|
|||||||
| Attention Visitor: |
| Bine ai venit pe forumul posesorilor deTOYOTA. Pentru a posta pe acest forum iti trebuie un user.
Apasa aici pentru a-ti face un user. Dupa ce iti faci user nu uita sa activezi contul accesand casuta ta de email unde vei gasi un link. Daca vrei doar sa urmaresti discutiile fara a interveni selecteaza un forum de mai jos sau foloseste functia de search Pentru mai multe informatii legate de buna functionare a forumului va rugam cititi cu atentie regulamentul.
|
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#1 |
|
Junior Member
|
Salutare tuturor, in primul rand vreau sa mentionez ca detin o corolla sedan 2009, 2.0 d4-d, masina mai e in garantie pana in mai 2012. Acum am cca. 25000 km si de pe la 17-18000 am sesizat o bataie la ambreiaj, mai exact atunci cand masina este oprita, la relanti, pe liber, dupa ce apas ambreiajul, cand il ridic incepe sa se auda o bataie destul de deranjanta, un fel de tacaneala, similara cu bataia de tacheti. Daca il ridic mai incet, in aproximativ 1,5-2 secunde, nu mai are nicio bataie, mentionez ca atunci cd ambreiajul e calcat, nu se aude nimic, doar daca il ridic putin mai rapid si fara a cupla vreo treapta de viteza, apare bataia. In rest ambreiajul merge bine nu am probleme, trage si nu mai face alte zgomote in mers. Va rog sa ma ajutati, care stiti despre ce este vorba sau v-ati mai confruntat cu astfel de probleme, sa o remediez pana la expirarea garantiei. Multumesc anticipat, drum bun tuturor!
|
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Junior Member
|
Salutare!
Aceeasi problema o are si Corolla mea,am intrebat la un service si mi s-a spus ca de vina ar fi volanta care este dubla si se duce mai repede si ca ar trebui schimbat kit-ul de ambreiaj. Nu este o problema,dupa cum spuneau ei,care sa te lase in drum dar cam in 20.000-30.000 ar trebui schimbat kit-ul. Mai multe detalii nu am, dar daca mai aflati ceva va rog sa postati. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Junior Member
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Junior Member
|
Dupa cum am promis, am revenit cu noutati cu privire la schimbarea chitului de ambreiaj. Chiar azi am fost la reprezentanta, unde mi-a schimbat kitul(placa de presiune+disc) si vreau sa spun ca totul este ok, nu se mai aude niciun zgomot, nicio bataie, indiferent cum as ridica piciorul de pe ambreiaj. Volanta era intacta, inclusiv rulmentul de presiune; diferenta la noul disc de ambreiaj este ca in centrul lui, este dublu, mai are o chestie cu niste arcuri, care ar amortiza trepidatiile venite din cutie...daca am inteles eu bine. In fine, cert este ca nu se mai aude niciun zgomot si asta ma incanta nespus
Drum bun tuturor si un an nou, fara evenimente!
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Senior Member
|
am acelasi motor
eu am alta problema. sacadeaza rau de tot cand las ambreiajul. dar rau. nu decupleaza liniar, ci in hopuri |
|
|
|
|
|
![]() |
| Tags |
| ambreiaj, bataie |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|