Toyota Forum - Discutii despre Toyota

Go Back   Toyota Forum - Discutii despre Toyota > O Toyota ramane intotdeauna o Toyota > Toyota vs ...

Attention Visitor:
Bine ai venit pe forumul posesorilor deTOYOTA. Pentru a posta pe acest forum iti trebuie un user. Apasa aici pentru a-ti face un user. Dupa ce iti faci user nu uita sa activezi contul accesand casuta ta de email unde vei gasi un link. Daca vrei doar sa urmaresti discutiile fara a interveni selecteaza un forum de mai jos sau foloseste functia de search Pentru mai multe informatii legate de buna functionare a forumului va rugam cititi cu atentie regulamentul.

Avensis 1.8 Luna vs. Corolla 1.6 Sol

Toyota vs ...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 01-19-2008, 09:07 AM   #1
duhne
Member

Default Avensis 1.8 Luna vs. Corolla 1.6 Sol

Avensis 1.8 Luna (Olive) vs. Corolla 1.6 Sol (8T8)

Ambele au acelasi pret. La care sa optez? Care e mai frumoasa, etc...
duhne is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2008, 13:54 PM   #2
hamziu
Junior Member

Avensis, parerea mea. Este altceva, chiar daca ai cruise control si senzori de ploaie la corolla

Last edited by hamziu; 01-19-2008 at 13:57 PM.
hamziu is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2008, 16:00 PM   #3
OvidiuH
Senior Member

OvidiuH's Avatar

Send a message via Yahoo to OvidiuH

Comparăm mere cu pere. Sunt clase diferite.
Old 01-19-2008, 17:49 PM   #4
kalmy
Member

Quote:
Originally Posted by duhne View Post
Avensis 1.8 Luna (Olive) vs. Corolla 1.6 Sol (8T8)

Ambele au acelasi pret. La care sa optez? Care e mai frumoasa, etc...
Chestie de gusturi si preferinte, dupa parerea mea corolla arata mai bine, altii spun ca avensis, etc, pina la urma conteaza si culoarea, gusturile sunt discutabile si subiective si de fapt incearca ambele modele, le mai privesti atent in parc si vezi care ti se potriveste, in care te simti mai bine ... de fapt masina si stilul de condus reflecta personalitatea si starea de spirit a fiecaruia (ca vrem ... ca nu vrem).
kalmy is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2008, 19:09 PM   #5
zorro
Senior Member

zorro's Avatar

Aceasi dilema am avut-o si eu. Initial nici nu m-am gandit la avensis, ci am ales corolla in detrimentul octaviei. Si dupa ce am facut comanda la corolla,timpul mare de asteptare si parerile de pe forum m-au facu sa mai fac niste drive-testuri. Diferentele apar ,cand dupa un drive cu corolla, te urci imediat in avensis. Atunci vezi clar diferenta de clasa. Pana si sotia si fata mea (admiratoare corolla ) au reconuscut diferenta si imediat am trecut pe avensis.
Concluzia este : drive test cu ambele modele, una dupa alta daca se poate, si apoi te hotaresti daca vrei un model mai vechi dar mai bun sau un model nou si mai modern dar o idee mai slab.
Old 01-19-2008, 19:22 PM   #6
Corolla
Senior Member

Eu unul nu pun mare pret pe "jucarii":gen senzor de ploaie,de intensitate luminoasa si alte chestii pe care le pot apela foarte usor si manual!Conteaza foarte mult confortul si tinuta de drum a masinii!
Corolla is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2008, 19:23 PM   #7
kalmy
Member

Quote:
Originally Posted by zorro View Post
Aceasi dilema am avut-o si eu. Initial nici nu m-am gandit la avensis, ci am ales corolla in detrimentul octaviei. Si dupa ce am facut comanda la corolla,timpul mare de asteptare si parerile de pe forum m-au facu sa mai fac niste drive-testuri. Diferentele apar ,cand dupa un drive cu corolla, te urci imediat in avensis. Atunci vezi clar diferenta de clasa. Pana si sotia si fata mea (admiratoare corolla ) au reconuscut diferenta si imediat am trecut pe avensis.
Concluzia este : drive test cu ambele modele, una dupa alta daca se poate, si apoi te hotaresti daca vrei un model mai vechi dar mai bun sau un model nou si mai modern dar o idee mai slab.
nu e clar ...
care model ? "model mai vechi dar mai bun"
"un model nou si mai modern dar o idee mai slab"
kalmy is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2008, 20:06 PM   #8
hamziu
Junior Member

Eu zic sa mai astepti pana va aparea noul avensis care va fi direct clasa premium. Pana atunci mai strange bani ca sigur va fi mai scump
hamziu is offline   Reply With Quote
Old 01-20-2008, 09:54 AM   #9
Mushu
Administrator

Mushu's Avatar

Noul Avensis apare sigur in 2009 si nu cred ca o sa vrea o masina noua care abia apare pe piata ....plus ca timpul de asteptare ..eu unul nu as astepta dupa ea daca maine as avea bani sa imi iau masina.....

Legat de dilema ta eu pun intotdeauna in fata ce fac cu masina .....adica am nevoie de super spatiu sau car tona de fier degeaba dupa mine....ce dotari minime vreau sa aibe ........ce elemente de siguranta trebuie sa aibe....etc....
eu unu as lua Corolla dar sunt subiectiv....imi place cum arata si ce dotari are.....in schimb Avensisul nu e de lepadat ...e super masina la confort si calitatea constuctiei si confort pasageri....

Daca nu e graba.....mai asteapta ....daca e ....pune pe o foaie ce iti place la una si ce iti place la cealalta (bineinteles sa fi realist)...iar dupa aceea ce nu iti place la fiecare....apoi fa comparatii si ai raspunsul....
Titi Aur: "daca esti pilot de raliuri si nu atingi limitele masinii in cadrul unei curse, esti un pilot prost; dar daca conduci pe drumuri publice si atingi limitele masinii, atunci esti un sofer prost".
Mushu is offline   Reply With Quote
Old 01-20-2008, 10:50 AM   #10
duhne
Member

Problema e ca banii ii am, dar nu am masina...si trebuie sa aleg repede. Un Avensis vine in 2 saptamani, orice culoare...ceea ce a un avantaj foarte mare.

Am sa ma duc sa fac un drive test cu Avensis, ca la Corolla cam stiu tot ce poate .
duhne is offline   Reply With Quote

Reply

Tags
avensis, corolla, luna, sol

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules