Toyota Forum - Discutii despre Toyota

Go Back   Toyota Forum - Discutii despre Toyota > O Toyota ramane intotdeauna o Toyota > Discutii generale

Attention Visitor:
Bine ai venit pe forumul posesorilor deTOYOTA. Pentru a posta pe acest forum iti trebuie un user. Apasa aici pentru a-ti face un user. Dupa ce iti faci user nu uita sa activezi contul accesand casuta ta de email unde vei gasi un link. Daca vrei doar sa urmaresti discutiile fara a interveni selecteaza un forum de mai jos sau foloseste functia de search Pentru mai multe informatii legate de buna functionare a forumului va rugam cititi cu atentie regulamentul.

Ce anvelope pun?

Discutii generale

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 10-19-2010, 10:56 AM   #1
radian
Junior Member

radian's Avatar

Default Ce anvelope pun?

Salutare forumisti! Am si eu o problema la care nu ma pricep sa gasesc raspuns si anume: Vreau sa imi pun anvelope de iarna si nu stiu dimensiunile. Mentionez ca am avensis-2007, 1.8 si jantele si anvelopele originale cu care a venit echipata (205/55/r16). As vrea sa stiu daca pot sa pun anvelope 195/65/r16 pe jantele mai sus mentionate. In talon, ( am vechi) scrie ca pot sa pun 195/65/r15 sau 205/55/r16. Multumesc!
radian is offline   Reply With Quote
Old 10-19-2010, 11:30 AM   #2
Bodhi
Junior Member

Nu poti sau mai degraba nu ar trebui.
Rotile cu care a venit echipata masina au jentile de 16''.
Daca te uiti in talon vei vedea ca difera R-ul (R15-R16) adica raza jentii.
Daca vrei sa pui cauciucuri de 195 va trebui sa iei alte jenti si anume de 15''.

Daca pui pe jentile tale de 16'' cauciucuri de 196/65/R16, cred ca iti vor lovi in aripa, cel putin cand virezi.

Bafta!
Bodhi is offline   Reply With Quote
Old 10-19-2010, 12:55 PM   #3
vali44
Senior Member

Quote:
Originally Posted by radian View Post
Salutare forumisti! Am si eu o problema la care nu ma pricep sa gasesc raspuns si anume: Vreau sa imi pun anvelope de iarna si nu stiu dimensiunile. Mentionez ca am avensis-2007, 1.8 si jantele si anvelopele originale cu care a venit echipata (205/55/r16). As vrea sa stiu daca pot sa pun anvelope 195/65/r16 pe jantele mai sus mentionate. In talon, ( am vechi) scrie ca pot sa pun 195/65/r15 sau 205/55/r16. Multumesc!
La sectiunea Avensis ai sa gasesti un topic JANTE AVENSIS , daca nu ma insel la pagina 4 . Citeste acolo si vei vedea apoi ce e mai bine sa cumperi. Oricum esti norocos pentru ca pe 1,8 vvti merg jante de 15 si te-ai scos la costul acestora dar si al cauciucurilor .
vali44 is offline   Reply With Quote
Old 10-19-2010, 22:22 PM   #4
radian
Junior Member

radian's Avatar

Talking

BODHI, STII PRIN BUCURESTI DE UNDE AS PUTEA SA CUMPAR JANTE+ANVELOPE DIN ACELASI LOC SI SA EFECTUEZE SI MONTAJUL? (JANTE DE TABLA NOI SAU SECOND, NU MA INTERESEAZA,ANVELOPELE NOI. MERSI. M-AI SCOATE DIN "CEATA".EVENTUAL NE-AM PUTEA INTALNI SA SI DISCUTAM UNA -ALTA DESI ... DE LA MINE NU PREA AI AVEA CE SA AFLI,K EU III BAG BENZINA SI ATAT!
Old 10-20-2010, 07:53 AM   #5
Bodhi
Junior Member

Am incercat sa-ti trimit un private message ca sa nu apara ca fac reclama. N-am reusit, nu stiu din ce motive. Asa ca sa-ti dau pana la urma o adresa de net www.savhor.ro unde mi-am pus eu anul trecut cauciucurile de iarna. La 4 anvelope ai montaj inclus cu echilibrare, adica tot tacamul. Din cate stiu eu (sa te uiti pe site) daca iei si jante ai si altele incluse.

Si eu am tot avensis insa am decis ca e mai economic sa iau doar cauciucuri fara jante. Am luat Fulda Montero 3 205/55/R16. Le pun pe aceleasi jante cu care a venit masina. N-am avut probleme.

Succes!

PS: daca cumva cred moderatorii ca e o problema cu postul va rog sa-l "curatati". Merci.
Bodhi is offline   Reply With Quote
Old 10-20-2010, 08:13 AM   #6
radian
Junior Member

radian's Avatar

Thumbs up

MERSI FRUMOS!
Old 03-14-2011, 19:46 PM   #7
charmante
Member

Salutare tuturor , as vrea sa imi schimb si eu anvelopele si as vrea sa imi pun acelasi model cu cele cu care a venit echipata masina respectiv Michelin Primacy HP 91 H doar ca am intrebat pe un site de profil si cineva mi-a spus ca nu se mai fabrica sub acest nume si ca acum se numesc Michelin Energy Saver. Cunoaste cineva acest detaliu sau nenea de pe site vroia sa imi vanda altceva neavand ce am solicitat , dimensiunile sunt 205 55 R 16 iar masina Toyota Corolla sedan 2008
Totodata asa vrea sa stiu daca o anvelopa cu indice de viteza 91 V este mai buna fata de 91 H ( 210 vs 240 ) si de ce

Multumesc frumos
charmante is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2011, 09:50 AM   #8
vali44
Senior Member

Quote:
Originally Posted by charmante View Post
Salutare tuturor , as vrea sa imi schimb si eu anvelopele si as vrea sa imi pun acelasi model cu cele cu care a venit echipata masina respectiv Michelin Primacy HP 91 H doar ca am intrebat pe un site de profil si cineva mi-a spus ca nu se mai fabrica sub acest nume si ca acum se numesc Michelin Energy Saver. Cunoaste cineva acest detaliu sau nenea de pe site vroia sa imi vanda altceva neavand ce am solicitat , dimensiunile sunt 205 55 R 16 iar masina Toyota Corolla sedan 2008
Totodata asa vrea sa stiu daca o anvelopa cu indice de viteza 91 V este mai buna fata de 91 H ( 210 vs 240 ) si de ce

Multumesc frumos
Pe vandmasini.ro sunt la vanzare Michelin Pilot Primacy 205/55R16 la pretul de 377 lei/bucata . Indicele 91 corespunde greutatii sustinute de flancul anvelopei de 615 kg iar V , vitezei de peste 210 km/h . H corespunde unei viteze de max 210 km/h , deci poti folosi ambele coduri fara probleme . Trebuie sa ai grija la acel 91 deoarece daca valoarea va fi mai mica exista riscul ca masina sa faca balans .
vali44 is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2011, 09:59 AM   #9
zeus
Senior Member

un avantaj este ca anvelopa cu indice V este mai bine echilibrata si fabricata decat un H . ramforsare mai buna .
zeus is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2011, 17:47 PM   #10
charmante
Member

Quote:
Originally Posted by vali44 View Post
Pe vandmasini.ro sunt la vanzare Michelin Pilot Primacy 205/55R16 la pretul de 377 lei/bucata . Indicele 91 corespunde greutatii sustinute de flancul anvelopei de 615 kg iar V , vitezei de peste 210 km/h . H corespunde unei viteze de max 210 km/h , deci poti folosi ambele coduri fara probleme . Trebuie sa ai grija la acel 91 deoarece daca valoarea va fi mai mica exista riscul ca masina sa faca balans .
Multumesc frumos
charmante is offline   Reply With Quote

Reply

Tags
anvelope, pun

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules