|
|||||||
| Attention Visitor: |
| Bine ai venit pe forumul posesorilor deTOYOTA. Pentru a posta pe acest forum iti trebuie un user.
Apasa aici pentru a-ti face un user. Dupa ce iti faci user nu uita sa activezi contul accesand casuta ta de email unde vei gasi un link. Daca vrei doar sa urmaresti discutiile fara a interveni selecteaza un forum de mai jos sau foloseste functia de search Pentru mai multe informatii legate de buna functionare a forumului va rugam cititi cu atentie regulamentul.
|
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#1 |
|
Junior Member
|
Ambele sunt masini excelente. Am avut Megane II-2003 cu motorizare 1600 16V 115 CP, si am corolla 1.4 VVTI, 97CP, din 2002. MOtoarele ambele sunt excelente, deosebit de silentioase, dar VVTI-ul desi mai mic, parca ar avea cuplu mai mare. Cuplu, nu CP.
Cutia de viteze a meganului este net superioara, cu o precizie excelenta, percusiva, ferma. Nu acelasi lucru pot sa zic despre toyota, care are cutie precum cea de dacie. cel putin cea din 2002. Precizia virajelor este superioara meganului, si nu stiu daca datorita directie asistate electromagnetic. Meganul in schimb este mai (MULT MAI) sensibil la benzina proasta (veche). Corolla nu prea are gretzuri. PIese de schimb simtitor la fel de costisitoare. Noroc ca are lant de distributie corolla, in loc de curea ca meganu. Inca un bonus pentru megane pentru cartela universala cu telecomanda si pentru demaraj, rezistenta, ergonomica, deosebita. Corolla este considerabil mai lunga, atat optic, cat si practic, dar asta nu influenteaza manevrabilitatea. Cand m-am dat jos din megan si am urcat in corolla, parca o conduceam de 1 an. Si ultimul plus pentru megane fiind telecomanda satelit a consolei radio-cass-cd-mp3 player, deosebit de utila si inclusa pe toate vesiunile. Asta daca nu vreau sa dau o nota mare si designului renault, care macar inoveaza drastic, chair daca nu intru cele mai fericite/inspirate rezultate. Astept pros and cons |
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Member
|
Pai vad ca deja cam stii cum e si una si cealalta, macar la nivel de brand. Eu personal n-as compara Renault cu Toyota dar daca tu zici ca Megane e mai bun pe alocuri... go for it. Am auzit o gramada de lucruri proaste despre Renault in general si Megane de asemenea. La Toyota mai rar apar probleme grave. Important e sa iti placa tie si sa fii multumit.
Eu as alege Toyota. Nu stau in dubii decat la un Vs. Honda. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Senior Member
|
Ai uitat probabil cea mai importantă chestie. Fiabilitatea de excepţie de care a dat dovadă vechea Corolla ani de-a rândul comparativ cu Megane şi multe ale modele. Însă n-am înţeles prea bine versusul. Vrei să alegi între un Megane şi o Corolla sau cum ?
|
|
|
#4 |
|
Junior Member
|
Nu tovarasci! Am avut un Megane 2 si l-am schimbat cu o Corolla Sedan din 02. are plusurile ei, si imi plac. e vb de mai mult confort si clasa. dar are si minusuri, de care vad ca voi faceti abstractie. E adevarat ca io vad minusuri la Corolla din 2002, iarvoi conduceti masini din 2004 incoace.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Senior Member
|
Foarte bună prezentarea comparativă.
Înainte de a-mi lua Avensis (sh), am cochetat cu un Megane Privelege nou, cu aproape toate optiunile puse. Undeva, la 1500 euro mai ieftin decat Ave. Mi-a placut, la momentul drive-testului. Si ulterior, imprumutand în câteva rânduri masina unui coleg. Sunt un om modest, era suficient pentru mine. Plasticurile brute din interior le acceptasem. Imi asumamasem acea imagine afectata, de non-fiabilitate, prin stilul meu non-uzant de utilizare. In banii respectivi (16.500), ai Renault-ului, gaseam tehnologii diverse, pe care le gasesti cumulat la Toyote de 23.000 euro. Asta pentru ca nu aveam bani suficienţi de o Toyota noua. Am găsit Avensis-ul când Megane-ul era pe drum spre deal-er. Am mai pus eu 1500 euro (am rascolit lumea) si mi-am luat masina asta. Pentru ca ... diferenta este evidenta. Iubesc Toyota. Am avut numai masini Toyota. Dar Renault-urile nu sunt de aruncat. E drept, şansele să ai probleme sunt mai multe. Aşa cum sunt şanse să ai probleme cu Toyota. Doar că mai puţine. Nu e cazul să fim excesiv de mândri.
|
|
|
![]() |
| Tags |
| corolla, hatch, megane |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|