocuire a curelei la 105000 km se refera strict la cureaua de accesorii , adica cea care antreneaza alternatorul, pompa de apa si Ac-ul . Recomand schimbarea ei la 90000km , eu asa am schimbat la ambele masini din familie . Daca e pe lant nu ar trebui sa-ti faci probleme , e fara schimbare . Nu mai ai Manualul Utilizatorului ? Acolo ar trebui sa scrie , daca nu , faci un drum la reprezentanta sa-ti spuna ei ce distributie ai la masina .

    Comment


    • #5
     Originally posted by vali44 View Post
     Sincer sa fiu nu stiu ce safturi sa-ti dau ... uleiul pentru cutia de viteze este bine sa-l pui pe cel original , vezi ca este un forum unde se vand piese si consumabile originale . Preturile sunt mult mai mici ca in reprezentanta . Cat priveste distributia masinii tale , habar nu am . Yarisul nevestei mele este din 2006 si are distributia pe lant . Specificatia de inlocuire a curelei la 105000 km se refera strict la cureaua de accesorii , adica cea care antreneaza alternatorul, pompa de apa si Ac-ul . Recomand schimbarea ei la 90000km , eu asa am schimbat la ambele masini din familie . Daca e pe lant nu ar trebui sa-ti faci probleme , e fara schimbare . Nu mai ai Manualul Utilizatorului ? Acolo ar trebui sa scrie , daca nu , faci un drum la reprezentanta sa-ti spuna ei ce distributie ai la masina .
     pai oricum nu l-as fi cumparat din reprezentanta (nu sunt asa masochist :P ) ..dar pe site-ul de piese originale toyota ei il vand la 64 de lei litrul si ravenolul se vinde cu 72 de lei litrul..deci diferentele de pret sunt mici..nu e ca si cum as baga in motor un ulei de proasta calitate la 15 lei litrul gen!

     am si cartea de service si manualul utilizatorului si in cartea de service, cu intervalele de schimbare scrie clar in romaneste "curea de distributie si intinzatoare la 105 000 km" si sub fraza asta scrie " curea de antrenare exterioare la 105 000 km sau 6 ani" ..de asta sunt contrariat! Ce versiunea de Yaris are sotia ta? SCP90(H) sau SCP1 (SCP10)? Stima!
     Toyota Yaris 1.3 VVT-i SOL (SCP90) / 11.2005 / 2SZ-FE / 5 Doors hatchback SilverGrey

     Comment


     • #6
      Originally posted by geographu View Post
      pai oricum nu l-as fi cumparat din reprezentanta (nu sunt asa masochist :P ) ..dar pe site-ul de piese originale toyota ei il vand la 64 de lei litrul si ravenolul se vinde cu 72 de lei litrul..deci diferentele de pret sunt mici..nu e ca si cum as baga in motor un ulei de proasta calitate la 15 lei litrul gen!

      am si cartea de service si manualul utilizatorului si in cartea de service, cu intervalele de schimbare scrie clar in romaneste "curea de distributie si intinzatoare la 105 000 km" si sub fraza asta scrie " curea de antrenare exterioare la 105 000 km sau 6 ani" ..de asta sunt contrariat! Ce versiunea de Yaris are sotia ta? SCP90(H) sau SCP1 (SCP10)? Stima!
      In cazul acesta , masina ta are distributia pe curea . Cea de antrenare este cea despre care ti-am spus anterior . Cauta piese si lichide pentru masina ta pe revizietoyota.ro, trimite si prin curier cu plata ramburs . P.S. Yarisul nevestei este diesel P90.

      Comment


      • #7
       Originally posted by vali44 View Post
       In cazul acesta , masina ta are distributia pe curea . Cea de antrenare este cea despre care ti-am spus anterior . Cauta piese si lichide pentru masina ta pe revizietoyota.ro, trimite si prin curier cu plata ramburs . P.S. Yarisul nevestei este diesel P90.
       inseamna ca doar diesel-ul a primit lant de distributie ..pe revizietoyota.ro gasesc doar ulei transmisie cu indicativul 75W90..iar la mine in carte scrie 75W..deci nu e bun ce au cei pe revizietoyota.ro! Stima!
       Toyota Yaris 1.3 VVT-i SOL (SCP90) / 11.2005 / 2SZ-FE / 5 Doors hatchback SilverGrey

       Comment


       • #8
        Originally posted by geographu View Post
        pai oricum nu l-as fi cumparat din reprezentanta (nu sunt asa masochist :P ) ..dar pe site-ul de piese originale toyota ei il vand la 64 de lei litrul si ravenolul se vinde cu 72 de lei litrul..deci diferentele de pret sunt mici..nu e ca si cum as baga in motor un ulei de proasta calitate la 15 lei litrul gen!

        am si cartea de service si manualul utilizatorului si in cartea de service, cu intervalele de schimbare scrie clar in romaneste "curea de distributie si intinzatoare la 105 000 km" si sub fraza asta scrie " curea de antrenare exterioare la 105 000 km sau 6 ani" ..de asta sunt contrariat! Ce versiunea de Yaris are sotia ta? SCP90(H) sau SCP1 (SCP10)? Stima!
        Distributia este pe lant, deci nu ai de ce sa-ti faci griji cu schimbatul ei.
        Legat de cureaua de accesorii e recomandat sa o schimbi chiar daca nu ai nr. de km precizati in carte, asta daca nu a fost schimbata recent, oricum se poate observa daca e imbatranita sau nu.
        Ulei de transmisie iti recomand OEM, in manual e recomandat LV 75W MT, cod 08885-81001, iar pe siteul invocat, la motorul pe care il ai, e recomandat 75W90, cod 08885-80606.
        Eu, recent, am mers pe recomandarea manualului si nu am observat vreo modificare in comportamentul cutiei. pe site il gasesti la motorul de 1,33.

        Comment


        • #9
         Iti recomand sa te gandesti si la un set de bujii, daca nu au mai fost schimbate.

         Comment


         • #10
          Originally posted by agryn View Post
          Iti recomand sa te gandesti si la un set de bujii, daca nu au mai fost schimbate.
          au fost..la 32200 km/ 06.07.2012 (atunci a fost schimbata si cureaua de transmisie) ..doar ca trebuie sa ma uit la ele sa vad daca sunt Denso clasice sau Iridium ca sa stiu cand urmeaza sa le schimb next time!
          Toyota Yaris 1.3 VVT-i SOL (SCP90) / 11.2005 / 2SZ-FE / 5 Doors hatchback SilverGrey

          Comment


          • #11
           Originally posted by agryn View Post
           Distributia este pe lant, deci nu ai de ce sa-ti faci griji cu schimbatul ei.
           Legat de cureaua de accesorii e recomandat sa o schimbi chiar daca nu ai nr. de km precizati in carte, asta daca nu a fost schimbata recent, oricum se poate observa daca e imbatranita sau nu.
           Ulei de transmisie iti recomand OEM, in manual e recomandat LV 75W MT, cod 08885-81001, iar pe siteul invocat, la motorul pe care il ai, e recomandat 75W90, cod 08885-80606.
           Eu, recent, am mers pe recomandarea manualului si nu am observat vreo modificare in comportamentul cutiei. pe site il gasesti la motorul de 1,33.
           pai asta zice si autokat..ca ar fi pe lant..insa cartea mea de service zice sa o schimb la 105 000 km..de aici si nedumerirea! curea de transmisie arata bine..nu are semne de imbatranire!
           Toyota Yaris 1.3 VVT-i SOL (SCP90) / 11.2005 / 2SZ-FE / 5 Doors hatchback SilverGrey

           Comment

           Working...
           X
           Logan | Dacia Logan |Anulare DPF
           Politica de Securitate Google