|
|||||||
| Attention Visitor: |
| Bine ai venit pe forumul posesorilor deTOYOTA. Pentru a posta pe acest forum iti trebuie un user.
Apasa aici pentru a-ti face un user. Dupa ce iti faci user nu uita sa activezi contul accesand casuta ta de email unde vei gasi un link. Daca vrei doar sa urmaresti discutiile fara a interveni selecteaza un forum de mai jos sau foloseste functia de search Pentru mai multe informatii legate de buna functionare a forumului va rugam cititi cu atentie regulamentul.
|
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#1 |
|
Junior Member
|
Salutare Toyotistilor
![]() Am in vedere achizitia unei Toyota Rav-4 din 2006 - 2008 de la 150cp in sus si asi dori niste sfaturi din partea voastra referitor la: - ce motor sa aleg ? benzina/motorina - fiabilitate in general - costuri intretinere Astept cu interes posturile voastre Last edited by gix; 05-28-2010 at 08:51 AM. Reason: aaa |
|
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Senior Member
|
Quote:
Din cate vad esti interesat de cat mai multi CP deci ai un stil mai sportiv de condus,asa ca poti sa alegi benzina .Masina e destul de solida si grea,caroseria e de suv asa ca varianta benzina are consum cu 2-3 l % mai mare.Eu am model diesel 2007 cu 136 CP si merge acceptabil pentru un familist,desi i se potrivesc mult mai bine 150CP.Pentru drumuri proaste e mult mai potrivit dieselul deoarece are cuplu mai mare la turatii mici,la fel si pentru remorcat sau incarcarea la capacitate maxima.Motorul pe benzina e mai usor si stabilitatea in viraje mai buna ,cat si mai ieftin la intretinut.Eu am 50000 km fara probleme si sunt foarte multumit,e o masina de incredere ideala pentru drumurile noastre.
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Member
|
iti recomand diesel avand cuplul mai mare, dar cel mai usor lucru ca sa te convingi care varianta ti se potriveste cel mai bine este sa faci un test drive cu ambele.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Junior Member
|
Daca te uiti cu atentie ai sa vezi ca varianta pe benzina ajunge de la 0-100 km/h putin mai tarziu decat cea pe motorina de 136 asa ca treaba cu mai sportiva cade. In principiu consuma cam 14-15 in Bucuresti fata de diesel care consuma in jur de 8. In afara consuma in jur de 9-10 daca mergi mai saltaret fata de diesel care nu sare de 6 (condus in acelasi stil). Cea diesel e mai scumpa si deci platesti casco mai mult si are cilindreea mai mare deci platesti si impozit si rca mai mare. Sper ca te-am lamurit. Bafta!
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Senior Member
|
Quote:
OK absolut de acord ,dar eu ma refeream la gusturi diferite,la elasticitatea diferita a motoarelor in diferite trepte,la diferente de condus pe cuplu sau pe turatie si la faptul ca varianta bezina are vreo 70kg mai putin pe axa fata impotant cand conduci la limita in viraje.Daca tii cont de costuri dieselul devine rentabil daca depasesti 100000km cand se amortizeaza tot ce ai dat in plus.
|
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Junior Member
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Senior Member
|
Quote:
De acord cu tine si ca dovada eu am tot diesel din 2008,sunt foarte multumit atat in oras,pe sosea si off road mediu.Practic masina e buna la toate,dar nu trebuie sa-i cerem mai mult decat poate sa ofere adica off road dificil si sa ia virajele ca o limuzina sport.
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Junior Member
|
Consum RAV4 2008, 136CP / 60'000 km. Condus mix: sportiv si croaziera ...
Oras: 9.5-10 vara / 10.5-11 iarna Drum intins: 70 km/h - 6l/1000 (drum national) 110km/h - 7l/100 (autostrada) 130km/h - 9l/100 (autostrada) Nu prea se pupa cu datele Toyota ... Sfat: nu cumpara Toyota daca te astepti la un interior "linistit", fara zgomote enervante si plastice de buna calitate ... veti gasi ceva ce concureaza cu Logan-ul . |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Junior Member
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Senior Member
|
In Germania 5000 km consum mixt 6l ,in Romanaia consum mixt afisat la bord 7l.Cred ca variaza consumul si in functie de trafic si de stilul de condus,cresteri de 2l daca o tii la podea mereu.Eu am 52000 km din care peste 1000 km pe drumuri neasfaltate si uneori forestiere,singura problema pana acum zgomot facut de roata de rezerva de pe usa,dar am pus niste garnituri si s-a atenuat,reapare cand intra praf intre roata si usa.Sunt foarte multumit de servodirectie( care e cea mai buna din clasa),comportamentul motorului,robustetea masinii,comportamentul pe sosea foarte bun,iluminare buna.Singurul minus deranjant trepidatii in caz de franare violenta la cald,la rece fenomenul nu se produce.Adica franari repetate la vale ,panta 12 grade, de la 100 km/h la 20km/h ,sau drum drept de la peste 160km/h la 20km/h.Mai am un subaru impreza diesel cu stabilitate exemplara si demaraj pe masura,dar nu as da ravul pe el.Motorul desi are 150cp se incinge si se simte ca e fortat sa scoata tot ce poate,curba de cuplu e mult mai proasta si masina mult mai subtirica si mai proasta la plastice,iar cutia mult mai proasta intra mult mai greu,cred ca si la forester e la fel.
Last edited by doracapi; 09-07-2010 at 16:24 PM. |
|
|
|
|
|
![]() |
| Tags |
| achizitie, rav |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|