Toyota Forum - Discutii despre Toyota

Go Back   Toyota Forum - Discutii despre Toyota > O Toyota ramane intotdeauna o Toyota > Toyota Land Cruiser

Attention Visitor:
Bine ai venit pe forumul posesorilor deTOYOTA. Pentru a posta pe acest forum iti trebuie un user. Apasa aici pentru a-ti face un user. Dupa ce iti faci user nu uita sa activezi contul accesand casuta ta de email unde vei gasi un link. Daca vrei doar sa urmaresti discutiile fara a interveni selecteaza un forum de mai jos sau foloseste functia de search Pentru mai multe informatii legate de buna functionare a forumului va rugam cititi cu atentie regulamentul.

Calitate vopsea

Toyota Land Cruiser

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 01-31-2008, 12:16 PM   #1
GeorgeTLC
Junior Member

Unhappy Calitate vopsea

Masinuta este de culoarea acea aurie sau bej si are 4 luni si aproape 4000 KM la bord. La scurt timp dupa ce am cumparat-o am observat ca ii apar ciupituri in vopsea intr-o veselie (de la marimi minuscule pana la ~5-6 mm) si colac peste pupaza mai sunt si negre din cauza plasticului de sub vopsea.

Sunt foarte dezamagit mai ales ca nici nu am scos macar masina off road pana acum. E normal sa se ciupeasca vopseaua in halul asta in conditii de trafic normal? Probabil ca e din cauza pietricelelor si alte obiecte mici de pe sosea.

Nici una din masinile pe care le-am avut pana acum nu a avut problema asta. Am citit pe undeva ca Toyota foloseste o vopsea ecologica care se va degrada mai repede, poate ca aici e buba...

Mai are cineva probleme asemanatoare? Garantia acopera asa ceva?

In rest sunt foarte multumit.

Salutari!
GeorgeTLC is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2008, 12:46 PM   #2
OvidiuH
Senior Member

OvidiuH's Avatar

Send a message via Yahoo to OvidiuH

Garanția acoperă doar exfolierea vopselei. Ciupiturile de la pietricele nu fac obiectul garanției. Încearcă să menții o distanță mai mare față de mașina din față când mergi pe drumuri acoperite cu pietriș. Altceva nu prea ai ce face.
Ca să le acoperi, cumpără un creion cu vopsea corectoare (ai grijă la codul de culoare).

Last edited by OvidiuH; 01-31-2008 at 12:48 PM.
OvidiuH is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2008, 12:54 PM   #3
WDM
Junior Member

WDM's Avatar

Buna ziua, din pacate asa este... La toate land Cruiser-ele pe care le-am avut din generatia moderna (LC120 x 3 buc + LC100 x 2 buc) am constatat pe propria "piele" ca vopseaua este FOARTE subtire si FOARTE proasta. Pe linga faptul ca se zgarie foarte usor, in timp apar pete pe lac mai mici sau mai mari (albe mat). Culorile la care am observat aceaste probleme sunt Argintiu Met, Gri Met si Negru. Interesant este ca dupa ce am revopsit bara fata la un LC120 cu care am avut un incident minor, vopseau a s-a comportat exemplar. Asta ma face clar sa cred ca exista o problema majora la vopsirea in fabrica. Nu stiu daca este un fenomen generalizat pentru toate modelele Toyota dar la Land Cruiser sigur este o mare problema.
WDM is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2008, 13:08 PM   #4
Ice
Member

Ice's Avatar

Hm..., si eu am o "urma" pe capota, aproape de emblema, insa se vede doar daca te uiti foarte atent. Este ca o amprenta digitala ca dimensiune, iar aspectul e ca si cum s-ar fi uscat o picatura de apa pe vopseaua de baza. Se incadreaza clar la capitolul "defecte" !
Old 01-31-2008, 15:06 PM   #5
GeorgeTLC
Junior Member

Ovidiu, eu sunt un sofer obsedat de a lasa distanta mare intre mine si cei din fata mea. Sunt de asemenea obsedat sa nu ating vreo masina cand deschid usa si din cauza asta ma revolt ca la o masina noua si scumpa ii pusca vopseaua in conditii de trafic normal.

Din pacate cred ca WDM are dreptate ca asta e o problema serioasa de fabricatie. De exemplu am un Chrysler de 11 ani care nu are nici macar o ciupitura (doar ceva zgarieturi usoare din parcare) sau un banal Clio de 2 ani care la fel, nici o ciupitura. In antiteza, Land Cruiser Vip (masina destul de scumpa) are in trei luni deja vreo 5-6 ciupituri; ma apuca plansul...

Am observat la alte Land Cruiser de 1-2 ani (nu putine) cum le iese rugina din capota din zeci si sute de punctisoare, sunt sigur ca le-ati vazut si voi.

O alta observatie: intr-o noapte incercand sa parchez am atins un stalpisor cu bara spate, chiar sub stopul acela rosu pentru ceata. Nu mi-a venit sa cred ca bara in loc sa fie elastica si sa isi revina dupa impact ca orice plastic respectabil, ei nu, a ramas cu amprenta stalpului pe ea. Nu va ingrijorati e o chestie minora . Totusi nu am mai patit asa ceva cu nici una din masinile pe care le-am avut. Pare jignitor sa intre un Matiz in "Jeepul cel Rau" si Jeepul sa se sifoneze rau sa Matizul sa nu aiba nimic

Salutari
Old 01-31-2008, 15:13 PM   #6
GeorgeTLC
Junior Member

Am uitat sa adaug ca la aceste "ciupituri" nu e doar vopseaua puscata dar si plasticul negru de sub este usor deformat. Deci nu stiu care e mai vinovat, plasticul foarte moale sau vopseaua proasta; probabil ambele...
Old 01-31-2008, 15:13 PM   #7
OvidiuH
Senior Member

OvidiuH's Avatar

Send a message via Yahoo to OvidiuH

Înseamnă că e o problemă comună la fabricaţie (vopseaua nu e aplicată cum trebuie sau e de slabă calitate). Pe Corolla n-am remarcat astfel de defecte. Am 2 ciupituri micuţe pe capotă, însă în 3 ani nu mi se pare chiar grav, mai ales având în vedere drumurile de la noi.
Old 02-07-2008, 17:19 PM   #8
tissot1854
Junior Member

si la noua corolla cam sare vopseaua de pe capota. cred ca vopseaua e de vina. ar trebui sa reclamam la toyota
tissot1854 is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2008, 17:27 PM   #9
Mushu
Administrator

Mushu's Avatar

Sincer am auzit si eu de vopseaua ecologica.....dar nu sunt sigur ca mai exista...am inteles ca au fost un test si ca nu erau foarte reusite si le-au retras...sau ceva de genul...eu la masina mea nu am observat nimica schimbat la vopsea...si la fel tin distanta foarte mare intre mine si masina din fata
Titi Aur: "daca esti pilot de raliuri si nu atingi limitele masinii in cadrul unei curse, esti un pilot prost; dar daca conduci pe drumuri publice si atingi limitele masinii, atunci esti un sofer prost".
Mushu is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2008, 17:56 PM   #10
hgflo
Senior Member

hgflo's Avatar

Quote:
Originally Posted by tissot1854 View Post
si la noua corolla cam sare vopseaua de pe capota. cred ca vopseaua e de vina. ar trebui sa reclamam la toyota
Eu zic ca nu e o problema specifica marcii de masina (in speta Toyota). Depinde de drumurile pe unde mergi si de viteza cu care mergi pe ele. Eu am o sigura problema cauzata de o pietricica care a lovit masca din fata, inspre capota, dar culmea vopseaua nu a sarit ci s-a facut o adancitura (nu e deformat plasticul)...ceva de genul urmei pe care o lasi pe o suprafata proaspat vopsita cand apesi cu unghia . In alta ordine de idei o vecina si-a luat Seat Ibiza si dupa nici jumatate de an era plina capota de "ciupituri" , in vreme ce Matizului vechi de 2 ani i le puteai numara pe degete.

Reply

Tags
calitate, vopsea

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules