Toyota Forum - Discutii despre Toyota

Go Back   Toyota Forum - Discutii despre Toyota > O Toyota ramane intotdeauna o Toyota > Toyota Corolla si Corolla Verso > Performante si consum

Attention Visitor:
Bine ai venit pe forumul posesorilor deTOYOTA. Pentru a posta pe acest forum iti trebuie un user. Apasa aici pentru a-ti face un user. Dupa ce iti faci user nu uita sa activezi contul accesand casuta ta de email unde vei gasi un link. Daca vrei doar sa urmaresti discutiile fara a interveni selecteaza un forum de mai jos sau foloseste functia de search Pentru mai multe informatii legate de buna functionare a forumului va rugam cititi cu atentie regulamentul.

Consum 1.4 d4d

Performante si consum

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 01-07-2008, 10:51 AM   #1
razdaf
Member

razdaf's Avatar

Default Consum 1.4 d4d

Salut si bine v-am regasit pe acest nou forum.Sunt interesat si eu de acest motor pe noua corolla deoarece sper ca pana la sfarsitul acestei luni sa vina si ea odata ca m-am saturat de asteptare.Vreau sa stiu cum se comporta acest motor la consumul in oras cat si afara la viteze cat de cat legale si cu ce tipuri de motorina.
razdaf is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2008, 17:00 PM   #2
Bizutz
Senior Member

Bizutz's Avatar

salut si bine ai venit pe forum,

eu am noua corolla cu motor 1.4 d-4d. sunt foarte multumit de acest motor, din toate punctele de vedere. consumul mediu (de cand am cumparat masina) este undeva la 6.2 l/100km (asa indica computerul de bord); tin sa precizez ca masina merge in proportie de 60% in afara orasului. Am mers acum la munte, 4 persoane in masina, bagaje si snowboarduri pe masina, si a consumat 6.4 la viteze de pana la 120km/h si pe un traseu total de vreo 1000km. luni duc masina la revizia de 15.000km si sunt curios cum s-a comportat pana acum din punct de vedere tehnic. Ai intrebat de motorina: eu bag de la OMV, PentromV si vechiul Petrom, motorina EURO 4 (Euro-Diesel 4). Cand am luat masina mi s-a recomandat sa bag motorin EURO 4 si de la benzinarii consacrate. Deci nu am bagat EURO 5. Tot de la reprezentanta mi s-a spus ca e bine ca odata la 5000km sa mai bag motorina de la RomPetrol, eFix - cica e buna si curata cat de cat motorul.

salutari
Old 01-10-2008, 20:09 PM   #3
razdaf
Member

razdaf's Avatar

Exact model ca al tau trebuia sa imi vina si mie 1.4 d4d luna black dar mi sa luat de asteptare ca venea tocmai in martie si am comandat avensis luna 1.6 vvt-i ca e pe stoc si vine pana pe 20 ianuarie.Ce greutate are trecuta in talon masina de consuma doar 6.2 ?
Old 01-10-2008, 20:50 PM   #4
Bizutz
Senior Member

Bizutz's Avatar

Masa proprie : 1367 kg. In carte scrie de un consum mult mai mic, dar pe mine ma multumeste acest 6.2l/100km. Inainte am avut un Ford Focus 2 (1.6) pe benzina si consuma foarte mult. Acum ma bucur c-am trecut pe motorina.
Old 01-16-2008, 07:22 AM   #5
giovi_buru
Member

6,2/100km este destul de mult pt acest motor. Am avut megane de 1,6,110cp care imi lua mixt 6,4l/100km, chiar in varianta cu 4pers+bagaje. Chiar ma sperie gandul ca voi avea o masina care consuma aproape identic cu cealalta, ce ghidusie am mai facut atunci....
giovi_buru is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2008, 08:20 AM   #6
razdaf
Member

razdaf's Avatar

masina e destul de grea, eu unul zic ca e bine 6.2 la drum lung 4 pers + bagaje.La mine la Xsara cu motor de 2.0 hdi la 110-130 imi ia 6.5% cu 2 pers in masina si bagaje max 10 kg, inainte ce e drept imi lua undeva la 5 dar acum masina are aproape 90.000 km.
Old 01-16-2008, 08:24 AM   #7
OvidiuH
Senior Member

OvidiuH's Avatar

Send a message via Yahoo to OvidiuH

Eu am un consum mediu de 6,1 la Corolla 1,4 D-4D după aproximativ 20.000 km (60% s-a mers în oraș).
Old 01-18-2008, 09:12 AM   #8
liviugrosu
Junior Member

Default re!

consum de 6,2 e cam mult pt. motorul de 1,4............in regim mixt corolla 2.0 d4d consuma 6,4......afara imcarcat cu 4 persoane full portbagaj mers 120-140 ......cu reprize chiar si la 190km.........consuma 5,8......deci nu vad de ce ar consuma 1.4 d4d mai mult doar datorita greutatii si lipsei treptei a 6
liviugrosu is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2008, 10:22 AM   #9
razdaf
Member

razdaf's Avatar

pai la consumu asta e cu dus si intors parerea mea , la 140 cred ca e important si cuplul 190 pe langa 280 ...
Old 01-18-2008, 10:58 AM   #10
Bizutz
Senior Member

Bizutz's Avatar

eu sunt multumit de consum. conteaza si pe ce drumuri mergi - adica cat sunt de aglomerate, daca te grabesti si asa mai departe. eu fac multe drumuri timisoara-arad-deva sau timisoara-cluj. sunt drumuri cu trafic intens.

am incercat sa merg si la consum. si daca merg lejer si nu depasesc tot ce-mi iese in cale, incepe sa scada de la 6.2. uite de exemplu, am fost pana in germania, 2 persoane + bagaje, si la intoarcere am fost 4 persoane + bagaje. am mers lejer pe autostrada, adica 130. consumul s-a stabilizat la 5.3.

tin sa mentionez ca abia azi am resetat pentru prima data consumul mediu, de cand am luat masina. deci e un consum cumulat in 15000km, resetat dupa prima alimentare, mers pe drumuri bune si mai putin bune, iarna pe la munte si asa mai departe.

ce vreau sa spun e ca daca vrei sa scoti consum, SE POATE, dar masina e facuta sa mearga si daca tot stai cu ochii pe consumul mediu, eu zic ca nu e ok... incearca sa mananci cat sa nu mori de foame si o sa vezi cum stau lucrurile (nu stiu cat de buna e analogia, dar merje )

Reply

Tags
consum, d4d

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules