|
|||||||
| Attention Visitor: |
| Bine ai venit pe forumul posesorilor deTOYOTA. Pentru a posta pe acest forum iti trebuie un user.
Apasa aici pentru a-ti face un user. Dupa ce iti faci user nu uita sa activezi contul accesand casuta ta de email unde vei gasi un link. Daca vrei doar sa urmaresti discutiile fara a interveni selecteaza un forum de mai jos sau foloseste functia de search Pentru mai multe informatii legate de buna functionare a forumului va rugam cititi cu atentie regulamentul.
|
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#1 |
|
Junior Member
|
Am si eu intrebare, poate unii dintre voi sunt mai avizati si ma pot ajuta cu un sfat. La revizia de 90000km mi s-a spus ca ar cam trebui sa schimb si discurile de frana pe fata datorita uzurii, in primul rand e normal ca la nr. asta de km sa fie schimbate? Acum intrebarea mea este daca sa le schimb cu ce ofera serviceurile toyota ma refer la piesele originale care costa discuri+placute fata 1600 lei cu tot cu manopera sau sa-mi cumpar eu discuri+placute fata/spate, daca le iau din alta parte, si aici ce mi-ati recomanda, bugetul pentru discuri+placute fata/spate noi din magazine este de 3000 lei!
Multumesc anticipat, |
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Member
|
Salut, cauta pe net si iati de acolo dar iati originale.Eu pe masina am avut Bosch si tot aia mi-am pus si m-a costat cu 200 ron mai putin decat la Toyota, legat de discuri nu ma pot pronunta pentru ca nu am prob cu ele deocamdata si sper sa nu am prea curand, masina are 58.000km
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Member
|
E normal sa le schimbi chiar si dupa mai putin de 90 000 km daca au uzura. Uzura depinde de modul de a conduce (frane dese, franat tare in ultimul moment). Eu am 60.000 km si in toamna le schimb ptr ca au uzura mare masina fiind condusa aproape 50.000 km de o femeie care frana des se pare
. Cumpara-le pe toate (placute + discuri) de la magazine de specialitate si monteaza-le la un service ieftin ptr ca nu e mare schema. In legatura cu calitatea lor, nu iti face probleme ca nu sunt originale, ptr ca si cele originale nu sunt facute de Toyota ci de alte firme, incearca ceva de calitate gen Zimmermann,Bosch.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Junior Member
|
Eu am o Corolla model 2006 1.6 si am in prezent 132 000 km. Preturile de la service Toyota sunt enorm de mari comparativ cu ce gasim pe piata. Eu am gasit de la Zimmermann cu 344 ron setul pentru puntea fata si 290 ron setul pentru puntea spate. O alta varianta mai buna ar fi de la ATE- set punte fata 492 ron, si set punte spate 464 ron.
Pretul pt manopera este de aprox 100 ron/punte la orice service. Cat despre ATE doresc sa dau un citat " Discurile de frana ATE se pot lua ca si etalon in acest domeniu. Calitatea este maxima, avand in vedere ca foarte multe modele de masini vin echipate din start cu discuri de frana ATE." Saptamana viitoare o sa-mi cumpar pt puntea fata un set de la ATE, si luna viitorare pt puntea spate. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Senior Member
|
etalon de catre cine ? producatorii germani cam atat ... daca ar fi asa de buni ar face mai mult tipuri de discuri si pe celelalta marci nu numai standard.la banii aia asa gaseste brembo..
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Senior Member
|
brembo, ate, trw e cam aceeasi calitate. apoi bosch sau mai stie cine
eu zic ca important ar fi sa fie si placutele si discurile de la acelasi brand, sau mai bine din aceeasi gama cam la 2 seturi de placute se cam duc discurile, nu tin mai mult eu voi merge pe ATE |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Junior Member
|
Corect ...David are dreptate ... la al 2-lea schimb de placute este bine sa schimbi si discurile. Eu unul asa o sa fac ...si mi-a confirmat si mecanicul (in nici un caz de la reprezentanta ...care sunt cam aerieni de fel)
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Senior Member
|
Quote:
Despre FERODO ce parere aveti ? Discuri si placute frana. Vreau sa schimb discurile pe spate. Este vorba de un Avensis 2.2 diesel. Cu respect, |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Senior Member
|
parerea mea e ca ATE, TRW sau BREMBO sunt marci premium. dupa ele urmeaza Bosch, Ferodo si altele. aici discutia e tare complicata, ca fiecare produce si pe nivele diferite de calitate....
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Junior Member
|
Acuma am schimbat prima oara discuri + placute pe fata si spate (JAPANPARTS), la COROLLA HB 2003. Masina are 122.000 de KM.
Toata operatiunea m-a costat 850 RON. |
|
|
|
|
|
![]() |
| Tags |
| 2008, corolla, discuri, dual, frana, placute, vvti |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|