|
|||||||
| Attention Visitor: |
| Bine ai venit pe forumul posesorilor deTOYOTA. Pentru a posta pe acest forum iti trebuie un user.
Apasa aici pentru a-ti face un user. Dupa ce iti faci user nu uita sa activezi contul accesand casuta ta de email unde vei gasi un link. Daca vrei doar sa urmaresti discutiile fara a interveni selecteaza un forum de mai jos sau foloseste functia de search Pentru mai multe informatii legate de buna functionare a forumului va rugam cititi cu atentie regulamentul.
|
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#1 |
|
Administrator
|
Eu unu evit subturatea motorului meu d4d, schimb intotdeauna in cuplu adica intre 1800-3000 de ture...si cam niciodata sa nu cad sub 2300 de ture cand schimb treapta
....masina trage bine nu e fortata si mai ales evit infundarea turbinei ..... Am inteles ca e bine cam la 3-4000 de km facuti sa ii mai dai o forja cu treapta a 3-a la 4000 de ture 1-2 minute astept pareri ....asta inca nu am facut-o dar ...mai vedem Subturarea face ca motorul sa nu arda complet motorina si mai ales exista riscul sa se infunde turbina de la funinginea rezultata din arderea necompleta a motorinei pareri ????? sau opinii???
Titi Aur: "daca esti pilot de raliuri si nu atingi limitele masinii in cadrul unei curse, esti un pilot prost; dar daca conduci pe drumuri publice si atingi limitele masinii, atunci esti un sofer prost".
|
|
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Member
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Administrator
|
merci de corectare ....... mai bine ca ai facut corectia decat sa citeasca oameni informatii gresite
Titi Aur: "daca esti pilot de raliuri si nu atingi limitele masinii in cadrul unei curse, esti un pilot prost; dar daca conduci pe drumuri publice si atingi limitele masinii, atunci esti un sofer prost".
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Administrator
|
eu in bucuresti nu prea depasesc 3000 de ture ca nu ai unde in schimb cand ies din bucuresti asta inseamna cam o data pe luna si and merg spre munte pe centura la ploiesti o turez si pe la 5500 de ture in treapta a 3
ma rog nu prea de multe ori si valoarea asta o ating intr-o depasire nu pe linie dreapta
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Member
|
Eu unul nu prea recomand turatii mai mari de 4000 RPM la diesel. Probabil ca altii ma vor contrazice, dar, repet, este parerea mea.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Member
|
Turatiile mari scurteaza durata de viata a motorului si a turbinei.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Administrator
|
asa o fi cum zici tu da e prea frumos sunetu motorului la turatie mai mare.....
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Administrator
|
Mai si mie imi place cum suna dar nu ma lasa inima sa trec de 3500-3800 de ture cu masina ......sunt curios un cunoscator sa imi spuna daca e ok pana in 4000 de ture si in ce conditii si cat de, des!!! (stiu ca trebuie sa fie cald motorul), eu ii dau zilnic 3000-3200 de ture .....dar pe la 3500-3800 la o depasire ceva ....
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Banned
|
de ce va duceti pana la 4000 rpm ?
aveti puterea maxima la 3600 rpm