Toyota Forum - Discutii despre Toyota

Go Back   Toyota Forum - Discutii despre Toyota > O Toyota ramane intotdeauna o Toyota > Toyota vs ...

Attention Visitor:
Bine ai venit pe forumul posesorilor deTOYOTA. Pentru a posta pe acest forum iti trebuie un user. Apasa aici pentru a-ti face un user. Dupa ce iti faci user nu uita sa activezi contul accesand casuta ta de email unde vei gasi un link. Daca vrei doar sa urmaresti discutiile fara a interveni selecteaza un forum de mai jos sau foloseste functia de search Pentru mai multe informatii legate de buna functionare a forumului va rugam cititi cu atentie regulamentul.

corolla vs honda civic

Toyota vs ...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 05-21-2009, 20:10 PM   #1
lucianm
Junior Member

Default corolla vs honda civic

salut,

vreau sa-mi cumpar o masina din cele 2 de mai sus. variantele sunt Corolla Sol si Civic ES M/T, ambele undeva la 18-19000.

la honda ma atrage mai mult motorul mai puternic si cutia in 6 trepte.
am programat si un drive-test si atunci poate o sa fie mai limpede alegerea.
oricum, imi plac ambele f mult si mi-e destul de greu sa aleg.

ms.,
lucianm is offline   Reply With Quote
Old 05-21-2009, 20:15 PM   #2
kobe
Junior Member

De ce nu incerci un avensis classic si iesi mai ieftin si ai o masina din alta clasa si alta calitate afinisajelor, alt confort.
Sa stii ca si eu tot cu gandul la honda am fost sunt masini excelente dar cu pretul prea mare fata de concurenta (toyota).
Asa ca mai gandestete putin.
Multa bafta
kobe is offline   Reply With Quote
Old 05-27-2009, 20:01 PM   #3
Spartacus
Junior Member

Spartacus's Avatar

Ca posesor de Corolla 1,6 dual VVT-i SOL pot sa-ti spun ca si eu am avut aceeasi dilema.... Motorul de 1,6 e o.k. pt masina asta (4 persoane + bagajele aferente te descurci fara probleme (pe Dealul Negru) nu ai probleme cu deasiri... trebuie sa stii sa exploatezi motorul... pana la 4000 rpm ai un consum foarte bun, dupa care ai cuplu si putere... dar si consum. Ca minus, ar fi cutia de viteze... era nevoie de viteza 6-a.... mai ales pe autostrada...
Despre civic-ul sedan nu stiu sa-ti spun foarte multe... eu am facut drive-testul cu hatch-ul... motorul de 1,8 al hondei mi s-a parut comparabil cu 1,6 de la toyota... iar la partea de finisaje interioare... pe mine m-au incantat mai mult cele de la toyota. La honda ar mai fi o problema cu livrarea pieselor de schmb.. dureaza mai mult ca la toyota....

La honda, ai alta clasa de impozitare, RCA... consumurile fiind asemanatoare. ... in Constanta, consumul in oras este undeva in jur de 9%.. extraurban, intre 5,3% (mers constant 80-90 km/h) si 9% mers 160-180km/h... la130 consumul este in jur de 7,5 .... (consumuri avand in jur de 12 000 km la bord), in primii km fiind ceva mai mari.

Last edited by Spartacus; 05-27-2009 at 20:05 PM.
Spartacus is offline   Reply With Quote
Old 05-27-2009, 21:27 PM   #4
cristib
Member

Salut,

inainte de a-mi cumpara Avensisul am avut in teset Honda civic Sedan. Mi-a placut foarte mult Honda dar m-au dezamagit 4 lucruri: portbagaj mic si deloc adanc, zgomotul la viteze mari, franele cam "fade" si consumul. In schimb motorul, cutia si directia ereau o adevarata placere. Din pacate, cum au spus si ceilalti membrii,pretul era cam mare... iti recomand Avensis Clasic, la pret sunt la fel. Nu o sa simti aceaasi placere in condus dar are altele (frane, siguranta) care compenseaza.
cristib is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2009, 22:15 PM   #5
batranu
Member

Eu am si Honda Civic HB 2,2 cdti.

Am sa-ti spun numai ce minusuri are masina:

- suspensie destul de rigida;
- piese destul de scumpe;

Plusurile sunt multe comparativ cu Corola.
Preturile din ce stiu eu, au mai scazut si la Honda.

Pentru a alege, mergi cu amandoua si vei putea lua o hotarare in cunostinta de cauza.

Succes!
batranu is offline   Reply With Quote
Old 05-29-2009, 20:56 PM   #6
lucianm
Junior Member

multumesc de reply-uri,

intre timp a inceput sa-mi faca cu ochiu si noul avensis, pentru care ar mai trebui vro 3000 iepuroi. consumurile din datele tehnice par cam la fel ( corolla 1.6, avensis 1.8 ), plus la avensis cutia in 6 trepte.

inca nu m-au chemat la drive-test, au numai diesel in showroom.

ce usor mi-a fost sa aleg acu vro 5 ani cand aveam max 10.000 eur si am luat clio
lucianm is offline   Reply With Quote

Reply

Tags
civic, corolla, honda

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules