|
|||||||
| Attention Visitor: |
| Bine ai venit pe forumul posesorilor deTOYOTA. Pentru a posta pe acest forum iti trebuie un user.
Apasa aici pentru a-ti face un user. Dupa ce iti faci user nu uita sa activezi contul accesand casuta ta de email unde vei gasi un link. Daca vrei doar sa urmaresti discutiile fara a interveni selecteaza un forum de mai jos sau foloseste functia de search Pentru mai multe informatii legate de buna functionare a forumului va rugam cititi cu atentie regulamentul.
|
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#1 |
|
Senior Member
|
As vrea sa montez jante si anvelope 255/50 R17 pe rav 4 d4d an 2007.Pot sa am probleme sa se defecteze ceva?Stiu ce scrie in talon dar am posibilitatea sa montez asa ceva la un pret foarte convenabil si in stare buna.Jantele sunt originale toyota si nu ating nimic chiar daca sunt mai late.Cred ca echivalente ar fi 215/70R16,225/65R17,235/60R17,245/55R17 cu diametre apropiate,la 255/50R17 diametrul ar fi cu aprox.3cm mai mic.In afara de cazul meu particular va rog sa postati parerile voastre despre anvelope si jante,dimensiuni si modele pentru rav 4,eventual experienta personala cu diverse tipuri de jante si anvelope.
|
|
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Senior Member
|
Quote:
Chiar le-am pus si am observat reducerea garzii la sol cu 15mm,stabilitate mult mai buna,demaraj mult mai bun,eroare la kilometraj arata mai putin cu 5km la 100km/h,consum mai mare,n-am observat modificari ale distantelor de franare.Intentionez sa pun alte anvelope ca sa ma apropii cat mai mult de diametrul rotii recomandat de producator,adica sa am o abatere de sub 3% la diametru.Iarna as prefera latimea 215 iar vara as risca un 245 sau 255 R17/55.Despre 235 cred ca merg fara sa influenteze semnificativ performantele de aceea si sunt recomandate ca echivalente.
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Senior Member
|
M-am mai interesat pe aceasta tema.E important sa nu varieze mai mult de 20mm latimea anvelopei,iar diametrul rotii sa nu varieze cu mai mult de 3%,mai bine in minus decat in plus.Cauciucurile mai inguste au aderenta mai buna iarna,iar cele mai late ofera stabilitate si tractiune mai buna vara.Nerespectarea acestor indicatii poate conduce la disfunctionalitati la franare,directie,suspensii,articulatii,modificarea garzii la sol, a iluminarii, a consumului si a stabilitatii,eroare vitezometru.La rav 4 in manual sunt trecute 215/70 R16 diametru 707,4 ,225/65 R17 724,3 , 235/55 R18 715,7. Cred ca mai putem incerca 235/60 R17 713,8 , 235/65 R17 737,3 , 245/60 R17 725,8 la acest diametru diferenta este de sub 1 mm pe raza deci putem folosi la nevoie rezerva originala 724,3.
Succes.
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Senior Member
|
Quote:
Am uitat sa adaug ca trebuie sa alegem si latimea corespunzatoare a jantei si anvelopei.La rav jantele originale au latimea 7J stantata pe verso,putem monta anvelope intre 215 si 235 mm.
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Junior Member
|
Ce sa-ti spun, cu cat anvelopa e mai lata, cu atata plecarile de pe loc sunt mai greoaie, si poate creste consumul cu 1-2litri, depinde de multe, in curbe, aderenta o ai cu o anvelopa mai lata, dar nu am vazut tico rasturnat.
Eu am trecut de pe R15 pe R18 si e diferenta imensa...plecarile se simt foarte mult, gropile, santurile patriei le simt in rinichi de asemnea, toata adrenalina sta in curbe, si evident ca da bine pe masina. In rest, vitezometru reglat, intretinere mai scumpa, anvelope mai scumpe evident, dar asta am vrut, asta am, deci preturile sunt irelevante, ce sa zic...aprox. 2000 de euro toata sandramaua. Sa ai bafta. Last edited by AnduDTM; 06-01-2010 at 11:00 AM. |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Senior Member
|
Quote:
Mersi de sfat.Deocamdata sunt foarte incantat de cum merge masina,intradevar a crescut consumul,dar imi place mai mult cum se conduce.Am pastrat jantele originale pentru iarna,vara merg cu astea mai late si deocamdata sunt multumit.
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Senior Member
|
Adaug inaltimea talonului poate varia intre 129 si 152 mm bineinteles ca diametrul nu trebuie sa varieze mai mult de plus minus 3 %.
|
|
|
|
|
|
![]() |
| Tags |
| anvelope, aveti, jante, parere, pentru, rav |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|