|
|||||||
| Attention Visitor: |
| Bine ai venit pe forumul posesorilor deTOYOTA. Pentru a posta pe acest forum iti trebuie un user.
Apasa aici pentru a-ti face un user. Dupa ce iti faci user nu uita sa activezi contul accesand casuta ta de email unde vei gasi un link. Daca vrei doar sa urmaresti discutiile fara a interveni selecteaza un forum de mai jos sau foloseste functia de search Pentru mai multe informatii legate de buna functionare a forumului va rugam cititi cu atentie regulamentul.
|
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#1 |
|
Member
|
Va salut stimati colegi de forum.
De cand am fost prima data la revizie cu toyota mea am avut o mare nelemurire vis-avis de calitatea uleiului pe care il pun la revizie. Cand am solicitat aceasta informatie la service mi s-a spus ca este Mobil 1 5W-30. Dar am constatat ca uleiul era pus din niste butoaie de tabla de 60 litri care aveau pe ele lipita o hartie pe care scria Mobil 1. Nu mi s-a spus daca este achizitionat din Romania sau din alta tara (cu cel din romania stiu ca au fost probleme practic neavand nici o legatura cu un ulei mobil 1 din Germania de exemlu). Toate bune pana la ultimul schimb cand am observat ca la aproximativ 6500 km ( 9 luni) uleiul a capatat o culoare mai inchisa decat la schimburile precedente. Mentionez ca masina nu a fost folosita in regimuri diferite de utilizare. Mai precizez deasemenea ca nu mi-a consumat ulei niciodata macar cat un fir de par pe joja. Va rog daca cineva a aflat mai multe detalii legat de calitatea acestor uleiuri folosite de reprezentanta Toyota sa ma informeze si pe mine. Totodada daca aveti recomandari pentru alte uleiuri mai potrivite sau mai calitative pentru Toyota pe benzina va rog sa le faceti.
|
|
|
|
|
#2 |
|
Member
|
Chiar nu a avut nimeni pana acum o experienta asemanatoare?
Sa inteleg ca nimeni nu foloseste alt ulei decat cel de la service Toyota?
|
|
|
#3 |
|
Senior Member
|
Eu folosesc la schimbul de ulei Mobil1 0W 40.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Junior Member
|
La primul schimb de ulei sau poate la primele e normal ca uleiul sa devina mai inchis la culoare datorita uzurii. Eu nu am cartea de exploatare a masinii la o Toyota Avensis 1,6 benzina si sunt curios care este tipul de ulei recomandat?
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Senior Member
|
In carte este recomandat 5w30.
|
|
|
#6 |
|
Member
|
Ati folosit careva Castrol? 5w30 ? am inteles ca ii mai bun ca mobil 1
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Senior Member
|
motul 5w-30 8100 Eco-energy
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Member
|
CASTROL SYNTEC 5W-30 (API: SM, SL, SJ, SH/CF, CD, ACEA: A1, A5, B1, B5, Corvette, GM: 4718M, 6094M, FORD: WSS M2C929-A, ILSAC: GF-2, GF-3, GF-4.) la asta mam gindit mai exact. 100% sintetic. Conteaza la un AVENSIS 1.8 2004 daca este sintetic sau semisintetic?
http://www.uleiuri.ro/product_info.p...4e391b0ab05053 |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Member
|
Am gasit .....cei de la Castrol recomanda pentru Avensis 2003-2008 ca categorie de virf Castrol Edge 0w30 iar ca a doua categorie Castrol Magnatek 5w30
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Junior Member
|
Salutare! si eu tot Castrol Magnatek 5w30 folosesc, se comporta super bine masina..... avensis 1,6 vvt-i/2003
|
|
|
|
|
|
![]() |
| Tags |
| puneti, uleiuri, vvti |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|