Toyota Forum - Discutii despre Toyota

Go Back   Toyota Forum - Discutii despre Toyota > O Toyota ramane intotdeauna o Toyota > Discutii generale

Attention Visitor:
Bine ai venit pe forumul posesorilor deTOYOTA. Pentru a posta pe acest forum iti trebuie un user. Apasa aici pentru a-ti face un user. Dupa ce iti faci user nu uita sa activezi contul accesand casuta ta de email unde vei gasi un link. Daca vrei doar sa urmaresti discutiile fara a interveni selecteaza un forum de mai jos sau foloseste functia de search Pentru mai multe informatii legate de buna functionare a forumului va rugam cititi cu atentie regulamentul.

Antena CB Sirio Turbo 4000/5000 sau Wilson 1000/5000

Discutii generale

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 07-27-2010, 19:17 PM   #1
DonSandello
Junior Member

DonSandello's Avatar

Thumbs up Antena CB Sirio Turbo 4000/5000 sau Wilson 1000/5000

Hei,
As dori sa stiu parerea voastra, atat a celor care au montate statii radio CB pe autoturisme cat si a celor care sunt doar bine informati....
Care alegere considerati ca este cea mai buna in materie de antene auto CB cu talpa magnetica...Sirio Turbo 4000/5000 sau Wilson 1000/5000?

.....bineinteles impreuna cu o statie radio CB de 4W, de o calitate medie...sa spunem model President Harry III ASC.

Va multumesc si astept cu interes opiniile voastre.
DonSandello is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2010, 19:43 PM   #2
dan.gutu
Moderator

dan.gutu's Avatar

Eu iti recomand un ml 145 de la Midland.Daca,crezi ca este prea lunga,ia un Wilson Little Will,eu asa folosesc,in combinatie cu un Alan 42.Sa stii ca statia indicata de tine este chiar buna .
Old 07-28-2010, 00:29 AM   #3
DonSandello
Junior Member

DonSandello's Avatar

Thumbs up

Quote:
Originally Posted by dan.gutu View Post
Eu iti recomand un ml 145 de la Midland.Daca,crezi ca este prea lunga,ia un Wilson Little Will,eu asa folosesc,in combinatie cu un Alan 42.Sa stii ca statia indicata de tine este chiar buna .
Iti multumesc....insa din contra...caut ceva mai lung decat ML 145...
Dar, de curiozitate, cam pe ce raza receptioneaza semnale statia, respectiv antena ta....in medie bineinteles.
By the way...am o Toyota Avensis T25 si as dori sa pozitionez antena pe portbagaj....
Cat despre statie in sine, inca ma gandesc la o posibila amplasare....sunt receptiv la sugestii
Old 07-28-2010, 07:40 AM   #4
dan.gutu
Moderator

dan.gutu's Avatar

Eu ma invart in 10-15 km.Antena se pune pe centrul geometric al masinii,pe mijlocul plafonului,daca o pui pe capacul de la portbagaj pierzi jumatate din lungimea antenei.Intradevar cu o antena lunga ai receptie mai buna,dar nu iti foloseste la nimic,daca ai o acoperire de 10 km este suficient,imposibil ca din 2 in 2 km sa nu emita cineva cu informatii noi.
Old 07-28-2010, 07:50 AM   #5
hilux2009
Member

hilux2009's Avatar

Salutare,

Antena Sirio Turbo 4000/5000 este o antena foarte buna dar datorita lungimi si greutatii acesteia este mai pretabil a fi folosita pe camioane nu pe turisme parerea mea Poti lua in calcul si antena Alan S9 Plus de la Midland, ( este si mai ieftina ) eu o folosesc impreuna cu o statie portabila Alan 42 Multi si sunt foarte multumit de calitate pe emisie-receptie si raza de actiune. Deasemenea iti recomand s-o montezi pe plafonul masinii iar cablul sa-l tragi prin portbagaj ca la taxi-uri.
hilux2009 is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2010, 08:39 AM   #6
DonSandello
Junior Member

DonSandello's Avatar

Thumbs up

Am luat intr-adevar in calcul o varianta de antena mai lunga tocmai pentru a evita amlasarea ei pe plafonul autoturismului...atat din ratiuni estetice cat si practice (este mult mai greu accesibila si inevitabil iei cu hainele praful de pe portiere sau plafon).
La o corecta calibrare nu cred ca are mare importanta pozitionarea antenei.
Intr-adevar antenele Wilson sunt ceva mai grele decat celelalte. As fi vrut sa stiu daca a sesizat cineva dpdv practic diferenta dintre cele doua tipuri....
Deocamdata ma voi orienta cred catre pachetul President Harry III ASC + Antena President ML 145...care costa undeva la 690 Ron.
As fi dorit parerea voastra in vederea unui posibil "upgrade"........asta daca se justifica evident.
Multumesc!
Old 07-28-2010, 08:53 AM   #7
zeus
Senior Member

marele dezavantaj la Sirio 5000 este ca e f gros spicu si nu este asa de flexibila .multi care si au montat aceasta antena fixa s-au plans ca li sa smuls din tabla cu tot ...nu intodeauna ce este cel mai bun este si potrivit. v-a trebuii sa iti iei o talpa mag mare pt asta plus ca la copaci , e o grija in plus.

io am un Alan 42 (5w) cu S9Plus cu talpa magnetica de 120 mm. o folosesc pe corolla,avensis , hilux.
zeus is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2010, 09:22 AM   #8
hilux2009
Member

hilux2009's Avatar

Mai trebuie sa ai in vedere si faptul ca President Harry III ( forte buna si fiabila de altfel ) este o statie fixa, va trebui s-o montezi intr-un loc unde sa ai acces usor si in permanenta la comenzile ei cu toate ca are ASC. La turism mai greu de gasit un astfel de loc, iar din cauza ''baietilor buni'' nu cred ca ai curajul s-o lasi in masina, va trebui montata-demontata...
In privinta upgrade-ului ii poti monta un amplificator de 100 W linear cu pre-amp pe emisie si receptie dar sincer eu nu-i vad rostul. O bataie de 10-15 km este mai mult decat suficenta.
Old 07-28-2010, 09:42 AM   #9
DonSandello
Junior Member

DonSandello's Avatar

Thumbs up

Quote:
Originally Posted by hilux2009 View Post
Mai trebuie sa ai in vedere si faptul ca President Harry III ( forte buna si fiabila de altfel ) este o statie fixa, va trebui s-o montezi intr-un loc unde sa ai acces usor si in permanenta la comenzile ei cu toate ca are ASC. La turism mai greu de gasit un astfel de loc, iar din cauza ''baietilor buni'' nu cred ca ai curajul s-o lasi in masina, va trebui montata-demontata...
In privinta upgrade-ului ii poti monta un amplificator de 100 W linear cu pre-amp pe emisie si receptie dar sincer eu nu-i vad rostul. O bataie de 10-15 km este mai mult decat suficenta.
Intr-adevar amplificatorul nu prea isi are sensul...
Cat despre amplasarea statiei...va trebui sa ii gasesc o locatie de "camuflaj". M-am gandit sa o montez in partea dreapta a schimbatorului de viteze, in pozitie verticala, pe un cadru prins de plasticul lateral (astfel incat sa poate fi montata/demontata usor). Si ma mai gandesc sa ii fac un fel de husa/capac din plastic "tapitat" cu un material asemanator mochetei din interiorul masinii...pentru a se integra in peisaj si a o feri de privirile indiscrete...
Oricum am si geamurile fata foliate relativ inchis.

Daca nu....o alta idee ar fi in torpedou...cu un speaker extern care poate fi usor "dosit"....
Old 07-28-2010, 10:34 AM   #10
hilux2009
Member

hilux2009's Avatar

In torpedou in nici un caz, ma repet, trebuie sa ai un acces cat mai usor si in orice moment la reglajele/butoanele statiei, nu cred ca ai vrea sa auda ceilalti pasageri din masina toate injuraturile tiristilor !!! si sunt multe si diversificate
Eu iti recomand Alan 42 portabil, o ti pe consola schimbatorului de viteze, o scoti in 2 sec si o iei cu tine

Reply

Tags
antena, sau, sirio, turbo, wilson

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules