|
|||||||
| Attention Visitor: |
| Bine ai venit pe forumul posesorilor deTOYOTA. Pentru a posta pe acest forum iti trebuie un user.
Apasa aici pentru a-ti face un user. Dupa ce iti faci user nu uita sa activezi contul accesand casuta ta de email unde vei gasi un link. Daca vrei doar sa urmaresti discutiile fara a interveni selecteaza un forum de mai jos sau foloseste functia de search Pentru mai multe informatii legate de buna functionare a forumului va rugam cititi cu atentie regulamentul.
|
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#1 |
|
Member
|
pe o corolla sau auris, nu ma pot hotari
|
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Senior Member
|
Păi trebui să-ţi pui două întrebări simple:
- faci minim 20.000 km/an ? - ce buget ai la dispoziţie (între variantele Sol e diferenţă de vreo 2800 EUR) ?
|
|
|
#3 |
|
Member
|
1.6 benzina
![]() La diesel iti recuperezi investitia dupa 100.000km mersi cel putin. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Member
|
fac 25000 km /an
diferenta de pret nu ma deranjeaza, daca as sti pe ce ii dau mie mi-ar place benzinarul dar ma tem de consum. am mers cu o verso iasi-bucuresti-iasi (3 saptamani, de la reprezentanta) si avea un motor 2.0 d4d 140 cp, si am scos un consum de 5-6.asa da |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Member
|
fac 25000 km/an (atata am facut cu aygo)
dar ma tem ca daca i-mi iau 1.6 si merg cum merg cu aygo am sa dau faliment cei 2500 E diferenta nu ma deranjeaza neaparat pt ca eu vreau totusi luna nu sol, deci mai scade si doar ii dai odata , si masina o tii un oarecare timp, iar eu acuma la aygo sufar de cuplu, iar d4d-ul are ceva cuplu fata de benzinar, dar eu nu am mai avut diesel, si mie frica sa nu-l omor. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Member
|
pardon, am scris de doua ori
abia m-am trezit |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Senior Member
|
Dacă faci 25.000 km/an și vrei s-o ții măcar vreo 4 ani eu spun că merită cu siguranță varianta 2.0 D-4D Auris sau Corolla după gusturi.
|
|
|
#8 |
|
Member
|
as vrea so o tin chiar mai mult
ideea e sa ma inteleg cu ea eu nu am mai avut diesel , cu toate ca m-ar incanta acum nu stiu ca fiabilitate problema mea este: diesel inseamna un stil asa...moshnegesc, sau doar ca nu urci peste 3500 ture? banuiesc ca urca mai repede in turatie ca benzinaru (pe care eu il duc la 4-5000 ture destul de des), deci dieselul il duc doar in 3500 , presupun, dar ca demaraj si ca sarcina, datorita cuplului eu zic ca e mai bun. am dreptate??????? |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Senior Member
|
Da, normal, ai un cuplu mai mare la turaţii mai mici. Despre fiabilitate mă îndoiesc că ar trebui să-ţi faci griji.
|
|
|
#10 |
|
Member
|
Diesel-ul e mai "fun to drive" din cauza curbei abrupte de cuplu in zona 1500-2000rpm. Oricum totul se reduce de fapt la o chestiune de gust
(eu am trecut de la diesel la benzina....)
|
|
|
![]() |
| Tags |
| benzina, diesel, sau |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|