|
|||||||
| Attention Visitor: |
| Bine ai venit pe forumul posesorilor deTOYOTA. Pentru a posta pe acest forum iti trebuie un user.
Apasa aici pentru a-ti face un user. Dupa ce iti faci user nu uita sa activezi contul accesand casuta ta de email unde vei gasi un link. Daca vrei doar sa urmaresti discutiile fara a interveni selecteaza un forum de mai jos sau foloseste functia de search Pentru mai multe informatii legate de buna functionare a forumului va rugam cititi cu atentie regulamentul.
|
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#1 |
|
Junior Member
|
Deschid un comentariu despre consumul de ulei pentru ca la mine s-a manifestat deja dupa 19000km.Chiar inainte de revizia de 15000km,a trebuit sa completez 1L,iar acum dupa 4000km de la schimb nivelul este aproape de minim.Poate asa trebuie habar n-am,fiind prima masina diesel imi pun intrebari la care astept niste raspunsuri de la voi;poate e cineva cu mai multa experienta in motoare diesel;stiu ca aceste motoare consuma ulei fiind chiar noi, dar......Poate e un anume moment cand trebuie masurat uleiul.Nu stiu bine,poate explica cineva competent!!!!!!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Member
|
Quote:
Eu am Corolla cu acelasi tip de motor. Am 33000 km cu ea din sept 2006 si la fiecare revizie de 15000 km uleiul nu a fost mai jos de jumatatea jojei de ulei fara sa completez ulei. Nu vreau sa te amarasc, dar se pare ca motorul tau "ciupeste" putin ulei. Oricum, la consumul tau de ulei nu-ti va face reparatie la motor. Acum nu stiu in ce regimuri de turatie ai exploatat motorul cand era nou. Eu, de exemplu, nu i-am dat mai mult de 3000 RPM.
|
|
|
|
#3 |
|
Administrator
|
Sincer eu la a mea nu i-am verificat uleiul ......oricum e normal sa consume ceva ulei mai ales pana in prima revizie ca e in rodaj frecarile mai mari in motor.....daca nu ti s-a aprins ledul de ulei e ok.....eu nu stau sa-l verific (nici la logan care era diesel nu-l verificam)...daca se aprinde bag....pana acuma nu am avut probleme....niciodata
Problema cu dieselul este urmatoarea daca treci de 3000 de ture masina incepe sa pape ulei nu mult dar papa e ceva normal pentru diesel..iar daca o mai si calci rece fenomenul se repeta....la fel e si cu mersul constant, am inteles ca mersul cu o viteza mare constanta face acelasi lucru pentru ulei.... Oricum stai calm ca nu o sa ai probleme cu masina prea curand nu vreau sa par rautacios dar am un prieten care si-a luat o Skoda Octavia 1,9 tdi cumparata odata cu a mea in 7000 de km a completat de 2 ori (s-a aprins ledul) si legat de cantitate cam 0,8 litri .....imi pare mult si nu pot sa-mi dau seama cum se intampla chestia asta la el avand in vedere ca nu merge mai sport sau ceva de genul...merge ca orice om normal....
Titi Aur: "daca esti pilot de raliuri si nu atingi limitele masinii in cadrul unei curse, esti un pilot prost; dar daca conduci pe drumuri publice si atingi limitele masinii, atunci esti un sofer prost".
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Administrator
|
mai e o varianta ....cand ti-au facut revizia "baietii" sa nu iti fi pus tot uleiul care trebuia si de acolo si nivelul la semnul jojei.....recomandare completeaza si vezi ce se intampla in 1000 de km sau 5000 de km verifica daca chiar papa (oricum de papat, papa putin dar ar trebui sa nu scada sub jumatate in mod normal de utilizare)
Titi Aur: "daca esti pilot de raliuri si nu atingi limitele masinii in cadrul unei curse, esti un pilot prost; dar daca conduci pe drumuri publice si atingi limitele masinii, atunci esti un sofer prost".
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Member
|
Quote:
Imi poti explicca si mie de ce un motor diesel consuma ulei peste 3000 RPM? Care e fenomenul? Dar un benzinar, consuma ulei peste 3000 RPM? Pe unde se consuma uleiul?
|
|
|
|
#6 |
|
Administrator
|
Ok explicatie:
-consuma ulei peste 3000 de ture pentru ca la diesel din cauza turatie mai ridicare "ciupeste" umpicut ulei pentru ca nu are timp sa ajunga la baza pistonului toata cantitatea de ulei care ajuta ungerea (cantitate infima dar care adunata = mai multa ), asta o stiu de la colegi care au diesel daca nu am explicat bine imi cer scuze-la rece uleiul este ca apa nu ajuta la ungere de loc dar ajunge in camera de ardere usor si la o accelerare puternica se produce acelasi fenomen. -la viteza constanta idem 1,2 sau o alta explicatie "De obicei consumul de ulei este mai mare in perioada de rodaj; primii 2000km. Depinde de modul de exploatare, de regimurile de turatie folosite, de talpa, demaraje in tromba, etc. Orice motor (in stare tehnica buna) consuma o anumita cantitate de ulei intre schimburi si asta se datoreaza rularii cu turatie ridicata. De exemplu in tarile vestice, pe autostrada se merge cu viteze de 140-180 km CONSTANT! Daca cineva conduce "batraneste", si are grija sa respecte urcarea in ture atunci cand motorul rece, consumul de ulei va fi foarte mic sau chiar 0. Pe scurt: Turatii ridicate => consum de ulei Turbinele motoarelor diesel moderne genereaza consum de ulei"
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Member
|
Quote:
Nu m-ai lamurit de ce un diesel consuma ulei la 3000 RPM iar un benzinar nu consuma, si nu am mai inteles afirmatia aceea "la rece uleiul este ca apa..." Te rog explica-mi si scuza-mi insistenta. Multumesc.
|
|
|
|
#8 |
|
Junior Member
|
Inca de la inceput mi-am propus sa nu-mi bat joc de masina implicit si de banii mei,asa ca am respectat la 'sange' toate indicatiile date de dealer si de cei mai experimentati (cunoscuti sau cei de pe vechiul forum);cu alte cuvinte in 'rodaj' nu am depasit 3000rot/min,nu am turat-o la rece(martorul din bord) mai mult de 2500rot/min si nici in rest nu am depasit 3500rot/min,sub cuvant de onoare!!!!!!!!!!
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Junior Member
|
Parca nu-mi vine sa astept sa se aprinda martorul de ulei! Cat ulei mai e in baie in acel moment? sau ce cantitate de ulei este aferenta distantei dintre cele doua semne ale jojei (minim/maxim)? ar fi interesant de stiut!!
Imi place masina,ma simt bine in ea si as vrea s-o tin cat mai mult!! sper!!!! |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Administrator
|
Stimabile coleg Ursu
nu sunt mecanic de meserie sa iti explic asa ceva .....daca as fi as face acest lucru ....ungerea pe care o face uleiul pistoanelor si cilindrilor .....din cauza cursei mai mari a pistonului de diesel aduce de la sine un mic consum de ulei (ulei care nu reuseste sa reintre in baia de ulei cand coboara pistonul) daca se sare turatie oprima si se forteaza motorul....Iar legat de ulei acesta are proprietati de ungere-vascozitate mai bune la temperaturi mai mari decat la o temperatura mai mica si mai ales are tendinta sa devina destul de apos daca temperatura scade sub 0 grade.... ![]() Mai multe nu stiu sa iti mai explic ...sper ca am scapat
|
|
|
|
|
|
![]() |
| Tags |
| consum, d4d, ulei, yaris |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|