|
|||||||
| Attention Visitor: |
| Bine ai venit pe forumul posesorilor deTOYOTA. Pentru a posta pe acest forum iti trebuie un user.
Apasa aici pentru a-ti face un user. Dupa ce iti faci user nu uita sa activezi contul accesand casuta ta de email unde vei gasi un link. Daca vrei doar sa urmaresti discutiile fara a interveni selecteaza un forum de mai jos sau foloseste functia de search Pentru mai multe informatii legate de buna functionare a forumului va rugam cititi cu atentie regulamentul.
|
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#1 |
|
Member
|
Stie cineva care sunt dimensiunile jantelor de Yaris ?
Stiu ca pentru Aqua sunt de 14", pentru celelalte versiuni sunt de 15", iar pentru Yaris TS chiar de 17" dar care sunt celelalte dimensiuni ?-Latime -Diametrul pe care se afla gaurile pentru suruburile de fixare (care cred ca sunt 4 pentru toate versiunile) -Offset etc. Sunt scrise aceste informatii in certificatul de inmatriculare sau in cartea de identitate ? Rog fericitii posesori de Yaris sa verifice si sa raspunda.Va multumesc. Last edited by cul971; 01-05-2008 at 18:48 PM. |
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Administrator
|
ar trebui sa fie scrise in cartea masini toate astea toate dimensiunile mai putin cele de la ts cred
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Senior Member
|
In manualul masinii la dimensiunile anvelopelor scrie asa:
Motor 1KR-FE 165/70R14 81S 175/65R14 82T 185/60R15 84H Motor 2SZ-FE 185/60R15 84H 185/60R15 84H Motor 1ND-TV 185/60R15 84H 185/60R15 84H Sunt mentionate in certificatul de inmatriculare si in cartea de identitate
|
|
|
#4 |
|
Member
|
Dar scrie ceva despre dimensiunile jantelor ?
Last edited by cul971; 01-06-2008 at 07:06 AM. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Administrator
|
pai nu vezi ca dupa fiecare dimensiune a cauciucului scrie r14,r15 alea sutn dimensiunea janteleor
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Member
|
Quote:
Stiu ca jantele sunt de 15" pentru Yaris Luna 1.3 VVT-I dar asta nu inseamna ca toate jantele de 15" cu 4 gauri de fixare se potrivesc. Eu inca astept sa-mi vina Yaris-ul, de aceea nu am actele masinii. Daca este un proprietar de Yaris "prin zona" sa ne spuna daca scrie ceva in actele masinii legat de dimensiunile jantelor. Dimensiunile anvelopelor le-a scris deja hgflo. |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Administrator
|
am inteles ca sunt 6,5 dimensiunea la prezoane dar nu garantez...o sa verific, eu vreau sa imi iau niste jante de vara
Titi Aur: "daca esti pilot de raliuri si nu atingi limitele masinii in cadrul unei curse, esti un pilot prost; dar daca conduci pe drumuri publice si atingi limitele masinii, atunci esti un sofer prost".
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Senior Member
|
Nu scrie nimic mai mult decat dimensiunea anvelopelor.
|
|
|
#9 |
|
Member
|
Salut,
Am mai facut ceva cercetari pe internet si pana acuma am aflat urmatoarele dimensiuni pentru jantele originale de Yaris: 1.Diametru: 15" 2.Latime: din ce am gasit pe internet se pare ca e 5,5" sau altfel scris 5 1/2 3.Numar prezoane fixare: 4 4.Diametrul pe care se afla gaurile de fixare: 100 mm 5.Offset: 45 mm Offsetul este distanta dintre planul in care se face fixarea jantei si planul median (mijlocul) al jantei . Offsetul poate fi: - pozitiv cand janta pare montata "spre interior" - 0 cand planul de fixare coincide cu planul median al jantei - negativ cand janta pare ca "iese in exteriorul caroseriei" Valoarea offsetului este foarte importanta. Se pare ca folosirea unei jante cu un offset cu valoare diferita prea mult fata de dimensiunile originale, poate afecta unghiurile de fuga, de bracaj de alunecare si intreg mecanismul de directie. Din pacate inca sunt in stadiul de invatare, nu pot sa explic prea bine chestiile astea. Offset-ul apare marcat cu "ET" 6.Profilul jantei: "J" 7."Diametru butuc": 54,1 mm Reprezinta diametrul gaurii din centrul jantei. Pe scurt, daca acest diametru e mai mic decat la janta originala, atunci janta noua "nu intra" pe butuc, iar daca e cu mult mai mare trebuie folositi niste adaptori ca altfel "joaca" si apare o bataie radiala. Aceste dimensiuni ar trebuie sa apara in actele masinii, in manualul de utilizare sau ar trebui sa fie marcate chiar pe janta. Marcajul pentru dimensiunile de mai sus ar arata cam asa: 5,5Jx15, ET 45, 4x100 Daca gasiti ceva asemanator prin actele masinii, in manualul de utilizare, sau marcat pe janta, va rog sa confirmati/infirmati datele de mai sus. |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Senior Member
|
Quote:
|
|