Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul ForumToyota.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Forumtoyota au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Forumtoyota nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul ForumToyota(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul ForumToyota(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

RCA-ul nu este obligatoriu!

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • RCA-ul nu este obligatoriu!

    Decizie a justitiei romane: RCA-ul nu este obligatoriu! Niciun politist NU VA POATE AMENDA!

    O instanţă din România i-a dat câştig de cauză unui şofer amendat de Poliţia Rutieră pe motiv că nu avea poliţa RCA la el, atunci când a fost verificat în trafic. Conducătorul auto primise o amendă contravenţională de 630 de lei, însă magistraţii Judecătoriei Şimleul Silvaniei au desfiinţat sancţiunea, arătând că, de fapt, şoferii nu sunt obligaţi, conform legii, să aibă poliţa auto obligatorie la ei.
    Decizie inedită a Judecătoriei Şimleul Silvaniei, după ce un conducător auto a contestat în instanţă amenda de 630 de lei (echivalentul a şase puncte-amendă) pe care i-au dat-o agenţii Poliţiei Rutiere. Motivul sancţiunii a fost că şoferul, care se afla la volanul unui autoturism înmatriculat în Anglia, nu avea la el poliţa auto RCA, atunci când agenţii rutieri l-au verificat în trafic.

    Şoferul a contestat, însă, în instanţă procesul verbal prin care a fost sancţionat de Poliţia Rutieră, iar judecătorii au fost de partea lui. Mai exact, magistraţii de la Judecătoria Şimleul Silvaniei, acolo unde s-a judecat cazul, au arătat că legile în vigoare nu prevăd în mod expres obligativitatea conducătorilor auto de a avea asupra lor poliţa obligatorie de asigurare auto şi de a o prezenta la cererea poliţistului rutier.

    În concluzie, instanţa a decis că săvârşirea contravenţiei a fost reţinută în sarcina petentului în mod neîntemeiat.

    „Este vorba despre sentinţa civilă numărul 527, din 1 iulie 2016, pronunţată de Judecătoria Şimleul Silvaniei, care a constatat că legea nu prevede ca participanţii la trafic trebuie să aibă asupra lor poliţa de asigurare auto. Din analiza dispoziţiilor legale în materie şi a legii privind asigurările şi reasigurările nu rezultă că această obligaţie ar fi fost impusă în mod expres de legiuitor în sarcina şoferului”, a explicat, pentru „Adevărul”, avocatul Cătălin Gherzan, de la Baroul Argeş.
    La baza deciziei magistraţilor au stat articolele 147 din H.G. 1391/2006 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, care precizează, la primul punct, următoarele:

    „Conducătorul de autovehicul sau de tramvai este obligat să aibă asupra sa actul de identitate, permisul de conducere, certificatul de înmatriculare sau de înregistrare şi, după caz, atestatul profesional, precum şi celelalte documente prevăzute de legislaţia în vigoare”.

    Articolul 101, aliniatul 1 din OUG 195/2002, pe care se argumentează procesele-verbale întocmite de poliţişti celor prinşi că circulă fără a avea asupra lor poliţa RCA arată şi ce fapte constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă prevăzută în clasa a III-a de sancţiuni: nerespectarea obligaţiei conducătorului de vehicul de a avea asupra sa documentele prevăzute la art. 35 alin. 2”.

    Numai că, în articolul 35, aliniatul 2 din ordonanţă, prevede că „participanţii la trafic sunt obligaţi ca, la cererea poliţistului rutier, să înmâneze acestuia documentul de identitate sau, după caz, permisul de conducere, documentul de înmatriculare ori de înregistrare a vehiculului condus, documentele referitoare la bunurile transportate, precum şi alte documente prevăzute de lege”.

    Şi tocmai sintagma „alte documente prevăzute de lege” e în favoarea şoferilor amendaţi pentru acest lucru, la fel cum, în apărarea lor, poate fi interpretată şi sintagma „celelalte documente prevăzute de legislaţia în vigoare”, din cuprinsul articolului 147, punctul 1 din regulamentul de aplicare a amintitei urdonanţe.

    „Acest articol 35 spune că participanţii la trafic sunt obligaţi ca, la cererea poliţistului rutier, să înmâneze acestuia documentul de identitate sau, după caz, permisul de conducere, documentul de înmatriculare ori de inregistrare a vehiculului condus, documentele referitoare la bunurile transportate, precum si alte documente prevazute de lege. Nu prevede însă obligativitatea deţinerii poliţei RCA”, mai susţine avocatul Cătălin Gherzan

  • #2
    Sa te fereasca sfantul sa te loveasca unul fara RCA ! Iti dai seama ca,daca cineva are RCA,nu are motiv sa nu il prezinte politistului.

    Comment


    • #3
      Originally posted by dan.gutu View Post
      Sa te fereasca sfantul sa te loveasca unul fara RCA ! Iti dai seama ca,daca cineva are RCA,nu are motiv sa nu il prezinte politistului.
      Dan, chiar daca ai ghinionul sa te loveasca unul fara RCA nu e un capat de tara ... exista FPVS , alergi putin , repari masina , primesti banii pe reparatie apoi FPVS se indreapta in instanta impotriva bizonului ... eu am trecut prin asta, marele noroc a fost ca am avut afectata doar bara fata la masina sotiei .

      Comment


      • #4
        Domnilor nu prea ati citit corect aceasta decizie, se refera la faptul urmator ,esti asigurat dar nu ai la tine asigurarea (hartia A4 plus chitanta ),pai toate masinile politiei rutiere au pe laptopurile lor aplicatia https://play.google.com/store/apps/d...ificarca&hl=ro sau alte aplicatii dar din lene sau nestiinta nu verifica ,
        toti conducatorii auto care au cate un telef mai zbengos poate sa isi instaleze aceasta aplicatie ,iar cand te opresc introdu si tu nr lor circ ,vei avea surpriza sa constati ca peste 70% nu sunt asigurate ,in acest mod iti verifici prietenii sefii etc iar care nu au asigurari atragele atentia ,sa vezi ce moaca fac,,,

        Comment


        • #5
          Da, am descarcat si eu aplicatia,asa de amorul artei,ambele masini din dotare figureaza fara RCA,care este in termen,una facuta de 5 zile .Nu cred ca Politia nu detine alte mijloace sa depisteze daca o masina are ITP sau RCA in termen.Daca baga pe PDA-ul al al lor nr.de inmatriculare sau CNP afla tot,garantat,atat despre masina cat si despre sofer.

          Comment


          • #6
            Nu au interes deoarece masinile lor nu sunt asigurate ,exista N posibilitati de verificare ..
            Acum am observat si eu ca aplicatia nu mai functioneaza .am sa cer maine de la serviciu una care functioneaza ...

            Comment


            • #7
              Cum sa nu fie obligatorie? Inseamnca am trait degeaba si am platit de fraier. Eu am citit mai demult ghidul asta despre RCA https://www.odat.ro/asigurari-rca-gh...o-obligatorie/ Am mai citit anul asta, nu stiu unde, dar nu pe odat, ca amenda pt cei care circula fara RCA si fac accident ajunge pana la 2000 lei si se poate retine inclusiv certificatul de inmatriculare. Nu stiu, imi sta bine cu 1000 lei in buzunar si masina in parcare, decat sa platesc amenzi....

              Comment

              Working...
              X
              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF
              Politica de Securitate Google