Announcement

Collapse
1 of 2 < >

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul ForumToyota.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Forumtoyota au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Forumtoyota nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul ForumToyota(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul ForumToyota(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
2 of 2 < >

>>>REGULAMENT<<<

Reguli privind utilizarea forumului www.forumtoyota.ro

1. Principii generale

În continuare, dorim sa lamurim un principiu care guverneaza orice comunitate, site de pe Internet. Din momentul în care ai tastat adresa site-ului, ai intrat pe proprietate privata, unde gazda are dreptul societati democrate, acela de a administra dupa cum crede de cuviinta. Nu trebuie ca aceste cuvinte sa te sperie, nu am creat forumul doar pentru noi însine ci dorim sa formam o comunitate bazata pe oameni care respecta regulile noastre. De aceea trebuie sa stii ca, daca doresti sa te integrezi în aceasta comunitate, trebuie sa te supui regulilor de mai jos, ce au fost create de niste oameni, pentru niste oameni. Daca un principiu enuntat nu coincide cu un principiu de-al tau la care nu poti renunta, esti invitat, sa renunti frecventarea forumului, eventual sa-l frecventezi doar citindu-l si fara a interveni.

Sa lamurim acum cine sunt gazdele acestei comunitati:

Administratorii

a) Administratorii sunt persoanele care detin acest forum si se ocupa atat cu partea tehnica a sa cat si cu partea administrativa.
b)Administratorii au dreptul de a gestiona orice mesaj de pe acest forum si nu raspund in fata celorlalti membri pentru actiunile lor.

Moderatorii

a) Moderatorii sunt persoane care au dreptul de a gestiona mesajele celorlalti utilizatori ai forumului.
b) Moderatori se supun, ca oricare alt utilizator, acestui regulament si au grija ca el sa fie respectat.
c) Gestionarea mesajelor se face respectand prezentul regulament, abaterile grave sau repetate de la aceasta regula soldandu-se cu retragerea dreptului de a modera.
d) Functia de moderator nu implica privilegii ci responsabilitati. Functia de moderator implica posibilitatea de a edita, muta, sterge sau bloca mesajele celorlalti utilizatori.
e) Functia de moderator este propusa si acordata doar de catre administratori si nimeni nu poate interveni in privinta aceasta.
f) Moderatorilor li se poate retrage dreptul de moderare doar de catre administratori fara explicatii.
g) Desi nu este necesar, moderatorii pot da explicatii pentru actiunile lor.

2. Reguli si recomandari

1. Forumul Forumtoyota.ro este deschis tuturor persoanelor, indiferent de nationalitate, sex, religie, clasa sociala etc. Totusi, cunoasterea foarte buna a limbii române scrise este obligatorie. Recomandam, cunoasterea limbii engleze la un nivel suficient pentru a întelege un text tehnic. Exprimarea scrisa este, prin definitie, mai complexa decât cea orala si, prin urmare, încearca sa te faci înteles prin ceea ce scrii. În unele contexte este indicata o exprimare cât mai apropiata de cea literara, în alte contexte mai relaxate se poate folosi si un limbaj familiar însa în ambele cazuri este foarte important sa fii înteles cât mai usor de catre ceilalti.

2. Pe lânga cunoasterea limbii, este necesara cunoasterea regulilor de baza ale limbajului scris, dupa cum urmeaza:
- scrierea cu înflorituri (k, sh, tz, y) este interzisa, cu exceptia cazurilor în care pot aparea confuzii;
- spatiu se lasa dupa si nu înainte de semnele de punctuatie; semne de punctuatie sunt inclusiv semnele de exclamare si întrebare;
- nu se lasa spatiu dupa prima paranteza, nici înaintea celei de-a doua; se lasa, în schimb, înaintea primei paranteze;
- un singur semn de exclamare sau de întrebare este de cele mai multe ori suficient, trei semne sunt considerate maximul admis.
- orice propozitie începe cu litera mare, orice nume propriu începe cu litera mare (acest punct este doar o recomandare);
- numarul punctelor de suspensie este trei si nici mai mult de trei;
- scrierea cu diacritice este optionala;
- scrierea nejustificata cu majuscule, litere îngrosate, italice, subliniate, cu culori sau alte artificii este interzisa.
În general, tineti cont de faptul ca un post trebuie sa poata fi citit rapid.
Orice abatere de la regulile de mai sus îngreuneaza parcurgerea textului si enerveaza inutil cititorul. Cine doreste cu orice pret sa iasa în evidenta, o poate face în alt mod, nu "chinuind" ceilalti membri ai comunitatii.

3. Fiecare utilizator este identificat printr-un singur nume de utilizator (user). Înregistrarea sub alt nume a aceleiasi persoane se numeste "clona";
clonele sunt interzise. Daca ai uitat parola, exista o functie pentru recuperarea ei pe care esti rugat sa o folosesti sau, în cel mai rau caz, poti apela la un administrator care te va ajuta.

4. Nu jigni, nu declansa scandaluri (asa-zisele "flame-uri"). Faptul ca esti nervos, chiar daca ai dreptate, nu îti scuza comportamentul. Nu vor fi tolerati cei care se ascund în spatele anonimatului pentru a aduce jigniri sau injurii altor utilizatori sau unor institutii. Chiar daca sunt folosite stelute, "beep"-uri în loc de cuvintele explicite, acest lucru nu ajuta cu nimic pentru ca aici intentia conteaza.
Nu sunt acceptate discutiile explicite privind promovarea oricarui tip de activitate ilegala sau imorala (warez, pornografie, xenofobie, rasism etc).

5. Posturile monosilabice, care nu aduc nimic bun discutiei ("cool", "de acord", "super", "rulz", "vreau si eu d-ala") sunt interzise. Nu suntem pe un canal de IRC ci pe un forum, daca nu va puteti abtine cautati alte comunitati în care aceste lucruri sunt permise.

6. Posturile trebuie sa fie bazate pe argumente, nu pe opinii subiective.
Trebuie acordata mare grija discutiilor contradictorii, gen benzina vs diesel, unde subiectivitatea tinde sa depaseasca anumite limite.

7. Nu se ofera nici un fel de premiu celui care posteaza cit mai multe mesaje. Nu se face nici o diferentiere intre cei care posteaza mai des si cei care posteaza mai rar. In afara de citeva titulaturi care sint doar cu numele si nu confera nici un fel de alte facilitati nu se face nici o distinctie intre cei cu posturi multe si cei cu posturi putine. In concluzie, scrieti numai daca aveti ceva de spus.

8. Ne rezervam dreptul ca, dupa un numar variabil de posturi (ce de regula nu va fi mai mare de 10-20) sa retragem dreptul de a posta pentru userii care nu corespund cerintelor noastre. Faptul ca ai câteva categorii unde poti posta liber, nu înseamna ca poti sa te complaci în postura de membru si sa "poluezi" astfel discutiile fara a respecta regulamentul.

9. Înainte de a deschide un thread nou, este recomandat sa urmezi etapele descrise în continuare:
- apeleaza la functia Search a forumului pentru ca e posibil ca subiectul sa mai fi fost discutat;
- daca ai posibilitatea si rabdarea necesara, citeste mai multe discutii legate (chiar si vag) de subiectul pe care intentionezi sa-l deschizi; s-ar putea sa gasesti raspunsul în alta discutie, cu subiect aparent diferit de ceea ce cauti si care nu apare la cautare.

10. Daca te-ai decis sa deschizi un thread nou, ai grija ca titlul sau sa fie scris citet si sa reflecte pe cât posibil subiectul abordat. Asadar, titlul "Problema cu ambreiajul" este de preferat fata de "Am o problema".

11. Daca thread-ul se refera la o problema, ofera cât mai multe detalii despre aceasta si nu astepta ca ceilalti utilizatori sa-ti ceara detaliile. Spre exemplu, enunta de la început anul de frabricatie, motorul, codul motorului etc, facând referire inclusiv la componentele care nu-ti par importante, e mai bine sa oferi detalii în plus decât în minus.

12. Citeste, daca se poate, tot ce s-a discutat într-un anumit thread. Este scuzabil repetarea unei întrebari la care s-a raspuns în ce-a de-a saptea pagina din cele 40 dar este inacceptabil pentru un thread de 2-3 pagini.

13. Pentru ca ideea postului sa fie mai clara, poti apela la smilies, însa nu abuza de ei. Ca si semnele de exclamare, folosirea lor repetata si în numar mare deranjeaza.

14. Butonul Quote ("citat") ajuta în momentul în care se doreste citarea unui pasaj din alt post (propriu sau apartinând altcuiva), pentru a face referire la el. Acest lucru are sens doar daca acel post nu este chiar ultimul, în caz contrar acesta se va repeta în mod inutil.

15. Daca doresti sa editezi (modifici) un post, ai la dispozitie 5 minute( pentru aceasta. Totusi, daca dupa acel post exista interventii ale altor utilizatori, iar prin modificare sensul postului tau este schimbat total, acea succesiune de posturi nu va mai avea nici un înteles. Este, asadar, interzisa aceasta practica.

16. Remarcile "paternale" sunt acele remarci facute de catre utilizatorii obisnuiti care se erijeaza în "conducatorul absolut", fara a avea acest drept. Nu trebuie uitat faptul ca cei desemnati sa faca ordine sunt moderatorii. Cel mult, se va acorda acest drept membrilor de valoare si cu vechime.

17. Scandalurile pornite împotriva unor dealeri/service-uri sunt interzise.
Daca o firma te-a nemultumit si doresti sa pornesti o discutie pe aceasta tema, trebuie sa o faci civilizat, cu argumente solide (mergând pâna la prezentarea de documente doveditoare, în caz ca ti se cere acest lucru). Chiar si faptul ca firma respectiva are o atitudine reprobabila nu justifica un comportament jignitor la adresa ei.

18. Anunturile publicitare trebuie însotite de detalii complete, incluzând pretul, modalitatea de contact, eventual specificatiile complete ale produsului si/sau imaginea sa. Titlul thread-ului trebuie sa specifice explicit actiunea de cumparare/vânzare si produsul (produsele) în cauza. Sunt interzise comentariile pe marginea unui produs, nu iti convine pretul/starea lui, nu te obliga nimeni sa-l cumperi.
Nu se permite "UP" la mai putin de 24 de ore.

19. Semnatura este un text optional ce va fi atasat fiecarui post, la sfârsitul acestuia. Nu se accepta semnaturi lungi (maxim 3 linii). Introducerea unui link spre un alt site este permisa numai cu agrementul moderatorilor forumului. Se accepta imagini in semnatura la dimensiunea maxima de 150 x 15 pixel. Orice depasire a acestei dimensiuni poate fi sanctionata cu un warning. Moderatorii au dreptul de a edita semnatura fara o instiintare prealabila a userului.

20. Daca nu poti sau nu doresti sa respecti acest regulament, singura solutie consta în încetarea participarii la acest forum. În caz contrar, vom fi nevoiti sa luam toate masurile necesare pentru ca forumul Forumtoyota.ro sa-si desfasoare existenta în bune conditii, incluzând interzicerea dreptului de a mai posta (ban-area), temporara sau pe termen nelimitat. Încetarea activitatii pe forum se face "ca atare", fara a fi întreprinsa nici o actiune din partea nimanui. Asadar, nu cere sa-ti fie sters user-ul, nu-ti sterge propriile posturi, nu scrie posturi kilometrice pline de acuze la adresa administratiei, nici aici si nici pe alte forumuri. Cu alte cuvinte încearca sa parasesti decent comunitatea iar membrii acesteia sa-si aduca aminte cu placere de activitatea ta.

21. Administratorii si moderatorii forumului vor avea intotdeauna ultimul cuvint si nu sunt obligati sa dea explicatii. Este frumos din partea lor atunci cind se explica dar de cele mai multe ori, explicarea fiecarui gest in parte ar necesita mult prea mult timp - iar timpul este un material pretios, cel putin pentru noi. Daca cineva se simte cu totul si cu totul nedreptatit sau abuzat este rugat sa trimita un email administratorilor forumului si va fi tratat cu toata atentia cuvenita.

22. Ultima si cea mai importanta dar oarecum evaziva regula - se recomanda mentinerea discutiilor in cadrul obiectivului principal al acestui forum - MASINILE TOYOTA- vor fi descurajate in mare masura discutiile total pe dinafara. Se admit exceptii in cazul unor subiecte de interes pentru toata lumea - care sint acestea - ramine a se stabili de catre moderatorul forumului in cauza, la fata locului.

23.La sectiunea "Toyota-masina mea" nu se accepta comentarii inutile de genul "Sa o stapanesti sanatos" , "sa-ti traiasca masina" , "multi kilometrii" etc.
Rugam sa va rezumati strict la intrebari si comentarii legate de masina

Concluzii

Nu trebuie sa consideri aceste reguli ca fiind îndreptate împotriva ta. Nu sunt decât niste masuri menite sa creeze un forum de calitate.Din pacate, experienta a demonstrat ca, daca se porneste de la premisa ca noul-venit sa aiba drepturi egale cu membrii vechi, forumul a suferit o scadere drastica de calitate, aceasta pe lânga necesitatea unei munci titanice din partea moderatorilor pentru a se mentine ordinea. De aceea am adoptat masurile de mai sus care presupun, pentru membrii de valoare, un mic efort în primele zile de la înscriere. Speram ca acest efort sa fie din plin meritat.

Se accepta sugestii de imbunatatire (si e chiar recomandat sa o faceti fiind in interesul vostru) atat in ceea ce priveste prezentul regulament cat si in ceea ce priveste forumul sau site-ul ca functionalitate sau continut.

Speram sa te simti bine în aceasta comunitate, sa facem schimb de experienta legata de marca Toyota.
See more
See less

Filtru de particule (DPF) pe Toyota

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Filtru de particule (DPF) pe Toyota

  Ca posesor de Toyota Avensis , an 2005, 2.0 D-4D DCAT, dotata cu filtru de particule, as dorii sa alfu cat mai multe despre modul de exploatare corect al acestei masini. Din pacate a mea masina, are filtru de particule infundat. ( P2002 = Particulate Trap Effieciency Below Threshold ) Ca remediere se poate curata sau scoate definitiv si anula din soft (costa cam 500 euro). Nu stiu ce metoda sa aleg, avand in vedere ca masina circula 80% in conditii de oras.
  - Se poate face regenerare fortata din diagnoza la fel ca la VW?
  - Exista vreo diagnoza gen VAG COM, unde iti arata cat % este gradul de colmatare al DPF? (la fel cum arata la vw?)
  -Cand incepe regenerarea DPF? Numai la drumuri extraurbane?
  - Ce ulei se foloseste special pt masina cu DPF? (Acum am pe ea MOBIL 1 5w30). Care este cel mai bun ulei pt acest tip de motor + DPF?
  - Se poate tine o masina cu DPF in Romania in conditii de oras? Orice sugestie este bine venita.
  - Se merita curatarea chimica a DPF la o firma specializata ? Este o solutie de durata sau doar bani aruncati?

 • #2
  he he he, am scapat de DPF....ura....

  Comment


  • #3
   Cum ai scapat? L-ai scos sau l-ai anulat?

   Comment


   • #4
    L-am anulat cu ajutorul unui emulator ( inca nu se poate anula din soft la Toyota si Lexus), si am scos filtrul propriuzis (adica ceramica din carcasa filtrului de particule), carcasa filtrului a ramas pe masina.
    E pozitionat undeva sub motor, destul de greu de ajuns la el si dat jos de tot, dar merge gaurita ceramica din el si pe masina.
    Bine, toate astea le-a facut un baiat din ploiesti la service, nu eu personal.
    Acum parca merge mai bine masina si cred ca si consuma ceva mai putin.
    Last edited by radduu; 03-26-2014, 19:35 PM.

    Comment


    • #5
     Din noiembrie anul trecut se poate face din soft.
     La unele modele de toyota se face chiar direct pe mufa OBD.
     Pentru mai multe detalii, vezi www.anularedpf.ro

     Comment


     • #6
      nu ti-e frica de rar cu reclama pt dpf off?

      Comment


      • #7
       De ce? E caz penal? Vine RARul peste mine acasa?
       Masinile trec testul de opacitate si ITP si fara filtru de particule : http://www.anularedpf.ro/test-opacit...eliminare-dpf/

       Eu cred ca treaba asta e in avantajul vostru, ca sa nu dati 5000-6000 lei pe filtre de particule noi.
       Attached Files

       Comment


       • #8
        Originally posted by Cristi_Xp View Post
        De ce? E caz penal? Vine RARul peste mine acasa?
        Masinile trec testul de opacitate si ITP si fara filtru de particule : http://www.anularedpf.ro/test-opacit...eliminare-dpf/

        Eu cred ca treaba asta e in avantajul vostru, ca sa nu dati 5000-6000 lei pe filtre de particule noi.
        Da nu este caz penal este un caz moral nu ma asteptam din partea unu admin al unui forum tehnic sa faca o asemenea postare .
        Nu pacaliti rar-ul va pacaliti pe voi inhalind noxe

        Eficiența acestor sisteme este remarcabilă, ajungând de cele mai multe ori la reținerea a 85% din particulele nocive sau chiar și la 100%. Dar filtrele de particule moderne nu aduc numai beneficii, ci și probleme, destul de mari dacă urmărim fenomenul și, practic, serviciile de anulare ale lor apărute în ultimul timp. Filtrul de particule a început să apară la mașini acum aproximativ 10 ani și practic a însemnat unul dintre principalele sisteme tehnologice ce au permis trecerea de la Euro 3 la Euro 4. Un filtru de particule este poziționat pe traseul de evacuare al mașinii și are rolul de a „sparge” particulele nocive de mari dimensiuni în unele de dimensiuni mai mici. La bază, filtrele de particule sunt de mai multe tipuri, însă, în final ele au același rol.
        Toate harburile aduse din vest ,care aia le-au tras pe dreapta deoarece nu mai corespondeau din punct de vedere tehnic (noxe etc ) sunt aduse in tara vandute cu cateva mii euro .iar cel care cumpara asemenea harb (cu cateva sute mii km )are pretentia ca minunatia lui sa fie fata mare anulind filtrul de particue .acest filtru dicteaza norma poluare
        Consultati aceste linck-uri dupa aia postati parerile voastre ;
        http://www.e-automobile.ro/categorie...-sanatate.html
        http://www.auto-bild.ro/headline/fil...fap-39944.html

        Comment


        • #9
         Nu este nici macar o chestie de moralitate, este un serviciu oferit care ajuta clientii si ii scuteste de niste cheltuieli. Filtrul de particule nu modifica noxele, filtru de particule retine particulele de cenusa.
         Cu noxele are treaba catalizatorul. Sunt masini care au norma EURO4 cu filtru de particule si care au norma EURO4 fara filtrul de particule, surpriza? Vezi Dacia logan euro 3 si euro4 1.5 dci ca nu au filtru de particule.
         Filtru de particule este o chestie introdusa obligatoriu la norma EURO5 ...
         Noxele se produc cand motorul functioneaza la temperaturi mari, adica la regenerari, asa ca daca se circula cu DPF spart, infundat cu regenerari foarte dese, ca romanul a avut 3000-4000 eur sa dea pe o masina din Germania si o ia cu DPF ca sa obtina o reducere la taxa de poluare dar nu mai are 2000 sa dea pe un filtru nou si circula asa cu ea, parerea mea e ca e o alternativa mult mai buna.
         Daca nu ar exista alternativa asta, cine isi permite sa dea 2000 eur pe un filtru va da, cine nu, va merge cu el asa pe vecie, sau oricum il va taia de pe masina si va circula asa, cu regenerari dese, fumegand si poluand atmosfera.
         Crede-ma niciunul din clientii care a venit, nu a venit ca sa il dea jos ca era bun, a venit ba ca mergea de 1 an de zile cu el dat jos de pe masina dar neanulat din soft, ba ca nu mai pornea masina ba ca se bloca zilnic, insa niciunul din ei nu a fost interesat de a cumpara altul nou.
         Hai sa o lasam pe asta cu lupul moralist. Pana la urma este un business care ofera clientilor o alternativa sa isi foloseasca masina linistiti si sa nu mai polueze atmosfera facand regenerari de 5 ori pe zi din cauza ca filtrul este fie foarte infundat fie dat jos deja fizic despre masina. Daca nu ar exista cerere pentru astfel de servicii, nu ar exista nici oferta, dar din pacate cererea e mare si am facut masini, atat aici in tara cat si in Germania si la o perioada de cateva luni cand se strang masini acolo, ii vizitez tocmai pentru aceasta operatiune.
         Documenteaza-te un pic despre ce discutam si o sa vezi ca nu vorbesc prostii.

         Comment


         • #10
          si eu as scapa urgent de filtru daca as avea pe masina; din cate am inteles rolul lui e de a acumula particulele din gazele de evacuare, dar avand o capacitate limitata la un moment dat trebuie golit; cam ca un fel de sac de aspirator; deci am impresia ca e un fel de pacaleala, pentru ca pana la urma tot in atmosfera ajunge "jegul" acumulat in el;

          probabil a fost conceput in ideea ca particulele acumulate pe durata functionarii in mediul urban sa fie eliberate in regim de functionare extraurban, ceea ce la noi nu prea se poate practic;

          ma intreb cati dintre posesorii de atfel de masini din tara noastra ies pe autostrada sa faca o "golire" a filtrului cand se impune ? cred ca foarte putini, deci ... decat o regenerare in mediul urban , mai bine fara fara filtru.
          corolla 2008 1.6 dual vvt-i

          Comment


          • #11
           Cand se face "golirea" gazele din evacuare ajung la 600-700 de grade, temperatura pe care un motor diesel nu o atinge niciodata intr-un regim normal de functionare, de acolo si fumul negru care il elimina motoarele diesel fara DPF. Cand ala se umple, se incepe regenerarea, se face postinjectie pentru a atinge temperatura aia mare in evacuare exact pentru a arde particulele respective pentru a nu fi eliminate in atmosfera.

           Comment


           • #12
            vino la statie la mine sa-ti fac eu testul de opacitate -la o masina fara filtru si nu iese la valorile pe care le-ai indicat tu nici dupa 20 de turatii repetate( in turatie de regulator a pompei de injectie).

            Comment


            • #13
             Te contrazic,sunt masini euro 3,la care indicele de opacitate este 0,20-0,30 chiar de la primul test si nu au filtru de particule.Masinile cu filtru de particule nu au pompa de injectie clasica,din cate stiu eu.La ce te referi cand zici "turatie de regulator a pompei de injectie" ? Ai vrut sa zici turatie de intrerupere a alimentarii ?

             Comment


             • #14
              Merci Dane, ma gandesc ca tu faci asta zilnic deci esti mai in masura sa iti dai cu parerea

              Comment


              • #15
               vin eu pana la focsani sa-mi arati la un 1.5 dci(euro 3-4) , 1.9 alh ( euro 3) sau 1.6 hdi (euro 4)ca iese indicele de opacitate 0.2 sau 0.3 din prima .
               Last edited by 7338; 01-23-2016, 15:50 PM.

               Comment

               Working...
               X
               Logan | Dacia Logan |Anulare DPF
               Politica de Securitate Google