Toyota Forum - Discutii despre Toyota

Go Back   Toyota Forum - Discutii despre Toyota > O Toyota ramane intotdeauna o Toyota > Toyota Corolla si Corolla Verso

Attention Visitor:
Bine ai venit pe forumul posesorilor deTOYOTA. Pentru a posta pe acest forum iti trebuie un user. Apasa aici pentru a-ti face un user. Dupa ce iti faci user nu uita sa activezi contul accesand casuta ta de email unde vei gasi un link. Daca vrei doar sa urmaresti discutiile fara a interveni selecteaza un forum de mai jos sau foloseste functia de search Pentru mai multe informatii legate de buna functionare a forumului va rugam cititi cu atentie regulamentul.

Consum ulei Corolla 1.6

Toyota Corolla si Corolla Verso

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 06-14-2011, 07:13 AM   #1
doru 80
Junior Member

Default Consum ulei Corolla 1.6

Salutare tuturor!

Din August 2008, sunt posesorul unei Corolla 1.6.Acum 1 luna am constatat ca nivelul de ulei era foarte scazut(nu mai ajungea la joja).Cu aceasta ocazie am mers la service-ul din Pipera (unde am facut toate reviziile) pentru schimbat placute frana si problema cu uleiul.Mi-au schimbat placutele si au completat uleiul pana la nivel maxim si mi-au intocmit si o fisa de comsum.Masina avea atunci 40600 km.Dupa 1600km uleiul a ajuns la nivel minim (adica a consumat mai mult de 1L/1600km).Vizita din nou la service-ul din Piepera,unde au constat consumul (au completat din nou cu ulei) si ma vor suna saptamana aceasta cand se vor hotara ce vor face(masina este inca in garantie).
Mai are cineva aceasta problema?

Multumesc
doru 80 is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2011, 07:29 AM   #2
mariusxpert
Junior Member

din cate am auzit toyotelor le cam place uleiul... si a mea cam mananca ulei dar nu chiar asa rau ca a ta. oricum nu prea am ce sa comentez..... la 225.000 km merge destul de bine
mariusxpert is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2011, 08:22 AM   #3
serbanica
Junior Member

serbanica's Avatar

Send a message via Yahoo to serbanica
Default ulei

Eu nu am nici o problema din acest punct de vedere.
Chiar acum o saptamana m-am uitat la joja. am 41300 km cu uleiul schimbat la 30.000 km ultima data.
Deci ma apropii de revizia de 45.000 km si nivelul uleiului este fix ca in carte. La jumatatea dintre minim si maxim.

Din cate stiu consumul de ulei este specific motoarelor diesel cu turbina, eventual benzina cu turbina, dar la aspirate nu prea am auzit de problema asta.
serbanica is offline   Reply With Quote
Old 06-28-2011, 09:48 AM   #4
bebe14
Junior Member

Nici eu nu am avut pana acum probleme cu consumul de ulei. Am facut revizia de 3 ani si uleiul era aproape la nivelul de la revizia de 2
Pana acum am pus numai 0W-20 ca la carte si nu a papat nimic.
Eu, pentru ca am avut 3 ani garantie, am luat singur uleiul : Mobil 1 0W-20. Va anunt dupa vacanta de vara (cu plecare afara) cum se comporta.
bebe14 is offline   Reply With Quote
Old 06-30-2011, 12:18 PM   #5
doru 80
Junior Member

Default Consum ulei

Pana astazi nu am primit niciun raspuns de la service legat de consum,desi am sunat saptamana trecuta sa vad care mai e status-ul pentru aceasta problema.
Oricum saptamana viitoare merg la service pentru revizia de 45.000 km si va tin la curent cu modul de rezolvare.
Old 07-18-2011, 12:11 PM   #6
doru 80
Junior Member

Default consum ulei

Saptamana trecuta mi-au schimbat garniturile de la supape.Lucrarea a durat 2 zile.
Acum urmeaza sa monitorizez consumul de ulei (va fi monitorizat si de ei-vizita la service dupa 4000 km).
Old 11-15-2011, 12:17 PM   #7
doru 80
Junior Member

Dupa 5000 km nivelul la ulei a juns din nou la minim.Problema nu a fost rezolvata.
Old 11-15-2011, 18:51 PM   #8
zeus
Senior Member

e clar ca ala de a pus diagnosticu asta a lucrat doar cu Dacia in viatza lui ) ... wtf. tu ai o prb a motor in sine, nu la chiuloasa . compresia a masurat-o in in fatza ta ? daca nu au facut asta e frectie la menta. in primul rand un mecanic asta iti face . manaca ulei masori compresia sa vezi daca prb e de la comp motor .
zeus is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2011, 07:27 AM   #9
doru 80
Junior Member

Diagnosticul mi-au spus ca este pus de producator (ei nu sunt in stare de asa ceva).Oricum nu a avut nicio legatura cu problema reala a motorului.
Ieri am fost din nou la ei si surpriza:au constatat ca a consumat ulei si asteptam din nou raspuns de la producator ( vroiau sa platesc uleiul completat-dupa o discutie mai aprinsa au renuntat la factura).
Acum astept din nou un "diagnostic" de la producator.
Legat de compresie ,in fata mea nu au masurat nimic,de fapt cred canu au masurat nicio compresie.
Old 11-16-2011, 12:01 PM   #10
CristianCG
Junior Member

Salutare, sunt Cristi din Tm. Am aceeasi problema cu o Toyota corolla din 2008. Consumul prevazut in cartea tehnica: pana la 1 l/1000 km. Nu vor face mare branza. Iti deschid o fisa a consumului apoi ... pauza. Solutia ar fi sa calesti motorul in garantie si sa-l schimbe.
CristianCG is offline   Reply With Quote

Reply

Tags
consum, corolla, ulei

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules