|
|||||||
| Attention Visitor: |
| Bine ai venit pe forumul posesorilor deTOYOTA. Pentru a posta pe acest forum iti trebuie un user.
Apasa aici pentru a-ti face un user. Dupa ce iti faci user nu uita sa activezi contul accesand casuta ta de email unde vei gasi un link. Daca vrei doar sa urmaresti discutiile fara a interveni selecteaza un forum de mai jos sau foloseste functia de search Pentru mai multe informatii legate de buna functionare a forumului va rugam cititi cu atentie regulamentul.
|
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#1 |
|
Junior Member
|
Salutare!
![]() Chiar daca subiectul este deschis in sectiunea problemelor tehnice ale Yarisurilor, problema poate fi considerata de catre toti toyotistii. Si acum vin cu intrebarea: Ce efecte asupra motorului sau catalizatorului pot aparea daca folosim o benzina cu o cifra octanica mai mare decat cea indicata in cartea tehnica a masinii? Am mentionat-o acolo unde trebuie in acest forum, dar am sa ma repet spunand ca folosesc OMV Carrera cu CO 100 ! Yarisul a primit acest tip de combustibil de la primul Km, iar acu am in jur de 24.000! Cartea tehnica imi indica folosirea unei benzine cu CO 95 Respect! O zi cat mai reusita tuturor! |
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Senior Member
|
Daca nu ma insel, in cartea tehnica scrie 'minim 95 CO'
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Senior Member
|
Cifra octanica caracterizeaza sensibilitatea (rezistenta) la detonatie a unei benzine. Astfel, o benzina cu cifra octanica superioara reduce probabilitatea de aparitie a arderii detonante.
Pot fi folosite ambele benzine. Cea de 98 sporeste performantele motorului: creste viteza reactiilor, viteza arderii, implicit randamentul efectiv al motorului fara a avea efecte negative. Last edited by Dion; 11-19-2008 at 16:34 PM. |
|
|
|
|
|
![]() |
| Tags |
| benzine, cartea, cea, decat, folosirea, indicata, mai, mare, tehnica, unei |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|